Oldala 16 of 22 ElsõElsõ ... 61415161718 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 220

Topic: Sorozatok

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 847
    Given: 888

0 Not allowed!
    Én most a Privát Kopó-t nézem (1993)

Kern jól hozza a magánnyomozó szerepét, nincs túljátszva, nincs ripacskodás. Egész korrekt kis sorozat. 6 rész készült belõle.

https://videa.hu/video_kereses/priv%C3%A1t%20kop%C3%B3

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 424
    Given: 752

0 Not allowed!
    Ez mehetne az állatosba is. Ma kapcsolgattam a tévét, és a National Geographic Wild csatornán találtam egy tök jó sorozatot. Az a címe, hogy "Kígyók a városban". (A linken vannak jó képek is a mûsorból.)

Egy házaspár azzal foglalkozik, hogy elviszi a kígyókat onnan, ahova kihívják õket. Nagyon tetszett, mert érdekelnek a kígyók, és pont mostanában kezdtem el gondolkodni a kígyótartáson. Csak ezt az egy részt láttam, és a mentések közben mindenféle érdekes infókat mondtak. (Mutatták azt is, amikor a befogott kígyó kakkantott, én meg közben nagyban ebédeltem. De nem zavart. )

És ami még nagyon tetszett, hogy tisztelettel beszélnek az állatokról, és tisztelettel bánnak velük. A kígyókat igyekeznek objektíven bemutatni, hogy teljes képet kapjunk róluk, és próbálják visszaszorítani a velük kapcsolatos egyoldalú gyûlöletet és elõítéletességet.

Hétfõn és kedden vetítik ugyanazt a részt, sajnos csak heti egy epizódot. Ez már a hetedik évad, de sehol nem találom, hogy meg lehetne nézni a korábbiakat, pláne magyarul.

144195.custom.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ugye, akit hirtelen elönt a szabadidõ. Most se film, se könyv, hanem elkezdek egy sorozatot. Tavalyi alkotás, úgyhogy még csak egy évad van belõle. A Netflix sorozata, és - milyen meglepõ - egy japán manga az alapja. Alice in Borderland, a magyar címe "Alice Határországban". A CineGore 10-bõl 8-at adott rá.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Három részt megnéztem, most folytatom. Nagyon jó!! Kicsit prepper is, mert a szereplõk egy sajátos SHTF-be kerültek. Azt hiszem, érdemes jobban ismerkedni a keleti filmekkel, sorozatokkal. A dél-koreai zombis sorozat is tetszett például.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na, hát ez az Alice in Borderland, ez most nekem nagyon bejött. Az elsõ 6 részt megnéztem egy éjszaka, aztán már nagyon álmos voltam, úgyhogy most néztem meg a két utolsó epizódot. Egy mangából készült, tehát vannak azért benne túlzások, de egyáltalán nem zavaróan. Ahogy írtam, igazából minden rész egy sajátos SHTF, megdolgoztatja az agyat, mert nem egyszer akár a nézõ is kitalálhatná egy-egy helyzet megoldását. És bele lehet élni magunkat a történetbe. A karakterek is izgalmasak, érdekesek.

És ugye az egész mögött van egy titokzatos szál, hogy nem tudjuk, hogy õk most milyen világban vannak, mi történik velük, mi ez az egész. Várom a második évadot!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tûzvonalban (Magyar sorozat)

Nem hallottam róla, de valaki megemlítette néhány napja. Megnéztem az elsõ évadot (17 rész). A pozitívum, hogy leköt, érdekes, vannak benne csavarok, kis akció, kis rejtély... Negatívumok is vannak, rengeteg volt a sötét jelenet, rengetegszer indokolatlanul. Pl. rendõrõrsön miért van vak sötét, nem csak éjjel, de nappal is? A történet, fõleg a legelején elég kusza, illetve van néhány teljesen logikátlan dolog is benne. A gyerekszínész alig szerepel, de akkor is idegesítõ. A felnõtt szereplõk jók, bár a szöveg amit elõ kell adniuk, az néhol kínos, vagy csak nem reális. A rendõrõrsön mondják hogy szabályok, meg tartás, meg ilyesmi, de a prostituáltakat folyamatosan k-rváknak hívják. A fõhõs sem volt kifejezetten szimpatikus.

Az egész elsõ évad fenn van a Videán.

https://videa.hu/videok/film-animaci...Ly8RMZc6rXeqqt

https://www.imdb.com/title/tt1059884/

A második évadból nem tudom mennyi van, de remélem megtalálom mind a 4-et.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tûzvonalban 2. évad

Most végeztem vele. Annyira leköt, de nem tudom hogy miért.

A karakterek sokszor teljesen ésszerûtlenül viselkednek, egymással durván beszélnek teljesen indokolatlanul, akkor is ha mondjuk valaki teljesen padlón van. Egyáltalán nem valósághû a dolog, barátok és kollégák nem aláznák egymást így.

A fõszereplõ nõügyei teljesen zavarosak, felesége van, de mégsem, aztán mégis, aztán mégsem, barátnõje vagy van, vagy nincs, aki vagy terhes, vagy nem.

A felesége ritka irritáló, megcsalja a fõszereplõt aki a férje, majd összebútorozik a szeretõjével, aki a férje régi jóbarátja, viszont a szeretõt is lazán megcsalja egy régi ismerõssel. Persze ezek után mindenkit hibáztat érte és úgy tesz mintha õ csak a körülmények áldozata lenne.

Az operatõri munkától hülyét lehet kapni. Ebben a sorozatban állandóan vaksötét van. Mindegy hogy a sorozat többnyire nappal játszódik, mert az õrsön soha nem kapcsolnak villanyt. Nem csak az öltözõben, hanem sehol. Még a parancsnok irodájában is sötétben ülnek. és minden szereplõ lakásában sötét van. A kocsmában is. Mindenhol. Lehet hogy ez a sorozat egy olyan alternatív valóságban játszódik, amiben nem találták fel a villanykörtét?

A rendezés is durva. Régen olvastam egy botránykönyvet a Barátok Közt forgatásáról. Abban volt az, hogy ha elrontottak egy jelenetet, nem forgatták újra, hanem úgy rakták a sorozatba és kész. Nem akartak idõt és pénzt költeni a minõségre. Na ez ebben a sorozatban is szúrhatja a nézõ szemét. Elrontják a szöveget, rosszul mondanak ki szavakat, nem jó a hangsúly, túl gyorsan mond egy karakter valamit, de simán bennehagyták. Érthetetlen. Nagyon rövid részleteknél is van így, amit pár másodperc lett volna újravenni, de mégsem tették. Csak bennehagyták az elrontott szöveget.

Ki érti ezt?

A történet is irreális, tele van olyan dolgokkal amik teljesen elképzelhetetlenek lennének. Titkosszolgálat, NBH, tábornokok, ezredesek, stb. Egymást hallgatják le, figyeltetik meg, lelövi egyik a másikat, de a következõ részben már minden rendben van. 25 fõs vámkommandó bemegy akcióba, de beviszik a golyózáporba a 4 mezei rendõrt is, kispisztolyokkal, mert csak.

De valamiért mégis marantonban nézem, mert van valamilyen hangulata ami miatt érdekel...

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 113
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    [B]Tûzvonalban 2. évad

...

Az operatõri munkától hülyét lehet kapni. Ebben a sorozatban állandóan vaksötét van. Mindegy hogy a sorozat többnyire nappal játszódik, mert az õrsön soha nem kapcsolnak villanyt. Nem csak az öltözõben, hanem sehol. Még a parancsnok irodájában is sötétben ülnek. és minden szereplõ lakásában sötét van. A kocsmában is. Mindenhol. Lehet hogy ez a sorozat egy olyan alternatív valóságban játszódik, amiben nem találták fel a villanykörtét?

...
    Lehet hogy vámpírok.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tûzvonalban 3. évad

Óriási fejlõdés, a 3. évadban változott az operatõri munka. Nincs vaksötét. Az elsõ 2 évadban 95% volt a sötétség, és 10% a kissé világos, most 90%-ban világos van és 10%-ban többé-kevésbé sötét.

Érdekes hogy a második évadban az egyik rendõr meglõtte a másikat falból, aztán a 3. évadban ugyanaz a rendõr már azon is felháborodott hogy valaki csak megemlítette hogy az egyik társát meg kellene lõnie falból. 1 évaddal korábban ez még nem jelentett problémát neki.

A sztori egyszerûbb mint ez elõzõ két évadban, ami nem hátrány. Viszont megint minden csupa NBH, meg ilyen olyan titkosszolgálat, meg különleges egység, még izraeli szolgálat is van benne. A valóságban a 3. évadban lévõ ügyet simán csak nyomozók intéznék.

Érdekesség, hogy itt is volt egy kis orosz szál. Ami a régi magyar krimikben a szemét nyugati bûnözõ volt (vagy nyugatra került magyar), azt mostanra szemét keleti bûnözõ lett. Mindjárt nézem az utolsó évadod, kíváncsi leszek hogy abban is lesz-e valami orosz...

Ebbe az évadba is beleírtak néhány felfoghatatlan humort. Pl. az egyiknél az ezredes azt mondja a beosztottjáról másoknak, hogy agyat operáltathatna magának. (Holott a nõ épp bent volt küldetésen és semmi rosszat nem tett, sõt, jól végezte a munkáját.) Az ember ilyen durva poént azokról mond akit utál, nem arról akit kedvel.

Azt hiszem az elsõ évadban volt egy kis Tarantino-s utalás, ami nem volt annyira arcba told, de a "n-r hullatárolós" szöveg volt, csak erõsen átírva. Ebben az évadban viszont szó szerint mondták fel ezt a szöveget, csak nem az N-betûs szóval, hanem "orosz nõ"-vel. Másodjára elsütve teljesen erõltetettnek hatott.

Viszont minden rész után képesek voltak olyan néhány másodperces izgalmas részlettel zárni, hogy rögtön nyitottam is a következõt, mert érdekelt hogy mi lett.

Tényleg elég Lindás a sorozat, abban is voltak durva poénok. Igaz, azt sokkal profibban rakták össze. Itt még a 3. részben is van elrontott szöveg, fura hanglejtés, amit benne hagytak és nem vettek újra. A 3. évadban többször is volt ahol szünet kellett volna legyen a hatás kedvéért, de elhadarták a szöveget. Egy kérdés nagyon fura hanglejtéssel volt feltéve, de meghagyták azt is.