Oldala 141 of 261 ElsõElsõ ... 4191131139140141142143151191241 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,401 to 1,410 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    A lényeg itt van:

"Egyelõre csak tünetmentes, vagy a vírus okozta betegség (Covid-19) enyhe tüneteit mutató fertõzöttet találtak az idõsotthonban. Ez a kedvezõ fejlemény az oltás jótékony hatásának tulajdonítható"

Elég jó hír hogy úgy tûnik hogy a 14 idõs ember az oltás után ellenállt az egyik mutálódott vírusnak. Persze annyira nem lehet örülni, mert már az egyik cikkben 5000 mutálódott vírus-verzióról beszéltek.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    "Eközben a Bûnügyi Statisztikai Rendszerbe az is felkerült, hogy két személy tíz-tíz napra börtönbe is került a járványvédelmi szabályok megsértése miatt. Egyikük azért, mert nem tartotta a másfél méteres távolságot, vagy nem viselt maszkot – a rendelet szerint mindkét opció fennállhat."

(Index)

Ne már... Nem is tudtam, hogy a másfél méteres távolságtartás megszegése szankciót vonhat maga után. Akkor bárki följelenthet, aki colostokkal kiméri, hogy másfél méternél közelebb mentem hozzá? De akkor ba**hatják, mert ha a rendõr el akar vinni, és másfél méternél közelebb gyön, akkor azonnal följelentem. Na így alkalmazz fizikai kényszert, öcsisajt!

Vagy jelentsem fel a fogorvosomat, ha nem elég virtuóz akrobata ahhoz, hogy másfél méterrõl ellásson?

Vagy tényleg, a szex milyen lehet másfél méterrõl? Ha valaki - eléggé el nem ítélhetõ módon - ilyen jellegû szolgáltatást vesz igénybe, akkor a hölgyet is elõzetesen tájékoztatni kell, hogy csak másfél méterrõl jöhet szóba a dolog. Ráadásul olyan helyet és idõpontot kell választani, ahonnan este nyolcra hazaér az ember, vagy különben ott alvós bulit kell fizetni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A beteg szervezetében is kifejlõdhet a mutáns

Résen kell lenni, ebbõl még zombi apokalipszis is lehet!

Ráadásul az életkorral is egyre visszább megy a sajtó. Elõször fiatalok, aztán gyerekek, majd a magzat is elkapta az anya szervezetében. Úgyhogy maholnap spiritisztákat is be kell vonni a rendõrök és katonák mellé: aki elõzõ életében koronavírusos volt, az a jelenlegi életében sem ülhet repülõre.

Komolyra fordítva: az Index lehozta, hogy a vizsgálatok szerint erõsen valószínûsíthetõ, hogy a vírust nem mesterségesen állították elõ a vuhani piachoz közeli laborban. Viszont én mégis erõsen valószínûsítem, hogy mesterségesen állították elõ, valahol. Egy és negyed éve itt van, de még mindig ott tartunk, hogy véletlenszerûen fertõz. A fertõzöttek véletlenszerûen reagálnak rá. Fél év - vagy tetszõleges idõ - múlva újra elkapható. A beoltottak is fertõzhetnek. A beoltottak is megfertõzõdhetnek egyes mutációkkal. Vagy akár az alap coviddal, ha idõsek. Magzat kapta el az anya szervezetében. Kéthetente találnak valahol egy új mutációt. Felületen terjed vagy nem, cseppfertõzéssel terjed vagy nem, aeroszolos úton terjed vagy nem. Gyakorlatilag nincs olyan tünet, amit ne produkálna, teljesen változatos a tünetképe. Most akkor ez a legújabb, hogy a beteg szervezetében is kifejlõdhet új mutáció. (?) Ezeket én már nem is tudom követni.

De egy ilyen vírusról laikusként nem tudom elképzelni sem a természetes kifejlõdést, sem a robbanásszerû, sugárirányú elterjedést az egész világon pár nap alatt. Úgy értem, hogy más járványoknál azért nagyjából lehetett tudni néhány alapvetõ, stabil dolgot, nem? Legalábbis egy év elteltével. Ez meg valami olyan "furcsa" vírus, hogy a 21. században, a modern és fejlett tudomány egy és negyed éve is összevissza találgat róla, és hetente dõlnek meg az elméletek, feltételezések.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy kis érdekesség a rettegett Olaszországról, még tavaly márciusi hír.

Why have so many coronavirus patients died in Italy?

Walter Ricciardi professzor, az olasz egészségügyi miniszter tudományos tanácsadója nyilatkozta:

"Az Országos Egészségügyi Intézet újbóli értékelése szerint a halotti anyakönyvi kivonatoknak csak 12 százaléka mutatott közvetlen okozati összefüggést a koronavírussal. Ezzel szemben az elhunyt betegek 88 százalékának legalább egy pre-morbiditása volt - sokuknak kettõ vagy három."

Nem voltam benne biztos, hogy hogyan fordítsam a pre-morbidity kifejezést, a google fordító sem tudta. Nyilván arról van szó, hogy az elhunytak 88 %-ának volt minimum egy (sokszor 2-3) olyan betegsége a koronavírus mellett, ami önmagában is okozhatta a halálát. Arról is írnak a cikkben, hogy ugyanúgy vezették az olasz statisztikát, mint a magyart: ha valaki meghalt, és kimutatták a szervezetében a fertõzést, akkor beírták, hogy koronavírusban halt meg.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Rakás cikkben azt írják hogy "hú, Izraelben az oltások következtében zuhan az esetek száma". Aha... Hát a statisztikákat tekintve ez marhára nem látszik...

Mi esett a hivatalos adatok szerint? Semmi.
    https://www.worldometers.info/corona...ountry/israel/

Átlag 50 halott. Annyi volt januárban, annyi most is. Mi ebben a "zuhanás"?

Hiába oltották be a fél országot (több mint 60%-ot, lassan a két harmadot), ez az esetszámokon nem látszik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Rakás cikkben azt írják hogy "hú, Izraelben az oltások következtében zuhan az esetek száma". Aha... Hát a statisztikákat tekintve ez marhára nem látszik...

Mi esett a hivatalos adatok szerint? Semmi.
    https://www.worldometers.info/corona...ountry/israel/

Átlag 50 halott. Annyi volt januárban, annyi most is. Mi ebben a "zuhanás"?

Hiába oltották be a fél országot (több mint 60%-ot, lassan a két harmadot), ez az esetszámokon nem látszik.
    Nocsak. Ezt nem is néztem. Pedig a 60 %-os oltottság az már körülbelül annyi, amennyit Szlávik javasolt (60-70 %). Ehhez képest akkor semmi eredmény Izraelben. Találgatás az egész, igazából még sehol nem tudtak kezdeni semmit a vírussal.

Most olvasom az újabb drámai, hatásvadász címet az Indexen:

Müller Cecília: Ha elterjed a brit mutáns, új erõre kap a járvány

De miért gondolják, hogy ezekre a címekre és "hírekre" még vevõk az emberek? Ez fél évvel ezelõtt esetleg még kiváltott volna valamilyen hatást. De rég túlfuttatták már. A lakosság már hónapokkal ezelõtt megunta, belefáradt. Hallom az ismerõsöktõl, hogy elkapcsolják a tévét, továbbgörgetik a hírt kattintás nélkül. Nem érdekli õket a koronavírus, mert tudják, hogy tavalyelõtt óta itt van a világban, és tudomásul vették. Éljük az életünket ugyanúgy, mást nem tehetünk. Nincs ezeknél egy valamirevaló médiaszakember, aki szól, hogy ezek a napi riogatások rég nem érik el az ingerküszöböt?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, meg még akartam írni múltkor, hogy nemrég tiszta tavaszi idõ volt, és jöttem haza munkából. Nyüzsögtek az emberek mindenhol. Azt most mondom, hogy amint megjön a tavasz, kitalálhat ez a vágósertés bármit, nem fogja tudni otthon tartani a jónépet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Index: "Háromszor annyira fertõzõ a brazil vírusmutáció, mint a legelterjedtebb változat"

Ezt lefordítanám: a brazil mutáció már majdnem feleannyira fertõzõ, mint az influenza.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Múlt hét vasárnap vásárt tartottak egy alföldi településen. Én is elmentem szétnézni. Az emberek kb. 10 %-a viselt maszkot, azok többsége se az elõírtak szerint. Beszélgettek, kezetfogtak és nevettek az emberek. Nem volt 1,5 méter, együtt ettek, stb. Azt látom ebbõl, hogy nagyon unja a lakosság jó része ezt a hülyeséget.
    A sokadik hullám meg a "tizanhatszor pusztítóbb Afganisztáni mutáns vírus" meséje kevés lesz már tavasszal...