Oldala 4 of 10 ElsõElsõ ... 23456 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 91

Topic: Prepper lista

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nekem régrõl van egy háromrudas Magliteom. Feltétlenül ragaszkodom hozzá, mivel a rendõr se szól érte...
    Vettem bele LED-modult, ami nem volt százszázalékosan belevaló (de olcsóbb), így a fény kilépése alacsonyabban van, mint a fókusz, így nem lehet teljesen fókuszálni a fényt... Ettõl eltekintve bevált, mert az üzemidõ sokszorosára nõtt. Van hozzá akku és míg régebben az izzóval alig lehetett használni pár napig, most hetekig elmegy.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Lehet nem láttam a felsoroltak között, de ott van:
    Térkép.
    Papír alapú, a környezõ területek turistatérképei, autós és városi térképek.
    Átlátszó csomagoló ragasztóval, vagy nagyméretû öntapadós fóliával lehet részlegesen víz és koszállóvá tenni.
    Egy tájolóval együtt, némi térképismerettel könnyen lehet találni kerülõ-rövidítõ utakat.(az egész ország összes térképe elfér egy bakancs dobozában)
    Egyetertek, nekem is van, nagylepteku turistaterkep a kornyekrol.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Egy csomag tampon. Tiszta mûszál. A legjobb dolog tûzgyújtásnál a szikra felfogására.
    Három-négy közönséges gáz öngyújtó.
    Két gagyishopos ledes-dinamós zseblámpa. (Nem LIDL, mert az nehéz.) Ügyesen ragaszd be nejlonzacskóba, a végét meg forraszd le fóliahegesztõvel. Olcsó, örök életû vízálló és úszik.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Olvasottak közül nem igazán láttam de gyógynövények gondolok itt pl. Aloe Vera vagy fûszer növényekre amik használhatok szintén gyógynövényként. De az Aloe vera kifejezetten jó mert az akár rögtön leszedve is használható elég sok mindenre. A fûszer növény inkább csak teaként. Ha valamit rosszul tudok szóljatok .

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Porálarc(szépséges nevén respirátor), védõszemüveg.(pár gramm, de jobb ma egy szemüveg, mint holnap egy üvegszem)

Kávéfilter: Gyújtósnak, vízszûrésre, esetleg porálarc helyett végszükség esetére jó...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Kávéfiltert önmagában nehogy használjatok vízszûrésre. Mikrobiológiailag semmit sem ér. Csak úgy, ha telenyomod szénporral, vagy legalább homokkal.
    Úgy sem, csak legfeljebb aktív szénnel.
    "There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Zseblámpákkal kapcsolatban: nem kell sok tízezret költeni, ha jót akarsz:
    http://www.youtube.com/watch?v=oxfEvf1GEdc

Nem mondom, hogy atomcsúcs, 50-60ezres katonai cuccok nem lesznek jobbak, de ennyiért vállalható.
    Nekem ilyen van:
    http://vartamintabolt.hu/indestuctible-1w-led-2aa

2db 2AA elem/akku kell bele, cree led, ütés és vízálló bizonyos szinten, és ahhoz képest árában verhetetlen (szerintem). Garival, itthonról.

Cangára használom, 2 állása van, spórolós arra kell, hogy lássanak, erõteljes meg hogy én lássak, ahol nincs közvilágítás.
    Egyébként esett már 1,5 méterrõl betonra, és köszöni szépen jól van
    Last edited by Amatorpe; 09-04-2013 at 03:42 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi a linket tényleg jónak néz ki és lehet rendelek is!

Ajánlom figyelmetekbe a következõ oldalt és a benne lévõ videót!
    http://fegyvervideo.hu/articles.php?article_id=941

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Batka Hozzászólás megtekintése
    Lehet kapni ilyen aromazáró mûanyagzacskós dohányt.
    Nagy ötlet!
    Ahogy írtátok az erõs dohányosok inkább nem esznek, de a "rákot etetik" amikor lehet.
    Javasolt betárazni annyit amennyit elvisel a pénztárcánk. Csere alapnak az egyik kiváló megoldás.
    Lehet kapni "konzerves" kiszerelést is, ami már eleve hermetikus. Az üres cigiket megint lehet venni kartonba, azt viszont hermetizálni, leforrasztani kell, de így örökélet+1 nap a tarthatósága. Kis töltõ meg fillérek (ha jól tudom). Ha beüt a gebasz és nincs cigi, akár te is töltheted és darabonként üzletelhetsz vele

Összességében:
    - könnyû az egész készlet (dohány, cigipapír -vagy cigipapír füstszûrõvel, cigitöltõ),
    - kiváló cserealapot képez, az arra "rákattanóknál"
    - drága most megvenni, de gondolj arra, hogy milyen értékes lesz egy gebasznál.
    - eladhatod bármikor, ha késõbb mégsem tartod számodra jó ötletnek a dolgot. Csak felfele megy az ára, így befektetésnek sem rossz!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ilyeneket fillérekért lehet venni ebay-en, nekem is pihen pár napja pont cserealap miatt dohány mag, dohány papír, meg töltõ az ebay kosaramban.
    Várom, hogy megint kicsit erõsebb legyen a Ft, mert vicc a mostani 230ft/usd.

Tasakot már vettem, a mutasd mit vettél topicban be is linkeltem.