Oldala 147 of 261 ElsõElsõ ... 4797137145146147148149157197247 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,461 to 1,470 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Japán: "A kormányfõ azt is világossá tette, hogy az országnak a vészhelyzet ellenére is szándékában áll megtartani júliusban az olimpiai játékokat biztonságos körülmények között."

Az mondjuk enyhén szólva érdekes...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Csak sportolók és bírák lesznek, és online meg a tévében megy le az egész. Viszont akkor nincs bevétel belõle, mert nem utazik oda 1 millió turista. De arra is érdemes gondolni hogy ha marad a vírus, akkor meg soha többé ne legyen Olimpia sem? Szóval nehéz kérdés.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Ihász Laci! Ha jól emlékszem, Te az egészségügyben dolgozol. Egészségügyisként kaptál már oltást, vagy UK-ban nem az elsõk között kapják meg a vakcinát az EÜ dolgozók?
    Bocs, ha másik topic-ban írtál már errõl, itt nem találtam ilyen bejegyzést.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem egy rokonom dolgozik a helyi kórházban. Õ nyírja a hajamat. Nem kérte az oltást - gondolom, nem nagyon látott/hallott olyat a kórházban, amiért az õ korában (40 év körüli nõ) különösebben indokolt lenne. Viszont szegénynek állandóan karanténba küldik a gyerkõceit, mert ha valaki elkapja az osztályban, akkor megy haza az egész osztály. Nem tudom, hogy ennek van-e így értelme. Széttördelik az egész iskolai félévet, hol otthon vannak az osztályok, hol iskolába járnak...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Viszont szegénynek állandóan karanténba küldik a gyerkõceit, mert ha valaki elkapja az osztályban, akkor megy haza az egész osztály. Nem tudom, hogy ennek van-e így értelme. Széttördelik az egész iskolai félévet, hol otthon vannak az osztályok, hol iskolába járnak...
    Na, erre most meg egy hónapra bezárják az iskolákat, óvodákat. Mondja a rokonom, hogy nem is tudják még, hogyan oldják meg. Sokan lehetnek így.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Akinek gyereke(i) van(nak) az most kamillázik mind, hidd el. Milliós fizu mellett nem gond egy embert alkalmazni, hogy vigyáûzzon a gyerekre, a takarító meg majd fõz, vagy rendelnek. De szerintem sokunknak közelében nincs a fizuja ennek...
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az egész járványra egy furcsa kettõsség jellemzõ. Tegnap kivételesen betekertem a belvárosba, nyakörvet venni. Ha nem lett volna maszk az embereken, akkor így egy év után sem tudtam volna, hogy járvány van. Sõt, nem egy járókelõn nem is volt maszk. Járõrözõ rendõrt vagy katonát egyszer sem láttam.

Vagyis az egyik oldal a hírek, amiket naponta elolvasok mondjuk az Indexen. A másik oldal meg a közhangulat, az emberek gondolkodása és életvitele, amin nyomát sem látom a járványnak. Pontosabban: annak a drámának és pániknak, amit a média most már egy éve naponta próbál eladni, annak nem látom nyomát az embereken.

Azon viszont meg szoktak lepõdni, ha néha megjegyzem valakinek, hogy itt még években gondolkodnak. Ezt mondjuk nem értem, hogy miért lepõdnek meg rajta. Müller Cecília ma megint arról beszélt, hogy van olyan mutáció, ami ellen nem ad védelmet az oltás. De alapesetben is hetek telnek el a vakcina beadásától a védettség kialakulásáig. (Aztán pedig x hónap múlva megszûnik a védettség, és lehet új oltást beadni?) Orbán Viktor pedig ma már negyedik hullámmal riogatott.

Az emberek nem olvasnak híreket sem? Müller Cecília kimondta, hogy a hullámok éppen aktuális számának már csak elméleti jelentõsége van. Jakab Zsuzsanna világosan beszélt arról, hogy ha sikerül megfelelõ szintre növelni a kapacitásokat, akkor 2022 végére lehet meg a szükséges átoltottság. Anthony Fauci is 2022-es maszkviselést emleget. Szlávik elmondta, hogy olyan jellegû a vírus, amit nem fogunk tudni eltüntetni a világból, mert állandóan változik. Nem olyan, mint a himlõ, ahol egyetlen oltás hosszú idõre védettséget ad mindenkinek. Az elképzelések szerint arról fog szólni a történet, hogy folyamatosan figyelik az új és új mutációkat, és mindig azokra kísérleteznek ki új oltásokat.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Covid fertõzött: - Se szaglás, se ízlelés. Hagyma, citromlé, fokhagymakrém.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pánikvásárlás: kitalálja, mi kell hirtelen mindenkinek?

Már megint az IKEA... Amikor tavaly az elsõ hullám után feloldották a korlátozásokat, akkor is rögtön oda özönlöttek az emberek. Úgy látszik, ez egy év után sem változott.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Nekem egy rokonom dolgozik a helyi kórházban. Õ nyírja a hajamat. Nem kérte az oltást - gondolom, nem nagyon látott/hallott olyat a kórházban, amiért az õ korában (40 év körüli nõ) különösebben indokolt lenne.
    Épp most nyírt meg a rokonom. Mondja, hogy a kórházban akárhány orvossal beszélget, kérdezi meg az oltásról, mindegyik mást mond... Egyik ezt a fajtát ajánlja, másik azt ajánlja, amazt meg semmiképpen nem ajánlja. Aztán csodálkoznak, hogy bizonytalanok az emberek.