Oldala 81 of 95 ElsõElsõ ... 3171798081828391 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 801 to 810 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 934

0 Not allowed!
    Köszi a választ!

Hát, igazából az a 60 mg már rég meghaladott, úgy tudom. Épp a járvány és a D-vitamin kapcsán említette ezt a 60 mg C-vitamint is egy sürgõsségi osztályos orvos a Facebook-posztjában:

"Szedjetek D-vitamint.

Sokat.

Magyarországon õsztõl-tavaszig majdnem mindenki D-vitamin hiányos.

Sajnos ez egy nagyon elhanyagolt téma, pedig nagyon fontos.

A D-vitamin nagyon fontos az immunrendszer megfelelõ mûködéséhez, de ezen túl még rengeteg pozitív tulajdonsága van (hozzászólásban mellékelek cikkeket)

Úgy vagyunk ezzel, mint pár éve a C-vitaminnal. A hivatalos napi dózis 60 mg volt, most meg ezresével szedjük."

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Köszi a választ!

Hát, igazából az a 60 mg már rég meghaladott, úgy tudom. Épp a járvány és a D-vitamin kapcsán említette ezt a 60 mg C-vitamint is egy sürgõsségi osztályos orvos a Facebook-posztjában:

"Szedjetek D-vitamint.

Sokat.

Magyarországon õsztõl-tavaszig majdnem mindenki D-vitamin hiányos.

Sajnos ez egy nagyon elhanyagolt téma, pedig nagyon fontos.

A D-vitamin nagyon fontos az immunrendszer megfelelõ mûködéséhez, de ezen túl még rengeteg pozitív tulajdonsága van (hozzászólásban mellékelek cikkeket)

Úgy vagyunk ezzel, mint pár éve a C-vitaminnal. A hivatalos napi dózis 60 mg volt, most meg ezresével szedjük."
    Ha jól tévedek, a C-vitamin, és a vízben oldódó vitaminok nagy része viszonylag nagy mennyiségben is szedhetõ, mert ami nem szívódik fel, az kiürül a szervezetbõl...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, és ezért érdemes több kisebb adagban szedni, ahogy bel is írta. Sajnos a Multi Pro Plusban lévõ 1500 mg nem nyújtott felszívódású, ezért lehet, hogy egy részét ki is pisilem. Ezért is egészítem most ki a porral, mert azt úgy adagolom, ahogy szeretném. Olvastam olyat is, hogy a C-vitamin napi ezer mg-nál kezdõdik, tehát az alatt nem nagyon beszélhetünk érdemi bevitelrõl.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 2

0 Not allowed!
    inkább pisiljek ki akár több ezer mg c vitamint, mint hogy akár 50 is hiányozzon.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ebben egyetértünk, csak ugye a kipisilt része pénzkidobás.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Ebben egyetértünk, csak ugye a kipisilt része pénzkidobás.
    Ez matematikai tény.
    Viszont, azt jelenleg-tudomásom szerint- nem tudják kiszámítani, hogy az adott napon, mibõl mennyire van szüksége a szervezetednek.
    (pl. 300mg C; 20mg D....)
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Tegnap levettem a polcról egy régi (legalább 2 éves), saját keszítésû krumpli befõttet. Az illata ugyan nem olyan volt, mintha frissen fõztem volna, viszont állagra, ízre teljesen rendben volt. Igény szerint lehet turbózni rajta azzal, hogy az ember egy leheletnyi zsíron megpirítja, némi apróra vágott zölddel, hagymával gazdagítja, esetleg lepényt csinál belõle. Nekünk bevált
    Loco en el coco

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 2

0 Not allowed!
    mi az a krumpli befõtt? Jó, mondjuk én alapból nem ismerem jól a krumpliból készült ételeket...

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Felkockázott nyers krumpli vízzel, sóval befõttes üvegbe pakolva, majd automatában kifõzve. Azért írtam befõttnek, mert nem konzerv és úgy gondoltam, így érthetõbb lesz
    Loco en el coco

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rászántam magam, és frissítettem az élelmiszer listát. A rendszer jól mûködik: egy-két perc alatt átlátom, hogy mi az ami lejárt, vagy hamarosan lejár. (Aki államvizsgákra készül, az alapanyagokat ne vegyen, mert úgysem lesz ideje fõzõcskézni.)

Az jutott eszembe, hogy nincs olyan élelmiszer, ami mondjuk hivatalosan is 10 évig eláll, és nagyjából benne vannak a szükséges tápanyagok? Ûrhajós eledel, vagy ilyesmi?

Egyrészt: nem nagy a lakásom. Nekem egyszerûbb lenne valamilyen kisebb helyigényû ételt tárolni, és csak egy vagy két fajtát, amivel telepakolhatnék mindent. Másrészt: nekem jó a monotonitás-tûrésem. Ha SHTF lenne, és hónapokig ugyanazt kellene ennem, az nem jelentene problémát. A változatosságot amúgy is csak mi találtuk ki: adott mennyiségû és fajtájú tápanyagra van szükség naponta, mint az autónak a benzinre. A változatosság "luxus", ami nem szempont SHTF-ben.

Szóval ha lenne egy vagy kétfajta ilyen étel, ami:

1. "papíron" is hosszú évekig eláll

2. nagyjából benne vannak a tápanyagok (a vitamint és ásványi anyagot meg tudom oldani kiegészítõvel, szóval fehérjére, szénhidrátra, zsírra gondolok)

3. nem nagy helyigényû

4. és nem kell fõzni,

akkor az nekem tökéletes SHTF-eledel lenne.

Létezik ilyen?