Oldala 53 of 78 ElsõElsõ ... 343515253545563 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 521 to 530 of 779

Topic: Filmek

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 495
    Given: 913

0 Not allowed!
    Megszereztem a Tokyo Gore Police soundtracket is, majd beállítok valamit róla csengõhangnak a telefonomon.

cover.jpg

Pár új filmem is van. Szerintem túlzás nélkül mondhatom, hogy jó sok horrort ismerek, és köztük számos egzotikusat is. De úgy látszik, hogy kimeríthetetlen a téma, mert mindig kiderül, hogy olyan nagy klasszikusok is vannak, amikrõl meg egészen eddig lemaradtam. Most például megszereztem Clive Barkertõl az Éjféli etetést. Egy novelláját filmesítette meg. Õ a producer volt, és a rendezõ a japán Ryuhei Kitamura. 10-bõl 10-et adott rá a CineGore. 2008-as film, és szerintem még sosem láttam... Ami durva, hogy a CreepyShake pedig 10-bõl 2-õt adott rá. Most már kíváncsi leszek, hogy akkor annyira jó, vagy annyira rossz a film.

Ugyanettõl a rendezõtõl megszereztem az Azumit. Ez 2003-as film, a Yu Kojama manga megfilmesítése. Azt mondják, hogy kultikus alkotás lett belõle.

A harmadik pedig a No One Lives (Fordul a kocka). Ez 2012-es film, szintén Kitamura rendezte. A CineGore 9-et adott rá. Az elsõ kettõ szinkronosan van meg, ehhez pedig találtam feliratot, csak be kéne állítanom, hogy ne csússzon.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    .... Szerintem túlzás nélkül mondhatom, hogy jó sok horrort ismerek, és köztük számos egzotikusat is. De úgy látszik, hogy kimeríthetetlen a téma, mert mindig kiderül, hogy olyan nagy klasszikusok is vannak, amikrõl meg egészen eddig lemaradtam. ....
    Egy valamit nem igen értek a horror filmekél:
    Simán feltrancsíroznak, kibeleznek, megkínoznak bárkit.
    Viszont, soha sem meztelenül kínozzák az áldozatokat, pedig ha valakinek ilyen-filmbéli- ingerenciája van, akkor ez lenne az alap, hogy az alany minél kiszolgáltatottabb legyen...
    Vagy az már túl 18+?
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát, vannak keményebb horrorfilmek is, csak azok nem annyira ismertek. Nálam is van néhány olyan, amit még nem néztem meg, mert annyira durvák, hogy eddig valahogy nem volt hangulatom hozzájuk.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,081
    Given: 1,105

0 Not allowed!
    Na igen, én horrorfilm-rajongó vagyok, de van néhány ami annyira brutálisan hangzik hogy inkább kihagyom.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Na igen, én horrorfilm-rajongó vagyok, de van néhány ami annyira brutálisan hangzik hogy inkább kihagyom.
    Á, egy rajongó kolléga? A horror mûfaja prepper szempontból is jó, mert azt mondják, hogy mindig az adott idõszak hangulatát és félelmeit képezi le, jeleníti meg. Talán lehet belõle következtetéseket levonni arról, hogy éppen merre tart a világ.

Emellett lehet egy másik prepper-vonatkozása is. A Smoking Barrels blogon van egy poszt: "Mit szeretek a horrorban? Avagy óda az iszonyathoz." Utána a kommentelõk is leírták a véleményüket, és a legjobbnak ítélt vélemény könyveket nyert. Ez volt a gyõztes:

"Miért jó a horror?
    Mert próbára tesz. Megrág és kiköp. Lecsekkol. Mérlegre tesz.
    Elgondolkodom alatta: én mit tennék az adott helyzetben?
    Agyalok, hogy miként úsznám meg.
    Olyan helyzetekbe rak, melyek soha nem állnak elõ egyébként.
    Felfokozzak idegállapotodat.
    Adrenalint pumpál az ereidbe.
    Önismeretre késztet
    Benned marad."

Ezt már én is megfigyeltem magamon: van, hogy eszembe jut, hogy nekem mennyi esélyem lenne, mit tennék, hogyan reagálnék. Lehet, hogy van egy olyan haszna ezeknek a filmeknek, hogy tudat alatt erõsíthetik az emberben a váratlan, extrém helyzetekre, SHTF-re való felkészülési mentalitást, gondolkodást?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Smoking Barrels oldalon van egy összefoglaló: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film.

Ott találtam ezt: Nauszika - A szél harcosai (1984). Már meg is szereztem. Az ismertetõ 10-bõl 9-et adott rá, a másodvélemény pedig 10-bõl 7-et.

A honlapon vannak különbözõ válogatások posztapokaliptikus filmekbõl, érdemes lehet köztük nézelõdni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most ezt néztem meg:

The Last Survivors (2014)

Az ismertetõ 10-bõl 8-at adott rá, nekem is tetszett. Semmi rendkívüli, de egy izgalmas posztapokaliptikus film.

"A film felütése egy meglepõen aktuális problémára hívja fel a figyelmet, jelesül, hogy az emberi tevékenység nyomán Föld ivóvízkészlete vészesen fogyóban van. A The Last Survivors apokalipszisa a szárazság apoklipszisa: a cselekmény helyszínéül szolgáló világszeglet (Oregon állam) elsivatagosodott, lakossága pusztán egy maroknyi ember, akik kis csoportokra szétszóródva, elhagyatott farmokon tengõdnek. A túlélés zálogát a kutak jelentik, amelyek azonban lassan, de biztosan kiszáradnak. A szomjhalál mellett a másik fenyegetést az emberek számára a Carson (Jon Gries) nevû >>nagybirtokos<< és a bandája jelenti. Carson a terület önjelölt uraként a sajátjának tekinti a kutakat és maga kíván dönteni a kutakat használó emberek sorsáról is. (...) Ami számomra a The Last Survivors legérdekesebb aspektusát jelenti, az az apokalipszis utáni emberiség helyzetének és moralitásának viszonylag újító és igen találó bemutatása."

The-Last-Survivors-2014-2.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    A Smoking Barrels oldalon van egy összefoglaló: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film.

Ott találtam ezt: Nauszika - A szél harcosai (1984). Már meg is szereztem. Az ismertetõ 10-bõl 9-et adott rá, a másodvélemény pedig 10-bõl 7-et.
    Maradjon köztünk, de ezt a mesét megkönnyeztem. Azt hiszem, jó lenne, ha a mai gyerekek látnák, de minél több felnõtt is megnézhetné. A hatodik fajkihalási hullámot juttatta eszembe, amivel a járvány miatt persze megint nem foglalkozik az emberiség. Azt írják, ez Mijazaki Hajao elsõ igazán rá jellemzõ, klasszikus mûve (a saját mangája alapján írta és rendezte). Ezek után nagyon érdekel a többi alkotása is!

Saját mentések:

Nauszika 3.jpg

Nauszika 2.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Találtam is egy válogatást: A legjobb Miyazaki-filmek

A Nauszikát a negyedik helyre tették. Az elsõ helyet kettõnek adták, a másodikat és a harmadikat egynek-egynek, most ezt a négy filmet szereztem meg.

Ez pedig egész más, horror anime vonal:

A CineGore TOP10-es listája: legkreatívabb, legbetegebb animék

Találtam errõl YouTube videót is, de nem nézem meg, mert az már túl sok forrás lenne. Elõször a CineGore válogatást tanulmányozom át.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Õszintén remélem, hogy az Amerikai nindzsa filmek nem ismeretlenek senki számára.

És mivel holnap délutántól/estétõl uszkve egy hétig itthon fogok ejtõzni, ezúton szeretném bejelenteni, hogy mind az öt részt meg fogom nézni. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi emlék jön vissza gyerekkoromból. Visszagondolva fogalmam sincs már arról sem, hogy egyáltalán láttam-e anno mind az öt részt.

A maszkra sem kell külön figyelni:

Amerikai nindzsa.jpg

És még egy folytatásról is van szó!
    Last edited by P. Dude; 03-18-2021 at 08:54 PM.

A topic keresõszavai: