0

1918 ban a föld lakossága 1,6 milliárd volt.
A spanyolnátha 70 millió embert ölt meg ami bõven lehetett több is, mert voltak olyan régiók ahol pont senki nem törõdött hogy csoringerek mibe haltak meg. Mindezt úgy hogy ötöd ennyi ember élt a Földön, és a mobilitás töredéke volt a jelenleginek és a lakosság is sokkal fiatalabb volt.
Lehet tippelni, ha szabadon engednék a jelenlegi szart, akkor milyen pusztítással járna.
Mutáció. Egyetlen emberben milliárd számra szaporodik a vírus. Minden egyes reprodukció magában hordozza a mutáció lehetõségét, tehát minél több ember betegedik meg annál valószínûbb újabb mutáció megjelenése. Jelenleg csúcson vannak megbetegedettek száma. Tehát mutációk száma mindig valamilyen aránnyal kapcsolódik megbetegedettek számához. És az oltások is hozzájárulnak a mutációk elterjedéséhez, ugyanis ha valami ellen véd az oltás az variáció csökken es mivel bõven van fogékony ember ez utat nyit egy mutált verzió elterjedéséhez. Inkább az kérdés miért csak ennyi mutációról tudunk, ugyanis mutáció a vírus evolúciós fegyvere.
Lehet szidni maszkot, távolságtartás meg többit, de minden számít ami lassítja a terjedést.
Japán Zárt fegyelmezett társadalom. Ami szó nélkül végrehajtja az intézkedéseket. Egy japán részérõl pedig elképzelhetetlen olyan tiszteletlenség, hogy egy maszkot nem rendesen visel v. más hasonló udvariatlanság a társadalom többi tagjával szemben.
Egy példa. Fukusima túlélõk egy csarnokban. Egy asszony elvesztette az egész családját, és mindenét. Kiment sírni a csarnokból mert, nem lehetett olyan udvariatlan, hogy saját jelentéktelen bajával terhelje és kellemetlenséget okozzon a többi ott lévõ embernek. És akkor kérdés még, hogy ott miért van csak annyi megbetegedett?
Last edited by aksurv; 03-15-2021 at 07:15 PM.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
Értem. Azt nem értem igazán, hogy miért én vagyok a címzett. Az elmúlt egy évben én teljesen ugyanúgy élek, ahogy a járvány elõtt is éltem. Vagyis a munkahelyen kívül szinte sehová sem megyek. Begyûjtöttem rengeteg jó könyvet és filmet, teljesen jól elvagyok itthon. Ha pedig emberek között vagyok, akkor tartom a távolságot, és felveszem a maszkot (kezdetben kesztyût is hordtam). A kézmosás nálam mindig is alapos volt, úgyhogy ezen sem kellett változtatnom a járvány miatt. És a kézfogást sem szerettem soha, ismerve az átlag higiéniáját.
A járvány létét pedig sosem tagadtam, és oltásellenes sem vagyok. Annyi, hogy a covid elleni oltásra nem regisztráltam. Ha ez egy vírus, akkor abban talán egyetértünk, hogy az immunrendszer erõssége a lényeg. Úgyhogy napi szinten szedem a Multi Pro Plust (ezt se két hete kezdtem), mellé pluszban további D-vitamint, és most már plusz C-vitamint is. Napi szinten megy a kurkuma, és a G-Bomb. Az edzést sajnos abbahagytam egy kisebb sérülés, és az állandó tanulás miatt. De most kész vagyok végre a vizsgákkal, és a sérülés is elmúlt már, úgyhogy a héten folytatom az edzést, illetve kezdem a meditációt. Alkohol, cigaretta, stb. semmi, elhízott sem vagyok.
Van még min javítanom bõven (pl. táplálkozás), de azért kezdettõl komolyan veszem a járványt. Szóval nem értem, hogy mi a gond. Ez egy internetes fórum, ahol az emberek leírhatják az észrevételeiket akkor is, ha nincs szakirányú végzettségük. Inkább azokat bíráld, akik most is összevissza utazgatnak trópusi országokba.
Arra válaszoltam amiket írtál eszembe sincs bírálni.
Oltások
Ha egy prepper oltásellenes akkor konkrétan nagyon hülye.
Alapvetõ ahogy betaraz babbol, ugy ha tud begyujt minden létezõ oltást.
Ha bever a gebasz az az oltás ami már benned van véd, ami nincs az nem véd. Ehhez képest az oltási kockázatok elhanyagolhatók.
Mivel orvos gyógyszer nem lesz olyan korsagok olhetik meg az embert, amikrõl eddig max. történelem könyvben olvasott.
Es ez áll a covid oltásra is.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
A spanyolnátháról csak annyit tennék hozzá, hogy úgy tudom, 10 % körüli volt a halálozási rátája. Ez az ötszöröse a covid 2 %-os rátájának. A spanyolnátha fertõzési aránya 28 % körül volt, a covidé most lassan másfél év elteltével, és a rengeteg mutációval együtt 1,5 %-nál tart. A számok szerintem magukért beszélnek: szerencsére a covid más súlycsoport, mint a spanyolnátha volt.
A mutációkról köszi a magyarázatot! Ott csak annyit teszek hozzá, hogy az oltásokkal viszont sok kapcsolatuk nem lehet, mert a vakcinákat még nem kezdték el szélesebb körben beadni, amikor elkezdtek özönleni a hírek a mutánsokról. Inkább úgy volt, hogy bejelentették az oltás kifejlesztését, piacra dobását, és hirtelen jöttek a mutációk. Vagyis csak olyan kapcsolatot tudok elképzelni, hogy a vírus nézte a híradót, vagy ilyesmi.
Japán kapcsán teljesen egyetértünk. Én az arányokat tartom elképesztõnek. Lehetnek a japánok akármennyire fegyelmezettek, olyan nincs, hogy önmagában emiatt egy 125 milliós, nagy népsûrûségû országban, ahol sok az idõs ember, feleannyian halnak meg, mint egy tízmilliós Magyarországon. Úgy, hogy ott már elõrébb tartanak a hullámok is. Laikusként matematikailag tartok elképzelhetetlennek ilyen számokat. A 125 millió az tizenkét és fél Magyarország.
Az oltásokról elgondolkodtató, amit írsz. Sajnos én még nagyon "prepper light" szinten vagyok - és ezen mostanában nem is tudok jelentõs mértékben változtatni, hanem csak apránként. Így egy olyan durva SHTF esetén, amit leírsz, kisebb gondom is nagyobb lenne annál, hogy nem oltottak be valamilyen afrikai betegség ellen. Én a túlélõ piramis alapján készülök. Az általad említett szint a piramis alja, amitõl én még nagyon messze vagyok.
A covid-oltás kockázatait azért nem nevezném "elhanyagolhatónak", mert csak az USA-ban eddig 1200 körüli halálesetet jelentettek.
Ahogyan az esetleges késõbbi kockázatokat sem gondolnám jelentéktelennek, hiszen egy viszonylag új, génmódosító (nem biztos, hogy ez a pontos szakkifejezés) technológiát használnak. És emellett az immortalizált sejtvonalak is nyugtalanítanak - hangsúlyozom: laikusként.
Az Európai Gyógyszerügynökségre nyomást gyakoroltak az uniós szervek, hogy gyorsítsák fel az engedélyezést (a Pfizer és a Moderna esetében is). Ez hamar kiderült. Aztán kuss van róla, pedig elég durva. Mert nyomásgyakorlásra felgyorsítva (a hírek szerint mindkét oltással problémák voltak akkor), nagy tömegekben, extra gyorsan állítják elõ a vakcinákat világszerte. A telomeráznak pedig érzékeny és pontos adagolás kell, ahogy olvastam, hogy ne okozzon rákot. (Javíts ki, ha ezzel kapcsolatban tévedek!)
A Pfizer honlapjáról már idéztem az oltások elõállítási folyamatának a leírását. Ahhoz képest a covid-vakcinák elõállítására még a "kapkodás" is enyhe kifejezés. Az elõállításuk szélsõségesen, extrém módon gyors volt, és én ezért sem venném õket egy kalap alá más oltásokkal, amikrõl írsz.
Vérrögképzõdés miatt Németországban is felfüggesztik az oltást az AstraZeneca vakcinájával
Eddig 8 államban függesztették fel az AstraZenecát, szóval nem hinném, hogy véletlen esetekrõl van szó.
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
@P.Dude: Aki nem bízik ebben az oltásban arra már kiabálják az oltásellenes jelzõt, ne vedd fel.
Aki szerint a 2% halálozás miatt ennyire fel kell forgatni a világunk az vírustagadó...
Arra hogy errefelé azért büntettek meg embereket, mert bicajon vagy autóban nem volt rajta a maszk már nem is tudom mit mondjak...
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Last edited by raktaros; 03-16-2021 at 11:00 AM.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
"A koronavírusnak egy új variánsa jelent meg a franciaországi Bretagne-ban, amely PCR-teszttel nem mutatható ki." (MTI)
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Kúppal lehet csak kimutatni.![]()
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Új halálozási csúcs: 195 beteg hunyt el
"Meghalt 195, többségében idõs, krónikus beteg, és újabb 3456 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertõzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 1 397 342 embert oltottak be Magyarországon, közülük 406 746-an már a második dózist is megkapták."
Egyre több a beoltott, de egyre több a halálozás is. Nem csökkennie kellene?![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2