Oldala 155 of 261 ElsõElsõ ... 55105145153154155156157165205255 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,541 to 1,550 of 2608

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 466
    Given: 833

0 Not allowed!
    Szlávik most ott tart, hogy továbbra sem lehet még megtippelni sem, hogy meddig véd az oltás. De ha valaki mindkét dózist megkapta, az 6-8 hónapig biztosan védett. Vagyis ezzel a forgatókönyvvel még mindig kb. évente 4 oltás kellene mindenkinek, ami fizikailag, technikailag, infrastrukturálisan lehetetlen. Önmagában a két dózis is 10-15 milliárd legyártott vakcinát jelentene világszinten. Ha egy évben 2x2-õt kell oltani, akkor az már évente 20-30 milliárd legyártott oltást jelent.

Viszont Szlávik hozzáteszi, hogy a vírus folyamatosan változik, és aki mindkét dózist megkapta, az se menjen mutációkkal érintett országba. Értsd: semmilyen országba. Vagyis szerinte az oltás továbbra sem garancia a variánsok ellen.

Persze már õ is az AstraZenecát mosdatja, úgyhogy láthatóan most ezt adták ki a megmondóknak. A tegnapi nyilatkozata még jobb:

"A koronavírusra jellemzõ, hogy újra lehet fertõzõdni, tehát nem tudjuk pontosan, mit jelent, ha valaki átesett rajta, hogy az mennyi ideig véd, melyek azok a mutatók, amelyek bizonyítják, hogy õk védettek vagy nem védettek a fertõzéssel szemben"

Elmondta, hogy néhány százalékában az eseteknek a beoltott személyek is megfertõzõdhetnek, úgyhogy nekik is kell a maszk, kellenek a korlátozások. És egyébként is figyelni kell, mert a vakcina csak "néhány hét" elteltével véd.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Sehogy sem jön ki a matek.
    A kormányzati portálon azt írták: 539 080-ra nõtt a Magyarországon azonosított fertõzöttek száma
    Ha ehhez hozzávesszük az óvatos becslést, miszerint "A fertõzésen átesettek hivatalos számát körülbelül hat-hétszeres szorzóval kell vizsgálni, hiszen ennyien lehetnek, akik nem is tudják, hogy korábban elkapták a betegséget." (más becslések a tízszeres szorzót használnák)
    Akkor 539 080x7=3 773 560
    Ehhez hozzátéve, hogy "eddig 1 397 342 embert oltottak be Magyarországon, közülük 421 915-an már a második dózist is megkapták."
    Továbbá van ~1.000.000,- gyermek és fiatalkorú.
    3 773 560+421 915+1.000.000=5 195 475
    5 195 475:9 500 000=0.54
    Tehát az ország lakosságának az 54%-a hivatalosan is védett többé kevésbé. Nem hivatalosan ez 65-70% lehet.
    De azért lezárás, riogatás, számmisztika és maszk mindhalálig!
    Egyébként kíváncsi lennék, hogy a halálos áldozatokból mennyi az oltottak száma.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Nem kéne ezzel annyit foglalkozni, szerintem.
    Nem kötelezõ az oltás.
    Ha valaki regisztrált, akkor sem köteles elfogadni a felajánlott vakcinát.
    Ha valaki bízik a saját immunrendszerében és elutasítja az oltást, tegye. De ha a vírus miatt mégis kórházba kerül, akkor ne más hibáztasson.
    Ha valaki be van tojva és oltás szeretne, legyen tisztában azzal, hogy 100%-os biztonság nem létezik.
    A vírus is és az oltás is eltérõ hatással lehet egyénekre.
    Ha 20 millió Astra Zeneca beadása után 10 ember meghal vérrög miatt (ez 0,00005 %), az lehet véletlenszerû is, hiszen a vérrögképzõdés miatti halál eddig sem volt világraszóló ritkaság. Vajon hány ember halt meg a 8 milliárdból az elmúlt hónapban vérrög miatt úgy, hogy nem kapott semmilyen oltást?
    A másik oldalon ott van a 2%-os halálozási ráta. 2% a 0,00005 %-kal szemben! Ennyire nem érzik az emberek az arányokat?

Szerintem most már muszáj a kormányoknak végig csinálni az oltási procedúrát. Ha a világ vezetõi, a WHO, stb. most bejelentenék, hogy vaklárma volt az egész, mehet minden tovább a régi mederben, mert a teljes populációnak csak 2%-a fog meghalni a vírus miatt, még nagyobb pánik törne ki és a nép hite, hogy a "választott vezetõink törõdnek velünk" a porba hullna. Aki viszont megkapja az oltását lenyugszik és kész. Ha akarja évente ismétlõoltást kér (lehetõleg nem az adófizetõk pénzébõl finanszírozva).

Mindenki dönts el, hogy kinek hisz és ne akarja a saját hitét ráerõltetni másra.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Ha ehhez hozzávesszük az óvatos becslést, miszerint "A fertõzésen átesettek hivatalos számát körülbelül hat-hétszeres szorzóval kell vizsgálni, hiszen ennyien lehetnek, akik nem is tudják, hogy korábban elkapták a betegséget." (más becslések a tízszeres szorzót használnák)
    Tényleg, ezt is akartam írni én is. Hogy ha minimum 6-7-szer annyian eshettek már át a covidon, mint amennyi a hivatalosan bejelentett eset, akkor az azt jelenti: az emberek öthatoda-hathetede (kilenctizede) észre sem veszi a vírust, mert az olyan enyhén jelentkezik nála.

A másik meg ez, amit Te írsz, hogy akkor már lehet egy elég számottevõ "nyájimmunitás". Fõleg, hogy egy friss kutatás szerint a korábbi, minimum 60 %-nak feltételezett arány helyett 40-45 % is elegendõ lehet a közösségi immunitáshoz. Azt már szépen túl is léptük az általad számolt arányokkal, már a minimális hivatalos 54 %-kal is.

Ehhez képest Gulyáskommunizmus Gergely most jelentette be egy órája: "A nyitást a beoltottak számához fogjuk kötni." Miközben elvileg rég elértük a közösségi immunitást, ahogy írod. Egy vicc az egész.

Pláne, hogy a mostani nyilatkozatok alapján fél év múlva így is, úgy is kezdik elölrõl az egész cirkuszt. Gulyás is most mondta: nem tudják, hogy a vakcina meddig véd, 6 hónapig biztosan. A fertõzésbõl felgyógyultaknak 6 hónapra állítanak ki védettségi igazolványt. "Ha valaki tudta nélkül esett át a betegségen, de laboratóriumi vizsgálat igazolja az antitestek meglétét, négy hónapig érvényes a dokumentum."

Vagyis a mostani forgatókönyv szerint még évi 2x2 oltás van terítéken, ami úgysem lehetséges, úgyhogy fölösleges izgulni az egészen. Merkely már novemberben mondta: naponta tízezrek kapják el a covidot, november végéig átmehetett a lakosság 15 %-án (több mint 1,5 millió emberen). Így a 60 %-os közösségi immunitás március-áprilisra, vagyis nagyjából mostanra meglehet! Ennyi. Ha meg félévente újrakezdik, akkor úgyis mindegy, hogy ki mit mond vagy tesz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Mindenki dönts el, hogy kinek hisz és ne akarja a saját hitét ráerõltetni másra.
    De akkor a kormányzat se erõltesse rám a hülyeséget. Gulyás most egyértelmûen megmondta: a nyitást a beoltottak számától fogják függõvé tenni. Azt pedig már korábban közölték, hogy külön "ösztönzõ levelet" küldenek ki azoknak, akik még nem regisztráltak. Csak a hülye nem veszi már észre, hogy nyíltan zsarolnak, és egymás ellen fordítják az embereket. Már ez a téma az utcán, hivatalban, hogy "Te regisztráltál, beoltottak?". Mi köze van hozzá? Magánügyem.

Még ha Merkely visszafogottabb számításából indulunk is ki, akkor most, március-áprilisban elértük/elérjük a közösségi immunitást - még akkor is, ha azt nem 40-45, hanem 60 %-nak számoljuk. Megvan. Oltás nélkül. Azért, mert annyian átestek már a fertõzésen. Lehet nyitni.

Ezt miért nem lehet bejelenteni egy sajtótájékoztatón? Azért, mert jelen állás szerint 6 hónapos védettséggel számolnak, vagyis folyamatosan fenn akarják tartani a korlátozásokat, és rotációban, félévente szurkálni a lakosságot. Ez a képlet. Mire valakihez eljut az elsõ dózis, a régebben oltottak már mehetnek a féléves újraoltásukra.

Szerinted ez egy vállalható, normális helyzet? Szerintem már abnormális.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    De akkor a kormányzat se erõltesse rám a hülyeséget. ....

Szerinted ez egy vállalható, normális helyzet? Szerintem már abnormális.
    Nyilvánvalóan nem normális. Semmilyen módon nem lehet törvényesen semmit ráerõltetni az emberekre, sem boltokban, fõleg nem szabadtéren. Kijárási tilalmat sem. Kórházi látogatási tilalom sem indokolt, olyan veszély azért nincs.

Most olvastam egy könyvet Ceaucescu bukásáról. Amikor már egymással harcoltak a Secusok és a katonaság, több ezren haltak meg az utcákon, Ceaucescu egy az addigiaknál is szigorúbb intézkedést vezetett be: kijárási tilalom este 11-tõl (nem 8-tól!) hajnalig. Nemsokára megbukott a diktatúra és megölték. Ezen azért érdemes elgondolkodni.

Tavaly az elsõ 2 hétben úgy voltam hogy kamu ez a vírus, de egy 2 hetes gyakorlat nem árt a lakosságnak. Igazi veszélyre felkészülésként, mint ahogy a kínaiak tették. De ezek a barmok nem 2 hét, hanem 1 év (!) alatt sem unták meg a dolgot. Senki nem veszi észre hogy meztelen a király? Mindenkinek találkoznia kellett gyermekként azzal a mesével, elfelejtették volna?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Anzelo Hozzászólás megtekintése
    Tavaly az elsõ 2 hétben úgy voltam hogy kamu ez a vírus, de egy 2 hetes gyakorlat nem árt a lakosságnak. Igazi veszélyre felkészülésként, mint ahogy a kínaiak tették. De ezek a barmok nem 2 hét, hanem 1 év (!) alatt sem unták meg a dolgot. Senki nem veszi észre hogy meztelen a király? Mindenkinek találkoznia kellett gyermekként azzal a mesével, elfelejtették volna?
    Magának a covidnak a létezésében én biztos vagyok, mert egy hozzám közel álló ember elkapta, és durva, változatos tünetekkel vészelte át. Az életkora 35 és 40 között van. A kamuzás, a nyafogás a lehetõ legtávolabb áll tõle, azt is csak utólag tudtam meg, hogy átesett a covidon. Szóval valami van, ezért is hangsúlyozom az immunerõsítést.

Más kérdés, hogy a "covid" szerintem jó eséllyel a genetikailag mesterségesen felturbózott influenza. És a híreket olvasgatva tartok attól, hogy majd újabb járványokat is akarnak.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Magának a covidnak a létezésében én biztos vagyok,
    Támogatom a vallásszabadságot , de azért ezt a videót belinkelem, hátha még nem láttad:

https://www.youtube.com/watch?v=nCbIUYoJzNQ&t=844s

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem hitkérdés. Ahogy mondtam, egy számomra fontos ember elkapta. Nem nátha vagy ilyesmi volt, valóban elment a szaglás, elment az ízérzékelés. És egyéb durva tünetek voltak, amikkel valószínûleg be is utalták volna kórházba, ha szólt volna valakinek. Ehelyett átvészelte egyedül otthon, utólag tudtam meg, hogy mi volt, érzékenyen is érintett.

Kurzweil 2005-ben írt arról, hogy mostanra már valószínûleg képesek lesznek egy egyszerû náthát, influenzát genetikailag módosítani, és veszélyesebbé tenni. Mivel idén eltûnt az influenza - ezt Szlávik is beismerte -, ebbõl gondolom, hogy ilyesmi történhetett. Racionális magyarázatot legalábbis nem adtak arra, hogy az influenzánál sokkal kevésbé fertõzõ covid (állítólag) tombol a maszkok és a bezárkózás mellett is, a jelentõsen fertõzõbb influenza pedig nem mutatkozott.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Racionális magyarázatot legalábbis nem adtak arra, hogy az influenzánál sokkal kevésbé fertõzõ covid (állítólag) tombol a maszkok és a bezárkózás mellett is, a jelentõsen fertõzõbb influenza pedig nem mutatkozott.
    Örülök hogy ezt leírtad. Ezt érdemes végiggondolni. Én mondjuk ezt végiggondolva más következtetésre jutok mint te, de meghagyom mindenkinek, gondolja át saját maga.