Oldala 23 of 26 ElsõElsõ ... 132122232425 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 252

Topic: Edzés otthon

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 779

0 Not allowed!
    Azért milyen idétlenül néz ki kívülrõl, ahogy a semmivel hadonászik. Vajon ez is a "maradj otthon" projekt egyik kelléke?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ha elérhetõ áron lenne, és egy súlyban megfelelõ fegyverimitációt lehetne forgatni...
    Nem lenne ördögtõl való találmány. Képzeljetek el egy óra Call of Duty-t :-)
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tényleg. Tudtok XBOX 360-ra kinect küzdõsport játékokat?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sajnos én nem ismerem az Xbox játékokat.

Viszont ma végre-valahára újra edzettem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én éppen a gyerekeknek terveztem egy "játszóvárat" amit mind használhatunk.
    Acélszerkezet, nagy teherbírással, egyik oldalán egy bordásfal szerûségen lehet felmászni a platóra, ahol a csúszda indul, a másik oldalt kötélen.
    Oldalt egy kinyúló ágon van a hinta/gyûrû, a másikon lóg a bokszzsák. Lesz még hozzá 3db 1x2m-es tatami is. :-)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 923

0 Not allowed!
    Az asszonynak van sígépe, azt ma kipróbáltam és lenyomtam vele 2x10 percet. Lehet hogy napi szinten kéne használnom, napi 10 percet kibírnék vele.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az asszonynak van sígépe, azt ma kipróbáltam és lenyomtam vele 2x10 percet. Lehet hogy napi szinten kéne használnom, napi 10 percet kibírnék vele.
    Ez nagyon jó! Sajnos nekem nincs itthon semmilyen aerob gépem (lehetett volna egy szobabicikli, de nem tudtam hova tenni). Pedig erõnléti edzés elõtti bemelegítéshez is nagyon jó lenne, és aerob edzést is kellene végeznem. Így marad a futás vagy a biciklizés. A mostani biciklimmel azért nem vállalnék be rendszeresen 40-60 perc aerobot, a futáshoz pedig nincs cipõm. És most ki van számolva a pénzem, meg nem is szívesen keveregnék boltokban futócipõt próbálgatni.

Ha fokozatosan felviszed 40 percre a sígépet, az egy szuper aerob edzés - már ha a zsírégetés a cél. Csak az a fontos, hogy ne állj meg közben, ne változtass gyakran a tempón, és legyen legalább 40 perc, de 1 óránál ne legyen hosszabb (egyébként maga a zsírégetés állítólag akár már 5 perc után beindul, szóval már az a 2x10 perc sem rossz, amit lenyomtál).

Ha van rajta pulzusmérõ, akkor 130-as pulzus fölé ne menj, mert az már kardió - persze ha állóképesség fejlesztése a cél, akkor pont az kell. Aerobhoz a legegyszerûbb, ha olyan tempót tartasz, aminél már lihegsz, de közben tudsz érthetõen, "normálisan" beszélni. Egyenletes terhelés, egyenletes és monoton tempó a lényeg. A legjobb reggel felkelés után, vagy este lefekvés elõtt, de önmagában az idõpont/napszak nem igazán fontos.
    Last edited by P. Dude; 03-26-2021 at 11:05 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Több mint egy hónapja újra edzem. Nem teljesen a nulláról kezdtem újra a gyakorlatokat (bár volt, amelyiket igen). Hanem megnéztem az edzésnaplóban, hogy melyiket hol hagytam abba, arról a szintrõl visszavettem valamennyit, és onnan kezdtem fokozatosan. Ezt így jónak érzem, szerintem mindegyiknél eltaláltam a szintemet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tizenegyedik napja csinálom az "Old Man Strength" programot. Heti 4 erőnléti-mobilitási edzés, és heti 3 séta/kocogás.

Minden edzés 5 szakaszból áll: bemelegítés, mobilitás, erőnléti edzés, ügyességi rész, levezetés. Komoly átfedések vannak a jógával is, mert elég sok jógagyakorlat szerepel az edzésben.

Nagyon élvezem csinálni. Korábban nekem mindig a "szimpla", hagyományos erőnléti edzés volt, ez meg teljesen más. Most már kezdek egy picit hajlékonyabb lenni, és úgy "egészében" érzem a testemet. Mondjuk az nem nehéz, ha eddig alig mozogtam. A séták is nagyon jók, tegnapelőtt már beiktattam két kocogós szakaszt is, és majd fokozatosan növelem ezeket.

A könyv, a húzódzkodó állvány, a futócipő és futóóra így együtt nagyon komoly kiadás volt, de egyiket sem bántam meg. És szerintem ez megint tipikusan olyan téma, ami teljesen átfedésben van a prepperkedéssel. Meg eszembe szokott jutni TMIB tanácsa, hogy ha látunk valamit jó áron akkor azt most vegyük meg, mert úgyis csak drágább lesz. Az állvánnyal és az órával is sikerült kifognom nagyon jó árat.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez az "Old Man Strength" program könyvben van, vagy mi alapján csinálod?