0

Közben találtam egy olyan összesítést is, ami adott korosztályon belül mutatja a halálozási rátát. Tehát nem az összes elhunythoz viszonyítva, hanem úgy, hogy az adott korcsoportban hányan fertõzõdtek meg, és közülük hányan haltak meg. Sajnos csak november közepérõl találtam adatot. Akkor az én korosztályomban 0,1 % volt a halálozás. Vagyis annyi, mint az influenza halálozási rátájának a minimuma, legalsó határértéke.
Megint itt a lényeg, ezúttal Németországból:
"Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter aláhúzta: õszintén meg kell mondani az embereknek, hogy egész Európában nincs elég oltóanyag a harmadik hullám megállításához. Ezért nem lehet tovább folytatni a járványügyi korlátozások lazítását, sõt nagyon valószínû, hogy ismét szigorításokra lesz szükség - tette hozzá a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa,"
Megint csak azt tudom mondani, hogy igaza lett Novák Hunornak, aki ezt már tavaly augusztusban elõre megmondta. (Remélem, hogy háborúzni azért senki sem akar majd az oltóanyagért.) Azt nem akarják megérteni az emberek, hogy sajnos ez a járvány úgy fog megszûnni, hogy átmegy a lakosságon. És lehet, hogy megtelnek a kórházak, igen. Ha nincs oltóanyag, akkor nincs más megoldás. Szerencsére ez hamar bekövetkezhet: Merkely mostanra jósolta, hogy legyõzzük a járványt (március-április).
"Az egyik legtekintélyesebb német epidemiológus, Karl Lauterbach szociáldemokrata (SPD) parlamenti (Bundestag-) képviselõ, a bostoni Harvard Egyetem Közegészségügyi Intézetének (HSPH) docense hangsúlyozta: akárhogy csûrjük-csavarjuk, vissza kell állítani az országos zárlatot, mert a járvány alakulását meghatározó új mutációk sokkal erõsebben fertõznek - hatásukra a vírus reprodukciós rátája 1,3-ra emelkedik, vagyis 100 fertõzött 130 embernek adja át a kórokozót -, ami azzal jár, hogy 10-14 naponta megduplázódik a napi új fertõzöttek száma, és rövid idõ alatt túlterhelõdik az ellátórendszer."
Merkely azt mondta, hogy egy 3-as reprodukciós rátájú mutációnál a lakosság 66 százalékának kell védettnek lennie. Az Magyarországon már nagyjából meglehet, vagy hamarosan meglesz. De akkor miért mondják, hogy "tombolva" terjed a járvány, és miért cikkeznek arról, hogy "megteltek a kórházak"?
Na elkaptam, nem voltam még teszten, de a barátnõm igen, nála +lett, 3 napja erõs köhögés, fejfájás, láz, Nálam nátha szerû tünetek 2 napja. láz talán most kicsi, enyhe fejfájás, enyhe köhögés, kevés izületi fájdalom, nincs lázmérõm57 vagyok, most, hogy lefogytam 95 kiló 186 magas, elmúlt a cukor, vagy amit annak hittem, nem tom, és a magas vérnyomás lement normálisra. Írok holnap is, ha változás van.
Csak arra leszek kíváncsi, hogy amikor már a lakosság nagy része átesett a covidon és meggyógyult, akkor mire fognak hivatkozni az oltás és a lezárások erõltetésében. Ha egy országban 90 %-os a védettség, akkor már hiába mutogatnak valami magas R-számú mutációra. Vagy akkor is azzal jönnek majd, hogy csak 6 hónap a védettség? De az meg nem igaz. Akkor már teljesen nyíltan hazudnak?
Meg azért Merkely Béla is érdekes. Egy beszélgetésen flegma hangsúllyal, és félig viccelõdve azzal indított, hogy nem javasolja különösebben az oltást. Nyilván letudták egy nevetéssel, és mentek tovább. De én úgy éreztem a hanghordozásából - ez csak az én szubjektív véleményem -, hogy talán úgy gondolja, hogy ez az oltási kampány igazából túlspirázott.
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Február vége felé egy ember felhívta a kormányzati koronavírus ügyfélszolgálatot, és megkérdezte, hogy ha a 82 ezer aktív fertõzöttbõl 4600 van kórházban, és 26 500 hatósági otthoni karanténban, akkor hol van a többi 51 ezer? Mászkálnak az utcán, és fertõznek? Kb. 40 percet beszélgetett az ügyintézõvel. Most nem nézem végig, de amit eddig hallottam, abban nem nagyon kapott választ.
A mai adat szerint 183 ezer körüli az aktív fertõzöttek száma. Hatósági karanténban 50 500-an vannak, és kb. 10 600 fõt ápolnak kórházban. Akkor 122 ezer fõ holléte kérdéses.
Last edited by P. Dude; 03-21-2021 at 01:51 PM.
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
KSH: véglegesek a tavalyi halálozási számok
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20...-szamok-475202
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Magyarország lassan dobogós lesz. Most már a 240 országból az 5. helyre mászott fel a Covid halálozás / 1 millió fõ listán.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Nálunk sok az alapbetegséggel/alapbetegségekkel rendelkezõ idõs ember. A covid-statisztikát vállaltan úgy vezetik, hogy ha valaki valamiben meghalt, és kimutatták a szervezetében a covidot, akkor beteszik a statisztikába. Ugyanez volt a probléma Olaszországban, amikor a média bepánikoltatta a világot, hogy lapátolják az olasz hullahegyeket. Aztán az olasz egészségügyi miniszter tudományos tanácsadója már tavaly márciusban lenyilatkozta, hogy az azért nem egészen úgy volt... Persze a magyar sajtóban nem jelent meg a nyilatkozat.
Az olasz Országos Egészségügyi Intézet újra megvizsgálta a halotti anyakönyvi kivonatokat. Az elhunytak 88 százalékának volt minimum egy, sokszor pedig 2-3 olyan betegsége a koronavírus mellett, ami önmagában is okozhatta a halálát. Csak 12 százalék esetében tudtak kimutatni közvetlen összefüggést a halál és a covid között. És Olaszországban is ugyanazzal a módszerrel vezették a statisztikát, mint nálunk.
A statisztikákat lehet manipulálni, de gondolom nem sokat javított a helyzeten, hogy szélnek eresztettek 5.500 eü. dolgozót és az eddigi intézkedések 90 százalékának semmi köze nem volt a "járvány" lassításához...