Oldala 159 of 261 ElsõElsõ ... 59109149157158159160161169209259 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,581 to 1,590 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Egy cikk egy onkentes orvostanhallgato tollabol.

Bel

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    „Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon” – fogalmazott Merkely Béla.

Az nagyjából most van. Bizakodjunk!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    De ha ennyire veszélyes, akkor miért engednek mászkálni 130 ezer aktív fertõzöttet? Miért nem rendelnek el házi karantént nekik?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akkor minek vannak a lezárások, ha közben elhiszik, hogy 130 ezer ember bemondásra otthon marad, amikor x nap után táppénz sem jár?

Nem Japánban vagyunk. Magyarországon az emberek a járvány elõtt is köhögve, taknyolva, lázasan, hasmenéssel jártak dolgozni, amit mindig is utáltam. Volt, akinek szóltam, hogy akkor menjen a közelembõl, ha képes volt olyan állapotban bemenni dolgozni. Elhiszik, hogy most majd 130 ezren simán otthon maradnak? Még csak telefonon sem tudják ellenõrizni, hogy otthon vannak-e, mert a legtöbb embernek már nincs vezetékes telefonja.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok,

Egy cikk egy onkentes orvostanhallgato tollabol.

Bel
    Telexet elvbõl nem olvasok. A címe helyesen az lenne: tovabbhazudunk.hu.
    Az elsõ mondat is elég volt... Régi szokásukhoz híven önmagukat dicsõítik azzal, hogy õk azok, akik kezdettõl fogva elfogulatlanok, pártatlanok, függetlenek és objektívek. Csak éppen valahogy mindig sikerül a többségi nemzetet fikázniuk, amióta csak újságírással foglalkoznak. Ugyanazt folytatják, amit az Indexen anno, csak most: "Telex. Nincs másik." Az meg külön vicces, hogy a covidról õk lennének a függetlenobjektívpártatlan forrás, amikor anno az Indexen kezdettõl a pánikot keltették, amikor még csak Kínában lehetett hallani néhány esetrõl.

A cikket pedig azért sem olvasom el, mert már a címe is öncélú, provokatív pánikkeltést sejtet. Ahogy látom, megint elolvashatjuk, hogy tele van a kórház, és hõsiesen küzdenek. Jó. Ezt már elolvastuk sokszor az elmúlt egy évben. Nálunk meg kongott a kórház az ürességtõl, rokonom ott dolgozik.

Nyilván tegye mindenki a dolgát. Egyetlen napot nem hagytam ki a munkában én sem az elmúlt egy évben. Akkor sem, amikor majdnem az összes kollégám otthon volt. Nekem is olyan a munkám, ahova be kell járni, és emberekkel kell kommunikálni. Mellette tanultam egész nap, és elvégeztem az egyetemet a járvány közepén, a veszélyhelyzet miatt teljesen indokolatlanul szétcseszett államvizsga idõszakkal. Küzd mindenki, nehéz mindenkinek - ahogy persze az orvosoknak is. Végezzék szépen a munkájukat, ahogy a postás, a kukás, a maszkot nem hordókkal küzdõ biztonsági õr, a kasszás a Tescóban, stb.

Azzal pedig lófaszt sem tudok csinálni, ha századszorra belinkeljük, hogy megtelt a kórház. Lassan másfél éve itt van a világban a vírus, nem két hete kezdõdött, a harmadik hullámban vagyunk. Aztán mégis megy valahogyan az élet, a világ egyetlen országa sem "omlott össze". Tudunk mást? Ha minden kórház fullra megtelne, akkor mit csinálnál? Máshogy élnéd a mindennapjaidat? Változtatnál valamin? Én semmin.

Mindenki tegyen meg mindent, hogy ne kapja el. Ha pedig elkapja - mert ez láthatóan teljesen véletlenszerû - akkor gyógyuljon meg belõle. Egy számomra nagyon fontos személy elkapta anno, és nagyon durva tünetekkel vészelte át, de úgy döntött, hogy nem megy kórházba. Szépen meggyógyult. Van egy krónikus betegség, ami dolgoztatja az immunrendszert, és gondolom, hogy ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy elkapta. Õ az élõ példa arra, hogy egy durva lefolyású covidból, krónikus betegség mellett is fel lehet gyógyulni úgy, hogy be nem tesszük a lábunkat a kórházba. Pedig aztán orvosi kezelést, tanácsot vagy gyógyszert lófaszt nem kapott - ha már az orvosok hõsiességénél tartunk.

Ez a teendõ, erre kell törekedni: nem elkapni, elkapás esetén pedig meggyógyulni. Minden más vírus és járvány esetében is ugyanez a teendõ. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a bezárás sokáig folytatható. Tavaly nyáron Merkely mondta, hogy egy éven belül nem lehet kétszer lezárni egy országot, tehát az esetleges következõ hullámoknál már egy másfajta védekezést kell választani. Erre eltelt egy év, és mégis újra lezárták az országot. Lehet, hogy már az államcsõd szélén vagyunk. Közben az a fasz komcsi Kincses Gyula - miután minden sékelt kizsarolt Orbántól, de még most is a pénzen rugózik - jelenleg éppen minden eddiginél szigorúbb, radikális 2 hetes lezárásra biztatja a kormányt. Na, akkor majd lesz összeomlás, de az nem "csak" a kórházakat fogja érinteni.
    Last edited by P. Dude; 03-24-2021 at 03:18 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Es ez a hetente a normalisnal 1500-zal tobb halott most (marcius vegen) olyan ertek, amirol csak almodoznak az orvosok!

De azert csak dugjatok a fejeteket a homokba, es mondogassatok, hogy nincs virus, es az elmult 365 napban kevesebben haltak meg miatta, mint a valosagban az elmult 2 napban.
    De azért az is érdekes, hogy Merkely nem "dugja a homokba a fejét", és még sincs esze ágában sem egy percre is bezárni a Semmelweiset. "Hát 250 évig nem zártuk be, akkor nem én leszek az, aki bezárja." Sõt, ott a testnevelésórán maszkot sem kell hordani. És nem hallunk semmi olyasmirõl a Semmelweisen, mint amit a fórumot elhagyó (?) cattaro egy váratlan hozzászólás erejéig felvázolt "egy ismert fõvárosi egyetemen" tapasztalt gyakori halálesetekrõl. (Ahogy egyébként az általam ismert egyetemen sem hallani olyasmikrõl, mint amiket cattaro felvázolt.)

Elsõ kérdés: "Tudod a testnevelésóra, meg a vakcina, hogy kinek ajánlod?"

Merkely: "Igen. Hát egyiknek se ajánlom."

Röhögés.

Itt is azt látjuk, hogy a Semmelweis hõs orvosi elitje egymás körében jól elszórakozik a világjárvány közepén. De én azt hiszem, hogy az ilyen videók után most már igencsak indokolt lenne néhány alapvetõ dolgot tisztázni a fennálló helyzettel kapcsolatban. Mert lassan nem fogják tudni kényszeríteni az embereket a maszkozásra meg a bezárkózásra. Fõleg, hogy itt a tavasz. (Persze én ugyanúgy nem fogok összevissza nyüzsögni, de a lakosság nagy része igen, ebben biztos vagyok.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Akkor bizony a bülbül szavú legfõbb orákulum, a kevéssé tisztelt Müller Cecília mondott hülyeséget nagy nyilvánosság elõtt.
    Amúgy meg nem minden hülye kovidkommunista, de minden kovidkommunista hülye.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    De ha ennyire veszélyes, akkor miért engednek mászkálni 130 ezer aktív fertõzöttet? Miért nem rendelnek el házi karantént nekik?

Ezt nem is láttam még
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi, BragBOL! Akkor ezek szerint tényleg bíznak benne, hogy bemondásra otthon marad.

És a 10 nap? Akkor felállítottak egy vélelmet, hogy a mintavétel idõpontjától 10 napig fertõzhet a covid, és 10 nap után újabb mintavétel nélkül automatikusan közösségbe lehet menni?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Halálozások a statisztikák szerint:

2015. feb. 16 - 22.: 3.349 fõ;
    2016. feb. 15 - 21.: 2.575 fõ
    2017. feb. 13 - 19.: 2.991 fõ
    2018. feb. 12 - 18.: 3.037 fõ
    2019. feb. 11 - 17.: 3.034 fõ
    2020. feb. 10 - 16.: 2.750 fõ
    2021. feb. 15 - 21.: 2.694 fõ

Tehát a 2015 és 2020 közötti idõszak február közepi össz. halálozási átlagszáma: 2.956 fõ
    A mostani maradjanakotthonmindmeghalunk idején: 2.694 fõ...
    Kezdek hinni a magyar feltámadásban...
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!