0

Én születésemtõl fogva nem érzek szagokat, nincs ez az érzékszervem, úgyhogy nem venném észre ezt a tünetet.![]()
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Hát nekem nagyon rossz, zavaró volt. Egy dolog, hogy nem élvezi az ember az ételek ízét, de nem tudom eldönteni nem romlott-e![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
A történetem: januárban elkapott egy nyavalya, összekevertek a fiammal, nem küldtek tesztre, kihevertem, erõss infulenza tünetek, láz, fejfájás, íz, szag, elvesztése, köhögés,
izületi fájdalom, bõr fájdalom. Kiirtak egy hétre, aztán még tíz napra. ennyi mentem dolgozni. A kedvesem elkezdett köhögni 15. én este, másnap kicsit jobban péntekre alig kapott levegõt, lázas lett nagyon, szombaton teszt + lett szerdán szeretkeztünk.
Csak azért írom, szóval minden, testnedvcsere megvolt alul felül, nem volt távolságtartás "ne puszilj meg" semmi.
Én elkezdtem köhögni 16. án de csak alig, de ugyan úgy mint õ, pénteken volt kicsi hõemelkedésem, a kollégámmal együtt ültünk a kocsiban maszk nélkül egész héten! Neki semmi baja nem lett.
Hétfõn nem mentem dolgozni kiirattam magam, elküldtek tesztre. (minek világos elkaptam, mindegy) kedden jutottam teszthez negatív lett!!!
Azt mondta a dokinõ mikor közöltem vele, h negatív elsején mehetek dolgozni.
Ma még volt hõemelkedésem.
Nem erõs tüneteim voltak vannak, enyhe náthaszerû, mint írtam.
A fõnököm azt mondta elõtte egy teszt, mert ha nincs teszt akkor nem mehetek dolgozni.
Valami nem stimmel, nem stimmelnek a dolgok, ki miért miértnem fertõzõdött meg ki miért, nem stimmelnek a lappangási idõk a 10 napos karanténok, senki nem tudja hogyan kéne kiszámolni, kinek meddig kell maradni otthon, káosz van.
Remélem átláthatók az idõpontok.![]()
Apám helyzetjellemzésével: kupleráj van.![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ami a maszkot illeti, nagyon hülye találmány.
Negyedik alkalommal figyelem meg az alábbiakat.
Ha több mint egy órán át rajtam van, elkezd húzódni az orrom és fulladok.
Másnapra fáj az orrüregem és részlegesen elvesztem a szaglásom.
Harmadik nap már nem annyira fáj, de vizes rongy szagot érzek ott is ahol nincs.
Negyednapra elmúlnak a tünetek.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Valaki meg tudja mondani melyik oltást érdemes/szabad beadatni?
Anyum nagyon fél a vírustól, de az oldástól is, nem tudja mit csináljon.
Ami még megfordult a fejemben, esetleg csináltatni egy tesztet ha lehet ilyent, hogy átesett-e már rajta, mert ha igen és tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel viselte, akkor talán nem lenne fontos az oltás.
Szóval a 2 kérdés:
- Melyik oltás ajánlott?
- Létezik és érdemes-e immunitást tesztelni?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Ez egy január végi cikk a Webbetegrõl, egy szakgyógyszerész írta. Most a napokban módosították, tehát valószínûleg folyamatosan frissítik.
A COVID-19 elleni vakcinák összehasonlítása
A személyes véleményemet már leírtam: ha valamit központilag, zsarolással és fenyegetéssel erõltetnek, önmaguknak már naponta ellentmondó nyilatkozatok tömegeivel, azzal szemben én bizalmatlan vagyok.
Személyes "tippem" az oltás fajtájáról nincsen. Az elején a vírus topikban leírtam az aggályaimat az mRNS típusú vakcinákról, és ezekre az aggályokra sem itt a fórumon, sem máshol nem írt senki értékelhetõ ellenérvet. Mára pedig már annyi fajta vakcina van (feltételezem, hogy a tudatos káoszkeltés a cél), hogy már meg sem próbálom nyomon követni.
Emellett mi a garancia arra, hogy azt a típust kapja az ember, amit a papírjára írnak? Nem tudjuk leellenõrizni.
Második megfertõzõdés szinte sosem fordul elõ, ezt Merkely nyilatkozta egy hónappal ezelõtt. Õ maga még sosem találkozott második megfertõzõdéssel, és az akkori 108 millió fertõzöttbõl világszerte is extrém ritka volt, mindössze néhány eset. (A mutációkról nem beszélt, de februárban már özönlöttek a mutációk, tehát gondolom, hogy azokkal együtt sem fordult elõ második megfertõzõdés.) Merkely ennek ellenére a gyógyultaknak is javasol egy dózist, "emlékeztetõ oltásként". Ennek józan paraszti ésszel semmi értelmét nem látom.
Szerintem nézd meg a helyi magáneü-ben, hogy végeznek-e olyan tesztet, ami államilag elismert, ha édesanyádat megnyugtatja. Jó eséllyel már túl is esett a fertõzésen, hiszen régóta tart a járvány, és rengetegen átestek már rajta.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Véleményem szerint az mRNS vakcinákat és a astrát kerülni kell.
A pfizer vakcinának több áldozatáról tudok, és sokan nagyon betegek lettek.
Az astráról már a média sem hallgat.
Többen kaptak kínait is az utóbbi idõben a környezetemben, nekik semmi bajuk.
Mindezzel együtt én mindegyikkel óvatos lennék, tekintve, hogy a mai napig nem tettek le egyetlen tisztított mintát sem a vírusból az asztalra.
Akkor hogy gyárt hozzá tüskefehérjét?
A kínai elvileg mondjuk teljes izoláció nélkül is gyártható, pusztán szaporítással...
De, ki lehet itt elég okos?
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Nem könnyû erre õszintén válaszolni, hiszen az emberek eltérõen reagálhatnak a vírusra és az oltásra egyaránt. A saját véleményem, hogy aki, megmondja a tutit, az gyanús. Éppen ezért én nem írok olyat, hogy ajánlott - nem ajánlott. Én regisztráltam, de még nem kaptam oltást, ha lehetne választani akkor az elsõ generációst kérném (ez itthon a kínait jelenti). A szüleim megkapták (még csak az elsõt), mindketten 70 év felett vannak, kínait kaptak. Semmi komoly mellékhatásról nem számoltak be. A párom megkapta mindkettõt, Astra Zeneca-t, neki sem volt semmi gondja. A párom nagyanyja Pfizer-t kapott (90 év felett van). Sajnos a második oltás elõtt otthon megszédült, elesett (ez már korában is elfordult, nem az oltás miatt történt) combnyaktörést szenvedett, kórházba került, ott tesztelték, pozitív lett. A legutóbbi hírek alapján jobban van, nem nagyon vannak covidra jellemzõ tünetei.
Antitestre vonatkozó teszt létezik, tudomásom szerint. Én is gondolkodtam rajta, hogy letesztelem magam. Ha kiderülne, hogy már átment rajtam és észre sem vettem, örülnék. Ha valaki nagyon fél a vírustól és az oltástól is érdemes megcsináltatni a tesztet. Fõleg akkor ha az elmúlt évben volt a környezetében pozitív személy. Ha kiderül, hogy már túl van rajta, akkor már kevésbé kell tartania a vírustól és az oltást sem kell beadatnia.
Úgy nézem, hogy kétféle van. Van a SARS-CoV2 spike (tüske) antigén specifikus IgG antitest vizsgálat, ez hatósági áras, 11 ezer Ft. Vért vesznek, másnapra van eredmény, és a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján felhasználható a védettségi igazolvány igényléséhez.
A másik a SARS-CoV2 specifikus IgM és IgG antitest szerológiai gyorsteszt, az olcsóbb, és 15 perc múlva megvan, ujjbegybõl vesznek hozzá vérmintát. És az nem használható fel védettségi igazolványhoz.
Engem az (is) zavar, hogy 4 meg 6 hónapos védettségi igazolványokról beszélnek. Ennek semmi alapja, hacsak tényleg nem az a cél, hogy végtelenítsék a történetet. "Ha valaki tudta nélkül esett át a betegségen, de laboratóriumi vizsgálat igazolja az antitestek meglétét, négy hónapig érvényes a dokumentum." (Gulyás)
Last edited by P. Dude; 03-29-2021 at 07:48 AM.