Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 10 of 16 ElsõElsõ ... 89101112 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Persze egy teljes erteku labor kemiai vizsgalatnal ez joval kevesebbet er, de nem art legalabb ennyit tudni. A tudomasom szerint az aktiv szen nem szedi ki a nitrit/nitratot, szoval ezt foleg fontos tudni, hogy mennyi van a vizben.

Fontos, hogy ez a tesztcsik csak kemiai infot szolgaltat, vagyis amit tokeletesnek mutat, az biologiailag meg lehet szennyezett, ilyen szempontbol meg meg kell tisztitani (forralassal, klormesszel, mikro-szuressel).

Bel

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Írtam egy "helyzetjelentést" arról, hogy szerintem mi várható. Jó hosszú lett, de hátha érdekel valakit. Nyilván amire a leginkább lehet számítani, az meghatározza a készülés hogyanját is.

Szóval én úgy látom, most az a forgatókönyv, amit Orbán Viktor mondott március 14-én: "Járványok korát éljük." A videón 21:30-tól beszél errõl. Azt mondja, hogy a madárinfluenza után a covid ennek a második nagy hulláma, és "jó okunk van föltételezni" késõbbi újabb járványok kitörésének a lehetõségét.

Beszélt errõl már tavaly április 11-én, is, a "hivatalos" járvány 31. napján: "Most a járványok kora jön, tehát most ez az elsõ csak, amit még kitapasztalunk, mert lesznek ilyenek. Nem biztos, hogy mind ilyen nagy, meg ennyire kitett, de lesznek folyamatosan, ezért szerintem nekünk járványkórház kell." (A videón 00:46-tól)

Ezt erõsíti Bill Gates interjúja is (videó a cikkben), aki idén február 4-én beszélt arról, hogy a koronavíruson sokkal könnyebben túljuthat az emberiség, mint az azt esetlegesen követõ újabb, mesterségesen elõállított járványokon, amelyeknek a kórokozói a biote..oristák által akár irányíthatóak is lehetnek.

Azt se felejtsük el, hogy Bill Gates 2017 elején "megjósolta" a mostani járványt, és már akkor is arról beszélt, hogy az újonnan támadó vírusok mesterséges fegyverek lehetnek. Ezen a videón 2017. február 21-én Szlávik János infektológus fõorvossal beszélgetnek Bill Gates szavairól. Azt mondja, hogy a tudományos világ nem érti, hogy Bill Gates miért nyilatkozott ilyet, mert semmilyen adat nem utal arra, hogy bekövetkezne egy ilyen járvány. Hozzáteszi, hogy Bill Gates üzletember, aki pénzelt kutatásokat ebben az irányban, és a nyilatkozatának inkább ehhez lehet köze.

Szlávik azt is kijelentette a 2017-es beszélgetésben, hogy egyetlen olyan vírus létezik a világon, ami - mesterségesen átalakítva, "felturbózva" - kialakíthatna egy tízmilliók halálát követelõ világjárványt: az influenza. A létezõ madárinfluenzát említi, ami állatról emberre terjedve szinte 100 %-os halálozási arányú. Azt mondja, csak ezt kellene átalakítani úgy, hogy emberrõl emberre is terjedjen.

Tekintve, hogy a covid idõszakában az influenzajárvány világszerte ténylegesen és teljes mértékben elmaradt - ahogyan ezt Szlávik is elismeri egy idén február 18-ai interjúban (hangfelvétel a cikkben, 26:45-tõl beszélnek errõl) -, nehéz nem arra gondolni, hogy a covid nem más, mint a mesterségesen átalakított influenza. Szlávik magyarázata az influenzajárvány elmaradásáról szerintem nem állja meg a helyét. A covid még a tavalyi év vége felé is 12-13-szor volt kevésbé fertõzõ, mint az influenza (az influenza fertõzési aránya még most is több mint háromszorosa a covidénak). Az influenzajárvány elmaradását pedig már 2020 közepén megfigyelték. Márpedig, ha egy sokkal kevésbé fertõzõ járvány a védekezések ellenére világszerte tombol, akkor az influenzának valósággal aratnia kellett volna.

A fent linkelt interjúban érdekes módon már Szlávik sem osztotta a saját 2017-es véleményét arról, hogy kizárólag az influenza lenne képes - átalakítva - súlyos világjárványt okozni. Beszélgettek például arról, hogy Afrikában újra terjed az ebola, hogy a koronavírus a hagyományos influenzával "ötvözõdve" esetleg egy új, nagyon veszélyes betegséget képes kialakítani, továbbá szóba került az is, hogy a denevérek még 90 fajta koronavírust hordoznak, amik bármikor "kiszabadulhatnak". Emellett az interjúban is felvetõdött a madárinfluenza esetleges brutális mutálódásának a témája. Szlávik megjegyezte, hogy szerencsére az még nem terjedt emberrõl emberre. Erre kettõ nap múlva az interjút leközlõ honlapon megjelent a hír, hogy elõször terjedt emberrõl emberre az új típusú madárinfluenza...

Szóval szerintem most az a legvalószínûbb, hogy amíg nem fejlesztik ki a Raymond Kurzweil által a 2020-as évekre jelzett nanobot alapú, teljes hatékonyságú antivírus technológiát, addig - ahogy Kurzweil is írta - a különbözõ, mesterségesen elõállított járványok veszélyének lesz kitéve az emberiség (Pokol Béla: A mesterséges intelligencia társadalma 41.). (Kurzweilt nevezte Bill Gates 2005-ben "a mesterséges intelligencia jövõjét legjobban megjósoló" személynek.)
    Last edited by P. Dude; 03-29-2021 at 04:20 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És még annyit a fentiekhez, hogy a média is feltûnõen tolja a "járványos" híreket.

Január közepén Magyarországon jelentette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, hogy Ács körüli gazdaságokban 90 ezer pulykát öltek le madárinfluenza miatt. Egy hétre rá egy kerekegyházi gazdaságban irtottak ki 101 ezer tojótyúkot ugyanezen okból. Többek között Dél-Korea, Kína, Kuvait, Hongkong, Japán, Kanada is elkezdte korlátozni a baromfitermékek kereskedelmét az érintett megyékbõl, illetve Magyarországról.

(2021. január 14.)

Ennek a cikknek a másnapján az Index számolt be arról, hogy a WHO legutóbbi listája a koronavírus mellett 7 másik betegséget sorol fel, amik világjárványt okozhatnak.

(Január 15.)

Pár napra rá a BBC Future írt arról, hogy az USA-ban mostanában elterjedt egy új szúnyogfaj, ami részben felelõs lehet majd akár egy újabb világjárványért. Évente több mint egymillió ember hal meg tõle, és 700 milliót fertõz meg, vagyis átlagosan minden tizedik embert a világon. Az ezzel foglalkozó tudóscsoport közleménye szerint több különbözõ betegséget bizonyítottan hordozhatnak: "...a Zika-vírust, a chikungunya-, a dengue-, a sárgaláz és más betegségek kórokozóit". A cikk arról is ír, hogy a szúnyogokat használták már háborús, biológiai fegyverként is.

(Január 21.)

Március 28-án pedig Jordán Ferenc hálózatkutató biológus az "...Indexnek adott interjújában mesélt az afrikai, ázsiai >>víruskeltetõ<< piacokról, a leállított programról, mely a Covidhoz hasonló pandémiákat volt hivatott megelõzni, a jelenlegi járvány nyomán felkészülõ Nipah-vírusról".

(Március 28.)

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Január közepén Magyarországon jelentette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, hogy Ács körüli gazdaságokban 90 ezer pulykát öltek le madárinfluenza miatt. Egy hétre rá egy kerekegyházi gazdaságban irtottak ki 101 ezer tojótyúkot ugyanezen okból. [/URL])
    Az Ács környéki pulykatelep tulajdonosa nem tudta eladni a pulykáit. Az alsópáhoki "Zalai" vágóhíd a tulajdonában van és tele volt a hûtõház, sõt még bérhûtésben is volt több száz tonna hús. Hozzáteszem, hogy a tulajdonos erõsen kormányközeli és teljes kártérítést kapott.
    A kerekegyházi csirkés (szijjártó) dettó. Annyi tojás ragadt bent neki, hogy nem tudták hová rakni.
    Az éttermek bezárása ezt hozta. Volt aki tudott rá reagálni...

Munkám miatt beszélgettem régebben egy megyei fõállatorvossal és azt mondta, hogy ott van madárinfluenza és sertéspestis, ahol szükség van rá. Csurgópusztán akkor se lehetett, amikor valójában találtak ott elhullott disznókat.
    Last edited by Alpha; 03-30-2021 at 04:15 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az igen... Akkor lehet, hogy a covid is ott van, ahol szükségük van rá?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A kérdés számomra az, hogy ha esetleg valóban újabb és újabb járványokat terveznek, akkor mi a prepperkedés optimális iránya? Hozzátéve: ha csak hazudnak is egy járványt, az a lakosság szempontjából "mindegy". Mi csak a híreket látjuk, tehát bármit megetethetnek velünk. Lásd: elolvassuk a Nébih hivatalos jelentésén alapuló cikket a madárinfluenzáról, elolvassuk, hogy egy sor ország nem szállít baromfit Magyarországról. Aztán Alpha egy fórumon leírja a valós helyzetet. Ezek után miben bízna meg az ember?

Szóval ha járványokra lehet készülni, akkor nekem ez a néhány dolog jut az eszembe:

1. Nyilván a gyûjtögetés, a készletek építgetése mindenbõl. Ez járványhelyzetben értelemszerûen különösen praktikus.

2. Hogy az aktuális teendõk mindig legyenek naprakészen rendezve. Fogorvos, iratok érvényessége, háziállatoknak a szükséges oltások, akármi.

3. A prepperkedésnek az az oldala, hogy új készségeket fejlesszen az ember, az korlátozottan érvényesül. A különbözõ létesítmények (konditerem, egyetem, küzdõsport edzés stb.) ha nem is állandó jelleggel, de idõszakosan zárva vannak, és nem lehet kiszámítani, hogy éppen mikor zárnak be, mikor csökkentik a nyitvatartást egyik napról a másikra. Így elég nehéz új dologba belefogni. Plusz ott van, hogy ha éppen nyitva is van valami, az ember mégsem mászkál szívesen járványban, csak ahova muszáj.

4. Az immunerõsítés az alap. Ha "járványok korát" éljük, akkor mindenkinek most jött el az idõ, hogy leszokjon a dohányzásról, az alkoholról (kokszról, drogról), és elkezdjen otthon edzeni - akár eszközök nélkül, saját testsúllyal. Én ajánlom a táplálékkiegészítõket is, ezzel persze nem ért mindenki egyet. Egy jó komplex multivitamin és ásványi anyag készítményt (nem a gyógyszertári mennyiségekkel), mellé pluszban külön C-vitamint, D-vitamint, Omega-3-at. Illetve nálam még alap a kurkuma és a glutamin. Alvás, táplálkozás rendbetétele. Persze a kaja megint olyan dolog, hogy aki most kezdené az alapoktól (mint én) annak nincs túl könnyû dolga, mert most nem úgy vagyunk, hogy csak elszaladunk, és végignézzük a boltokat, meg ugye az egyébként is drága ételek még drágábbak lettek.

5. Direkt külön írom a meditációt és a jógát. Nyilván ezzel sem ért mindenki egyet. A meditációt én most kezdem, a jógát még nem tudom, hogy milyen formában illesszem be. De mindkettõt nagyon fontosnak gondolom.

6. A legproblémásabb: ha járványok vannak, akkor az lenne az optimális, ha az ember önellátó lenne. Nem függene munkahelytõl, nem függene bolttól, kiszállítástól, nem kellene a gyereket óvodába vinni, iskolába vinni, ezer helyre vinni. Nem tudom, hogy ennek a lehetõsége a 21. században a legtöbbünk számára nem puszta illúzió-e. Mert egyszerûen nem úgy van berendezve a társadalom. Itt a fórumon azért vannak páran, akik elég közel vannak az önellátáshoz, függetlenséghez. De a legtöbben szerintem nem. Ha meg valakinek egy - bármilyen - járványban rendszeresen mászkálnia kell, és nem tudja azt mondani, hogy akkor most 3 hónapig elvagyok itthon, az végsõ soron úgyis az immunrendszerében bízhat.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Ha mesterségesek a vírusok, akkor nem az egészséges (termelõ) réteget célozzák meg vele. A káoszig nem engedhetik el a társadalmat, mert akkor megint bedõlne a gazdaság. Szerintem a cél az, hogy addig ismételjék a megfélemlítõ mondatokat, hogy mindenki önként, ellenállás nélkül hajtsa végre az utasításokat, a munkaidõn kívül pedig annyira féljen, hogy örömmel fogadja az alapvetõ életfeltételeket is.
    Nem vagyok szónok, nem tudok hangzatos mondatokat megfogalmazni, de úgy gondolom, hogy a legfontosabb amit tehetek az az, hogy nem félek a járványtól, a gazdasági összeomlástól, az éhezéstõl és a sok szartól, amit a tv ismételget.
    Agymosás az egész, ami a "járvánnyal" kapcsolatos. Milyen mondat az, hogy "az oltás az egyetlen esély"? Miért nincs más alternatíva?
    Ha az állam hagy 5.500 eü. dolgozót pályátváltani, impotensen cselekszik az intézkedések terén, akkor miért ismételgetik azt, hogy "közös ügyünk"?
    Ha nincs cenzúrázott média és szólásszabadság van, akkor miért üldözik azokat, akiknek a kormányétól eltérõ véleményük van?
    A kérdéseimet sorolhatnám reggelig...
    Gyenge az ország, gyenge európa... Megértünk arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és újra leszakadjunk szociális hálóról részben vagy egészében.
    A korok és nehézségek periodikus ismétlõdése az ember gyarlóságának következménye. Csak a természet képes arra, hogy adott körülmények között, állandó és fenntartható életet folytat. Csak az ember szarik bele mindig...
    Egy általam kedvelt mondással zárom az agymenésem.
    A nehéz idõk erõs embereket formálnak. Az erõs emberek jó idõket hoznak el. A jó idõk gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz idõket hoznak el.
    Last edited by Alpha; 03-30-2021 at 04:39 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most valószínû, hogy a húsvét miatt is berántották a fospropellert. Félnek, hogy az emberek kitódulnak, és ezért a napokban még inkább pánikkeltõek a médiában megjelenõ címek. Ma egész meglepõdtem, mert láttam rendõröket is. Itt nálunk a járvány kezdete óta nem jellemzõ a jelenlétük.

Abban is igazad van, hogy nem úgy tûnik, hogy ezt valóban "közös ügynek" tekintené a kormány. Épp ma olvastam egy írást a qrucon, ami arról szól, hogy bezárták az óvodákat/iskolákat (ki tudja, mikor nyitnak majd), és így nagyon sok helyen a gyerekek a nagyszülõkre maradnak. Közben pedig az az üzenet, hogy "az idõseket védjük". Tehát vagy az van, hogy a gyerekek egy veszélyeztetett réteg, és akkor õket rásózzuk a másik veszélyeztetett rétegre, az idõsekre. Vagy az van, hogy a gyerekektõl nem kell "tartani". Akkor viszont miért zárták be hosszú idõre az óvodákat/iskolákat?

Az "oltás az egyetlen esély" szlogen számomra is dühítõ. Sokszor leírtam már: egy és negyedév alatt, legalább a harmadik hullámra azért lett volna idõ megszervezni egy olyan irányú kormányzati tájékoztatást/kommunikációt, ami az egészséges életmódra, immunerõsítésre is kitér.

Egy év alatt rengeteget lehet tenni az egyéni egészségért. Tehát aki mondjuk tavaly márciusban letette a piát/cigit, elkezdett edzeni stb., az már rengeteg eredményt elért, és sokkal nagyobb biztonságban van bármilyen vírustól. De errõl valamiért nem beszélnek, még a nagyokos orvos megmondók sem, Merkely, Zacher, Szlávik, Rusvai stb.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most már annyira nyilvánvaló minden, és annyira nem is titkolják, hogy nyílt és végtelenített covid-diktatúrára készülök. Remélem, hogy egyre több embernek leesik azért, és egy tömeges polgári engedetlenséggel még meg lehet állítani ezt a groteszk rémálmot.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 126
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Most már annyira nyilvánvaló minden, és annyira nem is titkolják, hogy nyílt és végtelenített covid-diktatúrára készülök. Remélem, hogy egyre több embernek leesik azért, és egy tömeges polgári engedetlenséggel még meg lehet állítani ezt a groteszk rémálmot.
    A gond ezzel az, hogy a tömeges engedetlenség esetére is biztosan tartogat valamit a rendkívüli jogrend intézménye.

Valahol olvastam, hogy bizonyos országokban a stadionokat eleve úgy alakítják ki, hogy az elégedetlenkedõ tömeget el lehessen helyezni benne és felügyelni lehessen..
    Hm... stadionépítések...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

A topic keresõszavai: