0
Az eddigi nyilatkozatok alapján az oltás által nyújtott (?) immunitás is "adottság" kérdése. Máshogy hathat az idõsekre (éppen az immunrendszer miatt), máshogy az elhízottakra. Vagy véd bizonyos mutáció ellen, vagy nem. Teljesen eltérõ az idõtartam, ami alatt védettséget alakít ki. Ahogyan arról is mondanak mindenfélét, hogy ha véd, akkor meddig véd. Van, akinek két dózis sem elég, sok esetben már adják be a harmadik dózisokat. A mellékhatásokra, halálesetekre csak utalok. Láthatóan egyelõre alig tudnak valamit ezekrõl az oltásokról.
Szóval akkor inkább vitamin és sport, mint egy õrült kapkodásban összehányt, teljesen bizonytalan vakcina.
Last edited by P. Dude; 03-31-2021 at 02:30 PM.
Reméljük, meggyógyul! Szerencsére elszigetelt esetekrõl van szó: az elmúlt egy és negyedévben Magyarországon 394-en haltak meg 40 és 49 éves kor között a coviddal összefüggésbe hozhatóan. (Vagyis nem feltétlenül a covidtól, mert nálunk úgy vezetik a statisztikát, hogy akinek a szervezetében kimutatták a vírust, azt automatikusan a covid miatt elhunytakhoz számolják.)
Semmilyen tesztelés nem pótolja a milliós éles oltást.
Ezeket pedig milliószamra adják.
Az meg jogy mi lesz 10 ev múlva rohadtul másodlagos egy két hét múlva bekovetkezo fuldoklasos agoniahoz.
Mas oltóanyagokkal se volt egyszerû az élet.
Sabin cseppekhez képest kifejezetten konzervatív a jelenlegi helyzet, mert Sabin konkrétan az ellenséghez fordult vele. Szóval el kéne engedni ezt az oltásellenes paraztatast.
https://semmelweismuseum.blog.hu/202.../sabin-cseppek
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
Figyi, bel kérdezett valamit, én meg válaszoltam. Ez egy fórum.
Ha valamire hivatkoztam, ahhoz odatettem a linket. És nem a Blikk magazinra hivatkoztam. Szóval nincs értelme azt mondani, hogy én "paráztatok".
Ha visszaolvasol, korábban még nem is volt kialakult véleményem az oltásról. Még nem is létezett vakcina, amikor már felvetettem itt a fórumon, hogy beszélgethetnénk róla, hogy ha majd lesz oltás, akkor kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban, milyen infók lehetnek fontosak. Nem emlékszem, hogy akkor hozzászóltál volna, pedig hasznos lehet, mert ahogy nemrég írtad, ilyen irányú iskolád van.
Vissza is kérdezhetek: Te milyen okból "paráztatsz" a coviddal? Miért két hetezel? Lassan másfél éve itt van a világban a vírus, és több mint egy éve hivatalosan is világjárvány van. És itt vagyunk, igaz? Minden fórumozó jól van, annak ellenére, hogy tudtommal egyikünk sem kapott oltást. Ellenben a covidon már több fórumtárs, illetve közeli családtagjuk átesett.
Két hét múlva pedig senki sem fog oltást kapni a mi korosztályunkból, és két hónap múlva sem. Szóval én is mondhatnám, hogy el kéne engedni ezt a "két hét múlva lélegeztetõre kerülhetsz" típusú, provokatív és öncélú félelemkeltést. Menj el akkor egy oltópontra, rúgd be az ajtót, és követeld, hogy márpedig neked most adjanak oltást, mert két hét múlva akárki lélegeztetõn lehet. Ha meg nem kapsz, akkor csináld azt, amit én: vigyázz magadra, és tartsd be az elõírásokat. De a paráztatásnak tényleg nincs értelme, azt megkapjuk naponta a médiából és a politikusoktól, immáron egy és negyed esztendeje.
A harmadik hullámnál tartunk, és már megy lefelé a napi új fertõzöttek száma. Ha hasonlóan folyik le ez a járvány, mint anno a spanyolnátha, akkor ez lehet az utolsó hulláma, és idõben is hamarosan vége lenne a pandémiának. Mutálódni sem mutálódhat már sokáig, legalábbis Duda Ernõ szerint. Szóval bízzunk benne, hogy hamarosan elmúlik a járvány! Hozzátéve, hogy egy 80-85 %-os társadalmi immunitás, ahol most - minimum - tarthatunk, már jóformán bármilyen mutáció ellen elegendõ a járvány visszaszorításához. Ezért mondta Merkely novemberben, hogy mostanra, március-áprilisra legyõzhetjük a pandémiát. Mert átment a lakosság nagy részén.
Last edited by P. Dude; 04-01-2021 at 12:35 AM.
Még annyi, hogy itt mindig meg tudod nézni, hogy adott korosztályból hányan haltak meg Magyarországon a coviddal összefüggésbe hozhatóan:
Az elhunytak neme és életkora
A számokból mindig le kell vonni, mert a magyar statisztika azt a módszert alkalmazza, hogy kimutatott covidnál automatikusan azt húzza be haláloknak.
Például, ha Te 40 és 49 között vagy, akkor a korosztályodban 13 hónap alatt 394-en haltak meg (13 hónap, mert tavaly március legelején voltak az elsõ igazolt fertõzöttek Magyarországon). Persze a 394 fõbõl nem mindenki közvetlenül a covidtól halt meg.
Ez tehát 13 hónap alatt átlagosan napi 1 elhunytat jelent a 803 310 fõs, 40-49 éves népességbõl (tavalyi KSH adat).
800 ezerbõl napi 1 ember. Ennek fényében kell mindig mérlegelni a lélegeztetõs paráztató mondatok leírását. És ennek fényében kell mérlegelni azt is, hogy bizonyos korosztályokban nagyon is lehet, hogy többet nyom a latban az általad említett esetleges "10 éves" káros hatása az oltásoknak (ki tudja, hány dózist nyomnak beléd 10 év alatt), mint a covidon való egyszeri átesés, és ezzel védettség szerzésének a lehetõsége.
Mondom ezt úgy, hogy kétszer is voltam fiatal életkorban elég durva állapotban kórházban, és mindkétszer szépen felgyógyultam. Ezt csak azért írom, hogy érzékeltessem: nem veszem félvállról az egészséget, és nem célom semmiféle "paráztatás". Betartom az óvintézkedéseket, vigyázok magamra, közben pedig gyûjtöm az információkat, és gondolkodom.
Ez pedig ferdítés. Nem mindegy, hogy egy oltást 10 év fejlesztés után vetnek be járványban "engedményekkel" (ebola), vagy 6 hónap fejlesztés után kezdenek tömeges emberkísérletbe egy "sejtszerkesztõ" vakcinával (illetve kb. 20 fajta vakcinával, vagy már nem is tudom, hogy mennyinél tartanak).
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
Nem:
A WHO szerint akkor mukodik jol a teszteles, ha 5% alatt van a pozitivak ara'nya.
Nalunk ujabban altalaban 20% folott van, ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebbet tesztelunk, mint kellene.
Vagyis van rengeteg ember, aki meghal covidban, de mivel nem volt tesztelve, ezert nem covid halottkent kerul bele a magyar statisztikaba.
Volt olyan ismerosom, aki covid-os volt, de huzta-halasztotta a tesztet. Amikor a covid szovodmenyekent tudogyulladast kapott, akkor csinaltak rajta egy gyorstesztet, az nem mutatta ki. Egy hettel kesobb amikor korhazba vittek, mar a PCR teszt se mutatta ki a virust, de a CT-n egyertelmuen latszott, hogy a covid tette tonkre a tudejet. Ujabb egy het mulva belehalt a covid szovodmenyeibe, addigra volt kb 5 negativ tesztje, szoval o sem kerult bele a statisztikakba.
ui. persze mas orszagokban is sokszor 5% folott van a tesztek pozitivitasa: ok is kevesebbet tesztelnek, mint kellene.
Bel
Még a glutamin jutott eszembe errõl. Laikusként annyit tudok - viszont sokan errõl nem hallottak -, hogy a glutamin az immunrendszer üzemanyaga, mint az autónak a benzin. A testünkben lévõ szabad aminosavak 60 százaléka glutaminból áll. És egyszerûen a bevitt mennyiséggel arányos a haszna, tehát minél több van belõle, annál jobb. Komolyabb szinteken versenyzõ testépítõk is szokták egészen nagy mennyiségekben fogyasztani, például anno Gaszt Ákos 50 grammokat.
Szóval lehet ám, hogy az immunrendszerünk sokkal nagyobb mértékben erõsíthetõ, mint gondolnánk. Már én is régóta szedem a glutamint, én most napi tíz gramm körül.