Oldala 54 of 73 ElsõElsõ ... 444525354555664 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 531 to 540 of 725

Topic: Filmek

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Megnéztem az elsõ Amerikai nindzsát. Fenn van Videán is. Hát, sokra már nem emlékeztem belõle gyerekkoromból, pedig elvileg láttam anno. Egy film élénkebben él bennem, amiben különbözõ elemeket képviselõ nindzsák szerepeltek. Azt viszont nem tudom, hogy az Amerikai nindzsa film-e, de hamarosan kiderül, miután megnézem a további 4 részt.

Ebben az elsõben szerepel John Fujioka is, aki Bud Spencer és Terence Hill mellett Kamasukát, a japán katonát alakítja a Kincs, ami nincsben. Megnéztem a Wikipédián: 2018 decemberében halt meg 93 évesen. Érdekesség, hogy egy másik férfival élt élettársi kapcsolatban, ezt sem tudtam. "Halálakor nem szokványos temetést, hanem ún. >>Élet ünnepet<< tartottak lakhelyén és hamvait a tengerbe szórták."

Two-Aces-Kamasuka.jpg

A spencerpolo oldalon van Kamasuka túlélõ póló is.

kamasuka-zold.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A napokban megnéztem az Amerikai nindzsa második részét is. A harmadik részt elkezdtem, de már annyira álmos voltam, hogy kikapcsoltam. Egyébként ezek ma is teljesen nézhetõ filmek. A harmadik részben Dudikoff helyett David Bradley a nindzsa. Talán a megszokott fõhõs lecserélése miatt (plusz az álmosság) egy kicsit untam a filmet. De majd megnézem onnan, ahol kikapcsoltam. A negyedik részben visszatér Dudikoff, és mellette marad Bradley is.

A CineGore-on a negyedik filmrõl van fenn ismertetõ, és 10-bõl 10-et adott rá a cikkíró. Azt mondja:

"Az Amerikai Ninja IV. az 1990-es év legfontosabb filmje a Keresztapa III. és a Vadászat a vörös októberre mellett; igazi idõt álló klasszikus, amelyet minden komoly filmrajongónak látnia kell."

Egyébként a cikk szerzõje Blizz. Anno õ alapította 1999-ben a CineGore elõdjét, a Harvester oldalt. Szerintem õ az, akivel akkoriban még filmeket is cserélgettem, elpostáztuk egymásnak videókazettán.

Közben beszereztem pár újdonságot.

Az egyik az As Above, So Below, a párizsi katakombás film. Szerencsére találtam hozzá feliratot.

Emellett maradva a nindzsa vonalon, betáraztam egy tetralógiát:

A nindzsa színre lép (1981)

A nindzsa bosszúja (1983)

Nindzsa 3. - A megszállt test (1984) - errõl van egy ismertetõ a CineGore-on is, és 3-at kapott a 10-bõl.

Kész szerencse, hogy az ismertetõ megemlítette, hogy 2008-ra terveznek egy negyedik részt. Így megkerestem, és valóban el is készült: Nindzsa gyilkos (2009). Az elsõ három film egyetlen közös eleme Sho Kosugi személye, aki valóban járatos a nindzsucuban, és az 1980-as években hasított a nindzsás filmekben. A 2009-es negyedik részben is szerepel, pontosan negyed évszázaddal a harmadik rész után.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már az ötödik részt tolom. Nem rosszak ezek a filmek, egyszer nyugodtan meg lehet nézni õket most is, és jó az a 80-as évekbeli hangulat. Viszont ezek szerint nem az Amerikai nindzsa sorozatban volt az a film, amire olyan élénken emlékszem gyerekkoromból, az elemeket képviselõ nindzsákkal. Lehet, hogy a másik franchise lesz az, amit majd nemsokára nézek. Majd jelentkezem a részletekkel, addig ne feledjétek a nindzsa bölcsességet: "A test állapota csak a lélektõl és az elmétõl függ!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 955

0 Not allowed!
    Én erre emlékszem.

Nindzsa frí - Dö dominésün

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Nindzsa frí - Dö dominésün

Lehetséges, hogy ez az. Ennek is megszereztem az összes részét, most majd azt kezdem el nézni.

Az Amerikai nindzsa 5. már komolytalan volt. Tudatosan elvitték vígjáték irányba. Dudikoff pedig ebben már nem szerepelt.

Viszont utána megnéztem a párizsi katakombás horrort. Elég ütõs volt. Viszont 9-et vagy 10-et én sem adnék rá, inkább a CineGore által is adott 7-8-at tartom reálisnak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azumi

Ez egy óriási film! Nyilván az ismertetõ csak egy értelmezés és vélemény, de ír érdekes dolgokat. Egyébként magyar nyelven alig találtam róla cikket. Érdekes, szép, ahol kell ott látványos és fordulatos is. Nem sablonos, "nézette magát", egy percig sem untam. Még a fõ csatára is kifejezetten kíváncsi voltam, ami sokszor unalmas a filmekben. Itt nem volt az. Az egész film egy élmény!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 955

0 Not allowed!
    Megnéztem az eredeti Bad Lieutenant filmet (a remake a Nicolas Cage film, az eredeti a '92-es, Harvey Keitel-el a fõszerepben).

https://www.imdb.com/title/tt0103759/

A Nicolas Cage remake az nekem bejött annyira hogy megvettem papírtasakos DVD-n, abban van egy kis humor, meg emlékezetes is, követhetõ a sztorija.

Az eredeti film az IMDB-n fél ponttal magasabban áll, viszont több okból sem tartottam jobbnak. Az egyik hogy kusza a történet, mintha rosszul lenne megvágva. Elvileg arról szól hogy egy rendõr rákap a drogokra, de nem mutatják hogy miért, mikor, hogyan. A másik hogy belekeveredik valami sportfogadásos dologba és hatalmas tartozást hoz össze. Elõször azt hittem hogy a rendõrtársainál, de a film szerint a maffiózóknál. (Azt sem tudtam hogy voltak a filmben, sose láttam õket.) De azt se láttam ahogy megköti a fogadásokat. Drogos sráctól kap 30.000 dollárt, de hogy miért, vagy hogy annak honnan volt sok pénze és miért adta neki, az rejtély. Aztán a pénzt tovább adta két drogos nemi erõszakolónak és elengedte õket. Miért? Logikátlan az egész. A végén - spoiler - kinyírják, de azt is alig látni. Lehetett volna látványos és megdöbbentõbb az a része a filmnek, hogy üssön. Elég beteg egy film, nemi-erõszakolós jelenet, meg ilyenek. Nekem nem tetszett az egész film. Igaz, Harvey Keitel jól adja benne a drogost, azt tény. Nagyon jó színész.

Én inkább a Cage-es remake-re szavazok...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kipipálva:

Nindzsa 3. - A megszállt test (1984)

Most jön a negyedik rész, amit 25 évvel késõbb forgattak le, 2009-ben, és szintén Sho Kosugival. Kíváncsi vagyok, hogy mit alkottak a '80-as évekbeli filmek után.

Emellett találtam feliratot a Blade of the Immortalhoz, úgyhogy utána majd az jön:

Takashi Miike rendezõzseni manga adaptációja, a Blade of the Immortal

Ez szamurájos film, 2017-es. A CineGore 10-bõl 9,5-öt adott rá.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 126
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Kipipálva:

Nindzsa 3. - A megszállt test (1984)

Most jön a negyedik rész, amit 25 évvel késõbb forgattak le, 2009-ben, és szintén Sho Kosugival. Kíváncsi vagyok, hogy mit alkottak a '80-as évekbeli filmek után.

Emellett találtam feliratot a Blade of the Immortalhoz, úgyhogy utána majd az jön:

Takashi Miike rendezõzseni manga adaptációja, a Blade of the Immortal

Ez szamurájos film, 2017-es. A CineGore 10-bõl 9,5-öt adott rá.
    Nézd meg a Szamuráj zsaru címû filmremeket is!
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Nézd meg a Szamuráj zsaru címû filmremeket is!
    Az igen! Még nem hallottam róla.

Épp dühöngtem, mert az Azumi-ismertetõ, amit múltkor belinkeltem, említett két klasszikus szamurájos filmet, amiket javasol. Tegnap éjjel meg akartam nézni, hogy melyikek azok, de nem jött be az oldal. És továbbra sem jön be. Egy tipp, ha hasonló helyzetbe kerültök: a Google-ban rányomtam az oldal "tárolt változatára". Úgy sem jött be, de a megjelenõ oldalon volt egy olyan, hogy "szöveges változat". Arra kattintottam, és behozta a cikket. Szóval a két film:

A hét szamuráj (1954)

Szamurájok és banditák (1978)

"Bevallom, elfogult vagyok a szamurájfilmekkel, pontosabban azokkal a szamurájfilmekkel, amelyeket alapvetõen nem nyugatra gyártottak, szóval ezeket nagyon szeretem. Pechemre a honi forgalmazás teljesen elhanyagolt területérõl van szó, mivel még az évi egy film sem igazán jellemzõ az ellátottságra.

Az általam >>autentikusnak<< tartott filmek fõbb ismérvei közé tartozik az érthetetlenség, mivel a miénktõl eltérõ gondolkodásmód vezeti az alapvetõen közösségi életre nevelt, a kötelességek teljesítését az egyéni vágyak elé helyezõ mentalitást, így aztán az esetek egy részében a nézõ számára követhetetlen a szereplõk motivációja.

A másik fontos szempont a zene. Ahol horrible dictu, angolul danásznak, vagy az európai fülnek követhetõ dallamszerkezet követi a képeket, az még lehet remek darab, de tökéletes biztosan nem.
    Aztán ugye a vér. Nem tehetek róla, de a katanával elkövetett öldöklés egyik velejárója a vérben bõvelkedõ elhalálozás, ennek hiánya szintén kizárást eredményez. A korhû ruházatot és felszerelést nem említem, mert ezt már a belépõszinten megkövetelik az efféle alkotásoktól.

S végül, de nem utolsó sorban, ne legyenek benne szuperemberek. Kiváló vívók, átlagon felüli állóképességgel és erõvel ellenben igen.

Mindezek után két filmet tudok megnevezni az általam látott halmazból, amely megfelel ezeknek az elvárásoknak, és etalonnak használhatóak: A hét szamuráj valamint a Szamurájok és banditák.
    Tudom,
    Kurosawa számos szamurájokat felvonultató filmet is készített, de a Testõrön kívül a többinél egészen más mondanivalójú történet mesél el (például a Véres trón és az Árnyéklovas esetében)"

A topic keresõszavai: