Oldala 184 of 261 ElsõElsõ ... 84134174182183184185186194234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,831 to 1,840 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    "Ilyen még nem volt: kutyából származó koronavírusra bukkantak az emberben"

Olvastam valahol, hogy már elõkészítették ezt a bizniszt is, a háziállatok oltakozását. Olyan kínos kezd már lenni ez az egész... Mint egy B-film, aminek a tizedik gagyi folytatását gyártják le.

Közben Karikó Katalin: "Nem érti, hogy miért kérdõjelezik meg a koronavírus elleni védõoltások hatásosságát."

Ebben meg már soha nem lesz közös hang. Mindig el fogunk beszélni egymás mellett. Elmondhatom, hogy azért kérdõjelezem meg, mert 15-20 év helyett itt 6 hónap elteltével már 10 különbözõ vakcina volt az emberi klinikai tesztelés fázisában. Köztük olyan technológiák, amiket sosem használtak még oltásban. Ezért józan paraszti ésszel, egyszerû laikus emberként így nem bízom a dologban. Mert nem volt még ilyen, de még hasonló sem a védõoltások eddigi történetében. Ennyi.

Hamar kiderült az is, hogy az uniós szervek nyomást gyakoroltak az Európai Gyógyszerügynökségre, hogy idõ elõtt, az aggályos adatokat "félretéve" engedélyezze az oltásokat. Errõl azóta is teljes kussolás van, semmi következménye nem lett.

További problémám, hogy az eleve irreális gyorsasággal elõállított oltásokat soha nem látott tömegeknek adják rohamtempóban világszerte. Ez óhatatlanul hibákhoz vezethet. Így látnak napvilágot például olyan hírek, hogy egy 15 milliós vakcina rakományba véletlenül egy másik oltás egyik összetevõjét keverték bele. Vagy többször leírtam már a telomeráz pontos és érzékeny adagolásával kapcsolatos aggályaimat egy szélsebesen kifejlesztett, új technológiákat alkalmazó, és "nagyipari" méretekben, futószalagon böködött oltás esetében.

Azt is leírtam már, hogy ha csak Magyarországon 5-6 fajta vakcinával oltanak ugyanazon betegség ellen, és valami 10 fajtát terveznek a közeljövõben, akkor nem tudok dönteni. Ez van, ez is egy viszonylag egyszerû dolog, nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene. Az oltásoknak nem csak a gyártója, hanem több esetben a technológiája is eltér, tehát ugyanazon betegség ellen alapjaiban eltérõ módszereket alkalmaznak. Tapasztalat pedig egyikrõl sincs. Úgyhogy le a kalappal az elõtt, aki valami alapján el tudja dönteni, hogy melyiket kéri. Én nem tudom eldönteni, ezért nem oltakozom.

Végezetül: világos(nak kellene lennie), hogy ez egyénfüggõ dolog. Ha a velem egyidõs férfiak közül annyian haltak meg a covidtól, mint a ritka gyógyszer-mellékhatások (ami valójában baromi ritka) alsó egynegyedének a szintje, akkor nem indokolt kétszer-háromszor, vagy évente böketnem magam a 6 fajtából találomra kiválasztott oltással. Ha egyébként alapvetõen egészséges vagyok, és odafigyelek magamra. És vigyázat: ez a halálozási szám három hullám, valamint egy és negyedév mérlege. Egy és negyedév az két és fél influenzaszezon. És akkor azt nem ragozva, hogy a munkámból eredõen is, megvan rá az esély, hogy már átestem a covidon tünetmentesen, akkor pedig értelemszerûen nem kell oltás. A legelterjedtebb 10-szeres szorzónál több mint 7 millió 700 ezer magyar ember vagy éppen átesik a covidon, vagy már felgyógyult belõle. Szóval mindegyikünknél arra van bõven a legnagyobb esély, hogy már átestünk a fertõzésen.

Írtam valami bonyolultat? Valami olyat, ami nehezen értelmezhetõ? Akkor miért téma ez még mindig, hogy "Karikó Katalin nem érti", meg ez meg az nem érti? Nem akarja érteni. Teljesen egyszerû, emberi dolgokat fogalmaztam meg. Nem vagyok egyedül ezekkel az aggályokkal, kérdésekkel. A kérdésekre a Karikók nem válaszolnak, az interjúkban a semmit ragozzák, és az agyatlan kormánypropaganda mondatait ismételgetik, mint a felhúzott verkli. Majdnem 5 hónapja oltanak Magyarországon is, az 5 milliót közelíti az elsõ dózissal oltottak száma, de nincs kommunikáció, nincs érdemi tájékoztatás. Csak a mániákusan ismételgetett propaganda megy - ami már önmagában is felvet bizonyos kérdéseket.
    Last edited by P. Dude; 05-21-2021 at 07:51 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha már Karikó Katalin és a díjai, azért az sem rossz, hogy 6-7 évig komcsi ügynök lehetett:

Szakértõi nyomok Karikó Katalin ("Lengyel Zsolt" titkos megbízott?) állítólagos állambiztonsági múltjában

Nem sértõ vagy bántó cikk. Korrekt írás.

"Olvasóink jól tudják az átmentett és elhallgatott állambiztonsági múltat feltáró tanulmányaink közlésébõl, hogy az állambiztonsági nyilvántartó karton önmagában kevés annak megállapításához, hogy valaki állambiztonsági hálózati személyként titkos együttmûködést folytatott az állambiztonsági szervekkel. A máig hatályos 2003. évi III. tv. 1.§ (5) pontja szerint az ügynök fogalmának meghatározása vagylagos:
    - vagy beszervezési nyilatkozatot írt alá,
    - vagy titokban fedéssel és fedõnévvel jelentést adott,
    - vagy ilyen tevékenységért valamilyen elõnyben részesült.

Szerkesztõségünk nem nyomoz, a kutatás történészek, levéltárosok dolga az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, ahol Bálint László már járt, ezért utalhatott megjelölt forráshelyére: ÁBTL 1.11.10. Úgy tûnik, a további válaszokra még várni kell.

Karikó Katalin megkönnyíthetné többek gondját, ha segítene tisztázni életrajzának még nem ismert fejezetét. Másokkal együtt mi is szeretnénk továbbra is tisztelettel és megbecsüléssel felnézni rá."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "...és mára már majdnem ötmillió a beoltottak száma, a regisztráltaké pedig meghaladja az 5 milliót."

(Index)

Tudom, hogy ez jelent valamit, de mit? Szerencsétlen megfogalmazás, gondolom. Jelenleg 9 millió 400 ezer alatt lehet az ország lakossága.

A cikk amúgy arról szól, hogy ha "megáll az oltakozási hajlandóság", akkor keményebb intézkedéseket kell bevezetni. Például kötelezõvé tenni az oltást a tömegközlekedési eszköz használatához, vagy bizonyos szakmákban/munkahelyeken, stb. Ami a legfontosabb, hogy mit jelölnek meg ennek okaként:

"Véleményük szerint, amennyiben nem alakul ki a nyájimmunitás, akkor a járvány velünk marad, még ha idõszakosan, például a nyári hónapokban minimálisra is csökkenhet a fertõzöttek száma."

Noooooormális?! Még Merkely Béla szerint is "mindenki teljes biztonságban lesz", ha beoltottak 5 millió embert! Március végén beszélt arról, hogy ha beoltanak 5 milliót, akkor vége a járványnak, kialakul egy erõs közösségi immunitás.

A valóság persze ennél is sokkal jobb. Mert az 5 millió beoltotthoz (vagy a 3 millió kétszer oltotthoz) még hozzá kell adni a 770 ezer igazoltan fertõzöttet/gyógyultat - utóbbiakra pedig alkalmazni kell valamilyen szorzót, 6 alattit még nem mondott senki, úgy tudom. Ehhez pedig hozzá kell adni minimum a 0-19 éves korosztályt, ahol 15 hónap alatt lényegében nem tudunk covid-halálozásról. Ezt a korosztályt 2021. január elsejére 1 859 450 fõre számolta a KSH. (Ezt shadow177 figyelmébe is ajánlom: ha jól emlékszem, eddig 1 millió fõre számoltuk a 0-19 éveseket, de most összeadogattam a KSH oldalán, és 1 millió 800 ezer.) Súlyosabb tünetekrõl sem nagyon hallottam 20 éves kor alatt (ismeretségi körben, illetve a hírekben). Vagyis ha van egy korosztály, ahol hosszú távon szinte nincs haláleset, és a súlyosabb tünet sem jellemzõ, akkor gondolom, hogy õk a közösségi immunitás szempontjából nagyjából olyan helyzetben vannak, mint az oltottak.

De mondom még egyszer: Merkely Béla szerint önmagában az 5 millió oltással megvan a közösségi immunitás, legyõztük a járványt. Teszem hozzá: akkor bejött neki a tavaly novemberi nyilatkozata, amiben március-április környékére becsülte a járvány legyõzését.

Viszont ha ezek után a fenti Index-cikk szerint tovább szigorítanak a védettségi igazolvánnyal arra hivatkozva, hogy "még nincs meg a közösségi immunitás", és kényszeríteni akarják azokat is, akik nem regisztráltak az oltásra, akkor baj van. Akkor nagyon el lehet kezdeni gondolkodni, hogy miben élünk, mi vesz körül minket, és mi ez az egész, ami 2019-ben Vuhanban elkezdõdött. Van az a pont, ahol már fel kell ébredni, ha jót akarunk magunknak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Ha már Karikó Katalin és a díjai, azért az sem rossz, hogy 6-7 évig komcsi ügynök lehetett:
    Karikó reagált: kényszerbõl aláírta a beszervezési papírt, de nem jelentett.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Szóba került India. A számokat nézve ott a legdurvább a helyzet, de ha lakosságarányosan nézem az új megbetegedéseket és a halálozást, akkor más országokban nagyobb a baj.

Pl. Magyarország jelenleg az elsõ helyen áll halott/millió lakos tekintetében. Legelsõ a 241 ország közül.

Ezt a tévét is nézted?

https://odysee.com/@OrvosokaTisztanl...ndi%C3%A1ban:1

Indiában jelenleg a második hullám zajlik, ami valamivel enyhébb, mint az elsõ volt. Ennyi történik. India 100 ezer fõre 20 halálozás, Anglia 100 ezer fõre 200 halálozás. (Nem tudom, hogy ezek a napi statisztika adatai-e, mert azok amúgy nemzetközi összehasonlításra alkalmatlanok. De a 10-12-szer kisebb halálozási ráta azért mindenképpen nyújt egy támpontot.) A halálozási arány Indiában alig mérhetõ, a gyógyulási arány óriási. Elég szigorú korlátozások vannak, egyebekben a felvételek szerint normálisan zajlik az élet, nem haldokolnak emberek az utcákon stb. (Az nem érdekel, hogy ki tette fel a videót. A tartalmára reagálok.)

Jé. Csökken a napi fertõzöttek száma Indiában. Azt hittem, hogy apokalipszis van. De úgy látszik, hogy ott is úgy mûködik a második hullám, mint a világon bárhol. Még egyszer mondom: jé.

És a friss hír: India eljutott az indiai variáns tagadásáig

"Az indiai kormány elrendelte, hogy a közösségi médiás platformokról minden olyan bejegyzést vegyenek le, amely az indiai variánsról szól.

Megtudtuk, hogy egy hamis állítás terjed az interneten, amely szerint a koronavírus >>indiai variáns<< terjed számos országban. Ez az állítás teljes mértékben HAMIS

– írta az AFP által megszerzett levélben az indiai elektronikai és információs technológiai minisztérium."

Persze most az indiai kormányt bírálják, megjegyezve, hogy India bezzeg beszélt a brit mutációról. Talán azért, mert brit mutáció létezik. A pánikkeltõ média által felfújt "indiai mutációról" viszont mostanra kiderülni látszik, hogy az a vuhani covidtól számottevõen nem különbözik. Indiában pedig semmi több nem történt egy átlagos második hullámnál, ami mostanra lecsengõben van. Csak mivel nagy ország nagy népességgel, ezért ott bármilyen járvány bármilyen hulláma feltûnõ.

Most már itt nagyon durva dolgok zajlanak... Annak sem lesz semmi következménye, ha bebizonyosodik, hogy nincs is semmilyen "indiai mutáció"?

A mai napon egyébként meg is lett az 5 millió oltás. Akkor Merkely márciusi nyilatkozata értelmében vége a járványnak, megvan Magyarországon a betonbiztos nyájimmunitás. Be lehet fejezni a pánikkeltést. Be lehet fejezni a covid-hírdömpinget. És be lehet fejezni a "védettségi igazolvánnyal" való geciskedést. Az emberi jogi jogsértést megvalósító veszélyhelyzetet pedig kurva gyorsan meg kell szüntetni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Merkely tartja magát a márciusi nyilatkozatához:

"Merkely Béla arra számít, hogy Magyarországon már nem lesz negyedik hulláma a koronavírus-fertõzésnek: sem most, sem pedig szeptemberben. A SOTE rektora a TV2-nek azt mondta: nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertõzöttség, és nagyon magas az átoltottság is."

(Index)

Továbbra is õ az egyetlen, aki a képletbe nem csak az átoltottságot, hanem az átfertõzöttséget is beleveszi. Egyebekben olyan, mintha a politikában, közéletben és médiában tilos lenne beszélni a felgyógyulás által nyújtott védelemrõl - ami pedig értelemszerûen erõsebb, mint az oltás által nyújtott. Merkely szokta emlegetni, más nem nagyon. Egységesen azt a taktikát alkalmazzák, hogy "amirõl nem beszélünk az embereknek, arról azt fogják hinni, hogy nincs is". Vajon aki pár hónapja átesett mondjuk az influenzán, az szaladna influenza elleni oltásért? Ez egy mesterségesen generált hiszterizálás, ahol az információk elhallgatásával, a tájékoztatás elmulasztásával a covidból felgyógyult emberek tömegeit is ráveszik az oltakozásra.

Persze Merkely is hozzáteszi, hogy aki nem oltatja be magát, az "biztosan elkapja a covidot". Szerintem ez a megállapítás három ponton necces:

1. Ha 7 millió 700 ezer magyar ember vagy jelenleg esik át a fertõzésen, vagy már felgyógyult belõle, akkor egy 9 millió 400 ezer alatti népesség esetén matematikailag mindenkinek arra van messze a legnagyobb esélye, hogy már oltás nélkül védett. (A 10-szeres szorzóról maga Merkely beszélt, úgyhogy itt bátran hivatkozom rá.)

2. Merkely az esetleges súlyos tüneteket említi. Azt viszont nem teszi hozzá, hogy a fertõzöttek kilenctizede nem veszi észre, hogy covidos volt, vagy maximum egy enyhe nátha tüneteivel esett át rajta. Azért ez nagyban árnyalja a képet, és a nem egyoldalú, hiteles tájékoztatáshoz ezt is hozzá kellene tenni.

3. Tényszerûen nem igaz, hogy aki nem oltatja be magát, az elkapja a covidot. A spanyolnátha az akkor élõ emberiségnek valamivel kevesebb, mint az egyharmadát fertõzhette meg, 500 millió embert az 1,8 milliárdból. Az emberiség több mint kétharmadát, 1 milliárd 300 millió embert nem fertõzött meg. A covid minimum másfél éve jelent meg Kínában. Vagyis annyi ideje, ameddig a spanyolnátha tartott (amíg annak három nagy hulláma lecsengett). A másfél év alatt a covid 166 millió 700 ezer embert fertõzött meg igazoltan. Ha alkalmazok egy 10-szeres szorzót, akkor az nagyjából a ma élõ 7,8 milliárdos emberiség egyötöde. Vagyis tízezernyi, százezernyi mutálódás után is lényegesen kevésbé fertõzõ, mint a spanyolnátha volt. Hozzátéve, hogy 7,8 milliárd ember között, egy globalizált multikulti világban sokkal könnyebben tud terjedni, mint anno a spanyolnátha, tehát még ezt is bele kell venni a képletbe.

De még a spanyolnáthát is megúszta az emberiség több mint kétharmada. Aki alapvetõen egészséges, nem tartozik a veszélyeztetett korosztályba, odafigyel magára, erõs az immunrendszere, az jó eséllyel akkor sem kapja el a covidot, ha felé köhög egy fertõzött személy. Gondolom, hogy orvosként azért ezt Merkely is tudja.

Azt az orbitális baromságot, hogy "aki nem oltakozik, az biztosan elkapja a covidot", kurva gyorsan be kellene fejezni, illetve rémhírterjesztésért feljelenteni a szószólóit.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most olvasom, hogy a 23 milliós Tajvanon a lakosság 1 %-a sincs beoltva, és másfél év alatt 12 fõ halt bele a covidba.

Nem kellene most már tényleg megvizsgálni, hogy mitõl vannak ennyire szélsõséges, irreális különbségek egyes országok között?

Továbbá, akkor megdõlt a másik orbitális marhaság is, miszerint az oltás lenne "az egyetlen megoldás" a járvány ellen.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Továbbá, akkor megdõlt a másik orbitális marhaság is, miszerint az oltás lenne "az egyetlen megoldás" a járvány ellen.
    Igen, ez mar akkor egyertelmu volt, amikor az egesz EU-ban nalunk a legnagyobb az atoltottsag, mikozben az egesz vilagon a legnagyobb a letszamaranyos halalozas nalunk.

Szerintem egyszeru a megoldas, de neked nem fog tetszeni: idejeben meghozott, es szigoruan betartott szabalyokkal fogtak meg a virust az azsiai orszagok; kiegeszitve az alapos tesztelessel (vagyis sokat teszteltek, a pozitivok esetben volt mukodo karanten es mukodo kontaktkutatas, es a kontaktokat is teszteltek).

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    1. Virológustól, az állatorvosig megszólalt már minden "szakember", de az immunológusokat hiányolom.
    2 " Szerinte ha bárki is megpróbálja ezt a járványt védõoltás nélkül megúszni, az lehetetlen feladatra vállalkozik. Merkely úgy látja: csupán idõ kérdése, hogy az, aki nem akar oltást, mikor lesz fertõzött, aminek adott esetben nagyon súlyos egészségügyi következményei is lehetnek." Nem is védõoltásokat, hanem kísérleti szereket adnak, és ráadásul lehetni minden lehet. Az is hogy a megfertõzõdött észre sem veszi a vírust, és ennek van nagyobb valószínûsége!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szerintem egyszeru a megoldas, de neked nem fog tetszeni: idejeben meghozott, es szigoruan betartott szabalyokkal fogtak meg a virust az azsiai orszagok;
    Akkor nem figyeltél. Én a járvány kezdetétõl szigorúan betartottam az óvintézkedéseket. Nem mentem sehova, több kollégámmal ellentétben a távolságtartásra, kézfogás kerülésére is figyeltem, stb. Sokakkal ellentétben a mai napig nem érdekel, ha nem mehetek wellnessezni, étterembe vagy koncertre. A korlátozásokat az elmúlt 15 hónapban én egyszer sem éltem meg veszteségként vagy nélkülözésként. Edzeni otthon edzem, akik fontosak számomra, azokkal tudom tartani a kapcsolatot, stb.

Ami most történik, az meg már rég nem a járványról szól, úgyhogy hanyagolnám is ebben a topikban.