Oldala 7 of 62 ElsõElsõ ... 567891757 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Nem láttam a leírásban: varrótû, cérna. Ha erdõn-mezõn kell átgázolni, hasznos lehet.
    Illetve a damil nem rossz, de kicsi és vág, ezért kötözésre mindenki által erõsen javasolt paracord kötelet szerintem még dobhatsz bele, nem sok helyet/súlyt foglal.
    Kanál helyett katonai evõeszközkészlet (kanálgép), illetve lõfegyver helyett csúzli csapágygolyókkal.
    Ja meg nagyító és kullancskiszedõ és/vagy körömcsipesz. Esetleg vatta helyett tampon, elvileg amikor megveszed steril, szóval akár sebre is mehet.
    Igazad van, egy szállodai varrókészletet upgradeltem, és a motoros eü. csomag is nálam van, csak kifelejtettem a leírásból, ritkán van rájuk szükség hála Istennek.
    A kanálgép nincs, mert szinte mindig szárazat eszem, a bögre és az evõkészlet mellett kiraktam, untam feleslegesen cipelni.
    Viszont van erõsebb kötelem, vadat húzni pl.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kanálgépemet már Én is régen lecseréltem egy ilyenre:

http://www.ebay.com/itm/New-Fold-Sta...item20d44e21cf

Könnyû, farzsebben sem érezni.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló imi79 Hozzászólás megtekintése
    Kanálgépemet már Én is régen lecseréltem egy ilyenre:

http://www.ebay.com/itm/New-Fold-Sta...item20d44e21cf

Könnyû, farzsebben sem érezni.
    Igazad van, jó, és könnyû, de nem használnám, mert nem nagyon eszem csak hideget sültet, szalonnát, szarvaskolbászt, sonkát, amikor vendégem van akkor is mindig beválik.
    Õzláb gombát szoktam sütni, ahhoz nem kell evõeszköz (bicska van), a levest meg megiszom.
    Ha hosszabb útra indulok, a konyhai felszerelést is viszem, van egy éghetõ folyadékkal tölthetõ tûzhelyem is (alkohollal, nem is nagyon van szaga, lángja), ha nem lehet tüzet rakni.
    Hidegben fûteni szoktam vele a lesen fölé görnyedve segít átvészelni a zimankót.
    Igazából ez egy napi használatban lévõ zsák, a fenti cuccokat csak be kell dobálni hosszabb út elõtt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Imi79: Na ilyet se láttam még, lehet kipróbálok egyet, köszi!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Nem láttam a leírásban: varrótû, cérna. Ha erdõn-mezõn kell átgázolni, hasznos lehet.
    Illetve a damil nem rossz, de kicsi és vág, ezért kötözésre mindenki által erõsen javasolt paracord kötelet szerintem még dobhatsz bele, nem sok
    Kedvencem a Speedy Stitcher varróár, ezzel könnyen és szépen lehet vastag anyagokat is varrni és többféle tûvel is használható.
    "There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Üdv
    Akinek van összerakott (mondjuk 72 órás) BOB-ja, attól kérdezném, hogy tokkal-vonóval feltöltve mennyi a súlya a cuccnak?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    (Áthelyeztem ide a hozzászólást.)

Ez egy nagyon jó kérdés. Nekem még nincs teljes BOB-om, viszont rákerestem külföldi fórumokon.

5 kilótól 36 kilóig mindenféle választ találtam. Személy szerint az 5 kilót elég kevésnek látom, ha 3 liter vízre gondolunk akkor az már 3 kiló, étel 3 napra, alapvetõ tisztálkodási dolgok (WC papír, kis szappan, zsebkendõ, stb.) az már eleve több mint 5 kiló. És akkor váltás ruháról, vagy legalább fehérnemûrõl, multitool-ról, tûzgyújtó és egyéb dolgokról még nem is beszéltünk. Az átlag olyan 12-14 kilót írt, amit jobban elhiszek, de igazából a 36 kilót is jobban elhiszem mint az 5 kilót. Ami 5 kilós az inkább 24 órás kis táskányi cucc lehet, nem 72 órás felszerelés.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    Üdv
    Akinek van összerakott (mondjuk 72 órás) BOB-ja, attól kérdezném, hogy tokkal-vonóval feltöltve mennyi a súlya a cuccnak?
    Nos bár én nem rég szétszedtem és költözködés miatt még nem állt össze de mikor egyben volt 14kg körül mozgott.Annyi még hogy nekem van benne egy külön kis övtáska túlélõ készlet ami kb 1-1,5kg.Ezt én ha helyzet van kiveszem és a derekamon hordom.Illetve pár dolgot még a zsebeimbe(gázspré, bicska,lámpa,papírok,pénz)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is hasonló kis cuccot raktam össze: http://www.youtube.com/watch?v=0WfNIk71XNI