Oldala 197 of 261 ElsõElsõ ... 97147187195196197198199207247 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,961 to 1,970 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Kormányoldalról valahogy senkit nem vonnak kérdõre rémhírterjesztésért...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Wikipédia, június elsejei állapot. Forrás a kormányzati oldal napi gyorsstatisztikája. Tehát ebben benne van mindenki, akinél minimum egyszer kimutatták a fertõzést (bármikor), és késõbb bármikor bármiben (akár autóbalesetben) meghalt. Azóta nem nõttek sokkal a számok, mert június 11-én jelentették be, hogy vége a harmadik hullámnak, és elbúcsúzott az operatív törzs.

Screenshot 2021-07-14 at 20-38-31 Covid19-koronavírus-járvány Magyarországon – Wikipédia.png

Az elhunytak átlagéletkora 74 év, és az elhunytak több mint kétharmada (67,5 %) 70 éves vagy idõsebb.

Bárhogy erõlködnek, bárhogy tombolnak, a halálozási profil másfél éve változatlan. Három egyre erõsödõ hullám alatt, és mindenféle mutációk mellett is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Újabb fokozatok, amikrõl eddig szó nem volt a kormányzati kommunikációban. Most másfél év és 3 hullám után tovább fokozzák:

"Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy három lényeges területrõl egyeztettek a kormányülésen:

A harmadik oltás kérdése. Van tudományos és politikai vita, valamint gyártói szempontok.

A kötelezõ oltás. Vizsgálják, hogy bizonyos helyeken a munkavégzés feltételévé tegyék-e a vakcinát.

A negyedik hullám súlyossága attól függ, hogy mennyien oltatják be magukat. A 60 év felettiek és a 12-16 év közöttiek körében növelni kell az átoltottságot."

Már hivatalosan beszélnek a negyedik hullámról is, amirõl Merkely Béla június 6-án kijelentette, hogy biztosan nem lesz Magyarországon.

"A kormány készül a negyedik hullámra, a delta variáns miatt hatszor gyorsabban is terjedhet a vírus, ezért már a 80-85 százalékos átoltottság a társadalmi immunitás határa. Magyarországon egyelõre csak néhány esetben azonosították a delta variánst. (...) ...elképzelhetõ, hogy az oltatlanokat korlátozni kell, akár a védettségi igazolvány használatának segítségével."

Akkor még egyszer: 7 hete, vagyis több mint másfél hónapja azonosították Magyarországon a delta mutációt, de nem fertõz, nem terjed. A covid lappangási ideje általában pár nap, maximum esetleg elõfordulhat 2 hét. Ha a "delta variáns" hatszor "gyorsabban fertõzne", akkor 7 hét alatt nem csak néhány esetet azonosítottak volna. A mutációk nem "fertõznek gyorsabban vagy lassabban". A mérsékelt égöv általános tapasztalata, hogy a D-vitaminos napsütéses idõben visszaszorul a covid, aztán a napsütéses idõ elmúltával nagyobb arányban fertõz.

Hozzátéve: egy Amerikában élõ ismerõsöm felhívta rá a figyelmemet, hogy Floridában egész évben napsütés van, mégis volt 2,5 millió fertõzött. Úgyhogy lehet, hogy mégsem annyira közvetlen a kapcsolat a D-vitaminnal, mint gondoltam. Persze Florida nem mérsékelt égöv, nem tudom, hogy ott mekkora a természetes D-vitamin szükséglet.

Másik dolog: jelenleg a legrosszabb esetben 90 %-os Magyarországon a nyájizé. Szóval a Gulyás által említett 80-85 % az egész biztosan bõven megvan. Csak négyszeres szorzóval számoltam a fertõzésen átesetteket, és csak a kétszer oltottakat adtam hozzá, ennyi. Az úgy a lakosság 90 %-a.

De már úgyis teljesen mindegy, hogy mikor mit mondanak. A 80-85 % után 90-95-öt fognak mondani, aztán 100-at. Aztán lesz új mutáció, ami miatt elölrõl kell kezdeni az oltakozást. Közben ugyanez a Gulyás már tavaly márciusban azzal indított, hogy 65 éves kor alatt nyugodtan összevissza fertõzhetnénk egymást. És látva az elhunytak adatait, tulajdonképpen igaza is lett.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kíváncsi leszek/lennék, ha pár ezer egészségügyi nem veszi fel a munkát akkor hogy áll a szája?
    "Egyébként is számos kötelezõ oltást fel kell venniük, ez a lista most bõvül" Aha, valódi oltásokat, valóban halálos betegségek ellen.
    És tessék mondani, ha kötelezõvé teszik az orvosi kísérletben való részvételt, akkor ki fogja viselni az anyagi és büntetõjogi felelõsséget a kísérlet mellékhatásai után?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Kíváncsi leszek/lennék, ha pár ezer egészségügyi nem veszi fel a munkát akkor hogy áll a szája?
    "Egyébként is számos kötelezõ oltást fel kell venniük, ez a lista most bõvül" Aha, valódi oltásokat, valóban halálos betegségek ellen.
    És tessék mondani, ha kötelezõvé teszik az orvosi kísérletben való részvételt, akkor ki fogja viselni az anyagi és büntetõjogi felelõsséget a kísérlet mellékhatásai után?
    Lebecsülöd Orbánt, sztem. Nem fog fejjel menni a falnak. Ha kötelezõvé tették, akkor biztos van egy felmérésük, hogy az EÜ dolgozók zöme (+90%) már felvette az oltást. Szóval biztosak a dolgukban.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Lebecsülöd Orbánt, sztem. Nem fog fejjel menni a falnak. Ha kötelezõvé tették, akkor biztos van egy felmérésük, hogy az EÜ dolgozók zöme (+90%) már felvette az oltást. Szóval biztosak a dolgukban.
    Felvették szerintem is. Rokonomat is addig vegzálták a kórházban, amíg felvetették vele.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Érik már Nürnberg 2.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy Amerikában élõ ismerõsöm írt dolgokat a járvánnyal kapcsolatban. Amúgy nagyon intelligens, nagyon mûvelt, világlátott ember. Eléggé meglepett, hogy milyen sablon dolgokat írt. Az emberek tényleg ennyit látnak a járványból, még azok is, akik amúgy tényleg tájékozottak és széles látókörûek?

Azt írta, hogy én is lehettem volna abban a 18-19 fõben. Meg, hogy nem csak az életkortól függ.

Aztán jött a sláger: azt nézzem, hogy hány embert "ölök meg", ha nem oltatom magam.

Azt is írta, hogy veszélyes a fiatalokra is. Aztán jött a gyerekekkel, hogy rájuk is veszélyes lehet. Ez utóbbit mosr direkt megnéztem: Orbán Viktor április 16-án azt közölte a rádióban (a videón 02:45-tõl), hogy a több mint 10 000 kórházban ápolt személybõl 27 fõ a 14 év alatti gyerek, és közülük 2-en vannak lélegeztetõn. Ne felejtsük el: április 16. a hivatalos közlés szerint az eddigi legsúlyosabb hullám, a harmadik hullám tetõzésének az idõszaka volt. És a kórházban ápoltak fél százaléka sem volt kiskorú (0,27 %, 2,7 ezrelék). Január elsejére a KSH 1 millió 300 ezer fölé becsli a 0-13 éves korosztályt. Ha lefele kerekítve csak 1 millió 300 ezer fõvel számolok, annak a 27 fõ a 0,02 ezreléke, lényegében mérhetetlen.

Ami az elhunytakat illeti, a június elsejei állapot szerint 0-19 éves korig összesen 7 fõ hunyt el. Vagyis (lefele kerekítve) 1 millió 900 ezer fõbõl 7 fõ. Mivel április közepe az elmúlt másfél év legdurvább járványügyi helyzete volt Magyarországon, kijelenthetõ, hogy sosem voltak "egész családok kórházban", illetve sosem voltak "gyerekek százai" (de még "tízei" sem nagyon) kórházban. Arról nincs adatom, hogy mondjuk egy influenzával hány gyerek szokott kórházba kerülni, de gondolom, hogy 1 millió 300 ezer gyerekbõl 27 fõ akár influenzával is kórházba kerül.

A "tünetmentes hordozókat" is írta. Meg persze azt is, hogy hát mi lesz a nyájimmunitással, ha nem oltakoznak még többen.

Ezek mind olyan kommunikációs panelek, amikrõl látszik, hogy valamelyik népszerû híroldalon olvasta, és nem nézett utána, még a közzétett hivatalos számokat sem ismeri. Persze válaszoltam neki mindenre, de arra meg nem kaptam érdemi reakciót. Egyedül Floridával mondott elgondolkodtatót. De az meg nem mérsékelt égövi terület, úgyhogy ott akár más lehet az emberek D-vitamin szükséglete. Szóval Florida miatt nem kell elhanyagolni a D-vitamint, mert úgy tudom, hogy Európában az az általános, hogy nyáron visszaszorul a covid és más légúti megbetegedések is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az amúgy komoly, hogy Mari nénire bízzák, hogy kér-e harmadik oltást? Mert a háziorvos biztos nem fog leállni vele vitatkozni, hanem beadja neki, amit éppen kér.

Akkor viszont az elsõ kettõben desztillált víz lehetett vagy nem tudom, mert olyat nem ba**ott a világ, hogy bemondásra oltást adnak embereknek, amikor még egy C-vitaminhoz is adagolási útmutatót adnak. Az meg a legjobb, hogy harmadiknak olyan típusút lehet kérni a 6 fajta vakcinából, amilyenhez éppen kedve van a polgárnak, és pont készleten is van.

Ja meg igazam lett: a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben most mégis iskolakezdés elõtti tömeges oltakozást szerveznek a gyerekeknek (bár nem kötelezõen, gondolom azzal megvárják a következõ tanévet).