Oldala 83 of 95 ElsõElsõ ... 3373818283848593 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 821 to 830 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Igaz, de a hajótörés nem olyan amire túl sok prepper készül. Hajóra lehet hogy pont ez a megfelelõ vészeseti élelem.

A dobozos tejbegríz 13 hónapig "a legjobb", de jóval tovább fogyasztható. Ezt majd megmondom, mert most jár le, és még sok dobozzal van itthon. Szerintem nem lesz ennek semmi baja még sok hónapon át. És papírdobozos, gondolom légmentesen elzárva simán kibír 6-8 évet is, mint a rizs és a bab. A lényeg hogy ne kapjon nedvességet és ne másszon bele semmilyen vadállat (se 4 lábú, se 6 lábú).

Hát, vészeseti, tehát vészhelyzetben kibírja az ember akármivel. A tejbegríz az valójában búzadara, tehát "kenyér", bizonyos szempontból.

Ha megnézed az NRG-5 összetevõit, az elsõ a búza, és ott a cukor is, árpa. Amellett a "növényi zsír". (Nem zsír-zsír, hanem növényi zsír ami növényi olajból van, mivel vegán cucc.) Minden más meg mintha egy kémia tankönyvbõl lenne kimásolva.

"Ingredients: Baked wheat, palm fat, sugar, soy protein, barley malt extract, Di-potassium phosphate, Potassium chloride, Tri-calcium phosphate, Calcium carbonate, Magnesium oxide, Dextrose anhydrous, Ascorbic acid (Vitamin C), Ferrous sulfate, DL-alpha tocopheryl (Vitamin E) acetate, Retinyl (Vitamin A) acetate, Cholecalciferol (Vitamin D3), Cyanocobalamin (Vitamin B12)."

Én úgy nézem hogy elég hasonló a kettõ, gondolom a különbség az, hogy a fõtt tejbegrízbe még belekevernek ezt-azt, szóját, növényi zsírt, majd újraszáírtják és vákumcsomagolásba teszik hogy elálljon 20 évig. Így nem kell forralni hozzá a vizet, csak összetörni és elkeverni a hideg vízben.

Ha nálam pénz nem számítana, akkor minõségi energiaszeleteket vennék + szárított húst. Vagy a szokásos konzerveket venném, ami szintén nagyon sokáig eláll, jó esetben bármeddig.

De ha veszel NRG-5-öst, akkor majd készíts valami tesztvideót vagy leírást.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 934

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ha nálam pénz nem számítana, akkor minõségi energiaszeleteket vennék + szárított húst. Vagy a szokásos konzerveket venném, ami szintén nagyon sokáig eláll, jó esetben bármeddig.

Például ilyen fehérjeszeletre gondolsz? Árban és mennyiségben ez körülbelül ugyanaz, mint az NRG-5. Nagyjából 10-et kellene megenni belõle 2400 kalóriához, ami úgy 4000 Ft lenne. Ez jobb, mert ez nem 55, hanem 85 grammos szelet. Így olcsóbb is, és 2400 kalóriához elég belõle hat és fél szelet.

Itt meg aztán van mindenféle szelet.

Ez a szárított hús 80 gramm, és 1500 Ft. Igaz, csak a fehérjetartalmát adták meg, semmi mást. Ez 75 gramm és 2000 Ft, nem írnak róla semmit, a Builderen rendelhetõ. Ez pedig 25 gramm, és 800 Ft, ami nem fér a fejembe... A 25 grammban 73 kalória van. Napi 33-at kellene megennem ahhoz, hogy meglegyen a 2400 kalória. Az 26 400 Ft lenne egy napra. És azt sem értem, hogy miért fél éves a szavatossága egy szárított füstölt marhahúsnak...
    Last edited by P. Dude; 05-02-2021 at 12:50 PM.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Régen 3 napos utazásokra proteinszeleteket vittem. Van emberes méretben is, ha jól tudom az 400 kalóriás volt. Igaz, már elég rég nem ettem energiaszeletet. Mondjuk akkoriban én napi 4-et 5-öt ettem, nem is mind 400 kalóriás volt, de kihúztam velük 3 napig. Igazából 2000+ kalória akkor kell ha az ember csinál valami fizikai munkát is, illetve függ attól hogy ki hány kiló, kin mennyi izom van, stb.

Az árak el vannak szállva energia-szeleteknél is, de pont azért írtam hogy "ha nálam a pénz nem számítana". De számít, úgyhogy azért nem szoktam venni. Én csak feltöltöttem a kamrát mindenfélével. Fogytán van az a zabpehely, úgyhogy azt kell majd beszereztem a nyár végén, vagy 30 kilót.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy nézem, hogy prepper szempontból talán ez a legjobb szelet. Egy szelet 400 (!) kalória, hat darabbal meglenne a napi 2400 kalóriám. Szénhidrát 37 gramm, 21 gramm fehérje, 19 gramm zsír. Bár elég jól van benne telített zsír és cukor.

Hat szelet 2940 Ft.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Felénk kapható 100g-os zab szelet többféle ízben, nekem bevált.
    Túrázáskor egy darab elég sok energiát ad, viszont "kívánja" a vizet.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Felénk kapható 100g-os zab szelet többféle ízben, nekem bevált.
    Túrázáskor egy darab elég sok energiát ad, viszont "kívánja" a vizet.
    Például ez a Smoothie Bar 100 grammos zabszelet, 461 kalória! Persze ezekben a fehérje kevés, a szénhidrát az erõsségük.

A 90 grammos kiszerelése rendelhetõ is.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Például ez a Smoothie Bar 100 grammos zabszelet, 461 kalória! Persze ezekben a fehérje kevés, a szénhidrát az erõsségük.

A 90 grammos kiszerelése rendelhetõ is.
    Igen, ilyesmi, csak olcsóbb kb 25%-al a rossmanban...
    https://shop.rossmann.hu/termek/flap...eresznye-100-g
    Azért a 100Ft/db nem kevés szerintem.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    https://shop.conserva.co.uk/

Ezt a ceget nemreg talaltam, konzerv kajakat keszitenek meg mindenfele sokaig elallo dolgokat.
    A konzerv kajaik 10-15 evig allnak el a pocon. Neztem par youtube videot a termekeikrol, a tobbseg azt mondta eheto vagy finom.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vifon Kim Chi, hagyományos koreai tésztás leves, csípõs. Ilyet szállított a Fear the Walking Deadben Al a Swatos kocsiban. Finom, de legközelebb szerintem két csomaggal csinálok, mert ez az egy csomag 4 deci vízzel elkészítve kicsit kevés volt nekem, rezgett a léc.

0c560fb502932243659635208dd9733b.0.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A rizs nem romlik meg, ugye?