0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Csaknem kétszer annyi a 2291<4039 fertõzött, és több a halott 43<45 mint a szent oltások elõtt.
Plusz beismerten százak (igazából lehet hogy ezrek) haltak meg az oltás után és ezrek az ellátatlanság miatt.
Az adatok az egy évvel ezelõttihez vannak mérve.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Közben azon gondolkodom, hogy mivel ez egy magánjogi, munkajogi döntés lehet az adott munkáltató részérõl, ezért mindenkit a következõkre biztatok:
1. Ha a munkáltató kötelezõvé teszi az oltást, az oltást nem kérõ munkavállaló kérje írásban a munkáltatói utasítást. Az írásba foglalást a munkáltató az Mt. értelmében nem tagadhatja meg.
2. A munkavállaló ezt követõen írásban nyilatkozzon úgy, hogy megfontolja az oltás felvételét, amennyiben a munkáltató aláír egy egészségügyi felelõsségvállalási nyilatkozatot az utasítással kapcsolatban.
3. Ha pedig a munkáltató ezt megtagadja, akkor arról írjon a munkavállaló egy nyilatkozatot, hogy azért tagadja meg az oltás felvételét, mert a munkáltató nem vállalta a felelõsséget. És akkor azt írassa alá a munkáltatóval. Azt a munkáltató nem tagadhatja meg: alá kell írnia, hogy tudomásul veszi a munkavállaló döntését, miszerint a munkavállaló azért nem veszi fel az oltást, mert a munkáltató nem vállal egészségügyi felelõsséget a saját, diszkrecionális jogkörében tett, egészségügyi természetû utasításáért.
4. Ha ezután fizetés nélküli szabadságra küldik, írásban jelezze a munkáltatónak, hogy az fnsz az akarata ellenére, egyoldalú munkáltatói döntésként történik. Hogy aztán ne lehessen "közös megegyezéses" fnsz-re hivatkozni. Aztán pedig irány a bíróság.
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Nálunk lesznek jó páran velem együtt akik akkor otthonmaradunk. Sajnos akinek hitele van annak eléggé kényszerhelyzet lesz.
Eleinte szerintem elfogadják a "védettségi" kártyát, így pozitív antitest vizsgálattal még lehet dolgozni.
Csak ahhoz meg honnan a francból szerzek be egy kis covid fertõzést, mert nincs körülöttem egy sem.
Egy gyengébb variánst kellene szerezni, aztán oltópontok mintájára covidforrás pontokat létrehozni
Hét elején voltam párommal antitest vizsgálaton, talán holnap meg lesz az eredmény. Párom körül mindenki koronás volt, melóhelyen jobbra és balra fél méterre ülõ csajok is akikkel a mûszakot átbeszélgette lehúzott maszkokkal... Neki nem volt semmi tünete. Nekem ugye tavaly december elején volt 3 nap íz és szaglásvesztés, mást nem tapasztaltam.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Thumbs Up |
Elsõ körben ezt a régebbi hozzászólásomat találtam:
A belsõ jogi hierarchia a legegyszerûbb képlet, igen. Úgy van, ahogy írtad. A csúcsán áll az Alaptörvény, aminek az alkalmazását a saját rendelkezése szerint még különleges jogrendben (pl. a mostani veszélyhelyzetben) sem lehet felfüggeszteni.
Azt lehetõvé teszi, hogy különleges jogrendben az alapvetõ jogok egy bizonyos körének a gyakorlását felfüggesszék, vagy az alkotmányos kereteken túli mértékben korlátozzák. De ez alól a kör alól vannak kivételek. Például az Alaptörvénynek van egy ilyen rendelkezése: "Tilos emberen tájékoztatáson alapuló, önkéntes hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni." Ezt például a kivételek körébe vonja az Alaptörvény, vagyis még különleges jogrendben sem lehet sem felfüggeszteni, sem az alkotmányos mértéken túl korlátozni.
Mivel pedig ez az emberi méltósághoz való jog körébe tartozik, így mind az Alaptörvény koncepciója, mind az Alkotmánybíróság értelmezése szerint a korlátozhatóságának "alapesetben" sincsen alkotmányos mértéke. Bármilyen mértékû vagy jellegû korlátozása automatikusan alkotmányellenes.
A nemzetközi és belsõ jog hierarchiája már kicsit összetettebb. De igen, ha mi is ratifikáltunk egy nemzetközi emberi jogi egyezményt, akkor az kötelez minket. Erre hivatkozva nem tartható például Magyarországon népszavazás a halálbüntetésrõl. És hát ratifikáltunk pár olyat, ami a fenti tilalmat elõírja. Például az 1976. évi 8. törvényerejû rendelet hirdeti ki a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányát, ami szintén elõírja: "Különösen tilos bárkit szabad hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletnek alávetni."
A Btk-ban is vannak például ilyen tényállások:
- emberen végezhetõ kutatás szabályainak megszegése
- beavatkozás az emberi génállományba
Teljes a téboly! Felnéztem az Indexre, az elsõ amit megláttam, egy jellegzetes keleties arc. Nézem, hát Zacher premier plánban. Cím:
"Zacher Gábor: Aggasztó a helyzet, egyre több a gyerek a sürgõsségin. A nemzetközi szakirodalom szerint a delta-variáns megtépázza a gyermekeket."
Nem sokkal alatta:
"Meddig és hány vakcinával kell beoltatnunk magunkat, hogy dolgozhassunk? Kínzó kérdésekre válaszol az Index.
Már úgy tesznek, mintha a mai nappal eldöntött tény lenne, hogy minden létezõ munkáltató holnap reggel elõírja a kötelezõ oltást. És persze rohannak Zacherhez, aki ott folytatja a kórházban gyötrõdõ családokról és gyerekekrõl való hazudozást, ahol abbahagyta. Mintha mi sem történt volna.
A munkahelyen nálunk november elejétõl kötelezõ maszkot írtak elõ - remélem akkor oltást nem -, de már amúgy is kezd feltûnni, hogy gondterhelt emberek maszkban mászkálnak körülöttem.
Nem tudom, hogy most mit mondjak. Lehet, hogy mégis igazam volt, amikor azt mondtam, hogy még pár hónapot kivárok az álláskereséssel. Mindenki okoskodott nekem, hogy nem kell, mert már lehetetlen, hogy újabb lockdown legyen. Lehetetlen a faszt. Az emberek nem tudják értelmezni a valóságot, amiben élnek. Dühöngõ elmebetegek rángatják a covid-zsinórokat, és semmi sem számít nekik, el fognak menni a falig. Lehet, hogy tényleg polgárháborút akarnak kirobbantani, vagy nem tudom. Arra tippelek, hogy az ünnepekre fognak diktatúrát bevezetni, hogy teljesen felhergeljék az embereket. Remélem, hogy legalább ezen a fórumon már egyre többen megértik, hogy mi történik. A zacherek nem fognak engedni egy centit sem, és tökmindegy nekik, hogy oltattad-e magadat vagy sem.
Thumbs Up |
Pont ma dél körül jött melóhelyen a körlevél, nov. 2-tõl újra a szokásos: maszk, távolságtartás, hómofisz, fertõtlenítés, stb.
Viszont a dokumentum címe: "Covid-19 intézkedések - 1. szint Legyünk óvatosak"
Eddig nem voltak szintek emlegetve, jelölve, ezek szerint már készülnek a forgatókönyvek.
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Az a baj, hogy hiába vagyunk kb. 4 millióan, rengeteg embert kényszeríteni fog a hitel, albérlet, stb.
Mert ha mondjuk 3 millió ki tudna tartani a döntése mellett és nem dolgozna, akkor az azért már érezhetõ hatás lenne.
Nálunk pl. karbantartáson vagyunk 22-en, abból 7 van beoltva. Ha csak oltott dolgozhat, az a gyár nem nagyon fog menni. Még a karbantartás fõnöke sem fog oltatni...
(A fõnök apósa oltatott, második oltás után nem tudta felemelni azt a karját amibe kapta, dolgozni nem tudott hentesként, karja nem gyógyult meg, most fél év után 2 hete meghalt a covidba, 58 éves volt.)
Last edited by raktaros; 10-29-2021 at 06:57 PM.
Thumbs Up |