Oldala 10 of 13 ElsõElsõ ... 89101112 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 130

Topic: Egészségrõl általánosságban

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 827

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Szüleim holnap beadatják a harmadik oltást... Jó ötlet utána szedni Aspirin Protectet a vérrög kockázata ellen? Azt bárki szedheti? Rögtön az oltás napjától, esetleges oltás-mellékhatások jelentkezése esetén is?
    Azt mondták a gyógyszertárban, hogy bárki szedheti. Azért átolvastam a tájékoztatóját, hogy ne legyen ellenjavallott. Meg vettem a Scitec boltban Omega 3-at és kurkumát, ezeket szedni fogják most. Anyámat legalább rá tudtam beszélni a Sinopharmra. Apám harmadiknak is Pfizert kapott.

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Szüleim holnap beadatják a harmadik oltást... Jó ötlet utána szedni Aspirin Protectet a vérrög kockázata ellen? Azt bárki szedheti? Rögtön az oltás napjától, esetleges oltás-mellékhatások jelentkezése esetén is?
    Ha nem allergiásak rá, nyugodtan szedhetik. Naponta 100 mg általában elegendő szokott lenni. Arra figyelni kell, hogy az aszpirin növelheti a gyomorfekély és nyombélfekély kockázatát, így ha korábban előfordult náluk ilyen betegség, szedjenek valamilyen gyomorsav-csökkentő készítményt is. Ami általában a mellékhatásokat illeti, helyi fájdalom, láz, hidegrázás fordul elő leggyakrabban. Ezekre is lehet vény nélküli készítményt (pl. ibuprofen, paracetamol) bevenni. Volt olyan beteg is, akinél hányinger, hányás jelentkezett, célszerű, ha van otthon egy kis Daedalon. Azonban az aszpirint nem érdemes más gyulladáscsökkentővel (pl. ibuprofen, diclofenac) kombinálni, mert nagyobb eséllyel alakulhat ki tápcsatornai fekély.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Arra figyelni kell, hogy az aszpirin növelheti a gyomorfekély és nyombélfekély kockázatát,
    Pantoprazol-t nem lehet kapni vény nélkül, ennek kikerülésére?
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Pantoprazol-t nem lehet kapni vény nélkül, ennek kikerülésére?
    De igen, van olyan pantoprazol-tartalmú gyógyszer (pl. Acida, Acidwell, Nolpaza), ami nem vényköteles. A felsoroltak közül lehet olyan, ami hiánycikk, de a gyógyszerész biztosan tud ajánlani másikat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha nem allergiásak rá, nyugodtan szedhetik. Naponta 100 mg általában elegendő szokott lenni. Arra figyelni kell, hogy az aszpirin növelheti a gyomorfekély és nyombélfekély kockázatát, így ha korábban előfordult náluk ilyen betegség, szedjenek valamilyen gyomorsav-csökkentő készítményt is. Ami általában a mellékhatásokat illeti, helyi fájdalom, láz, hidegrázás fordul elő leggyakrabban. Ezekre is lehet vény nélküli készítményt (pl. ibuprofen, paracetamol) bevenni. Volt olyan beteg is, akinél hányinger, hányás jelentkezett, célszerű, ha van otthon egy kis Daedalon. Azonban az aszpirint nem érdemes más gyulladáscsökkentővel (pl. ibuprofen, diclofenac) kombinálni, mert nagyobb eséllyel alakulhat ki tápcsatornai fekély.
    Köszönöm! Olvasgatva az Aspirin Protect tájékoztatóját, az nem volt világos nekem, hogy ezekkel a gyógyszerekkel szedhető-e együtt: Nebivolol Sandoz, Tanydon, Methotrexate. Vérnyomásra, pulzusra, és ízületekkel kapcsolatos autoimmun betegségre vannak.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszönöm! Olvasgatva az Aspirin Protect tájékoztatóját, az nem volt világos nekem, hogy ezekkel a gyógyszerekkel szedhető-e együtt: Nebivolol Sandoz, Tanydon, Methotrexate. Vérnyomásra, pulzusra, és ízületekkel kapcsolatos autoimmun betegségre vannak.
    Az Aspirin Protect a Tanydon-nal nyugodtan kombinálható, a Nebivolol hatását esetleg csökkentheti (ez közepesen erős kölcsönhatás, és nem egyértelműen bizonyított), azonban a Methotrexate-tal kombinálva nagy óvatosság szükséges. Az aszpirin ugyanis csökkentheti a methotrexate vesén keresztüli ürülését és a fehérjekötődést, így növeli annak koncentrációját, ami toxikus hatásokhoz vezethet. Ez attól is függ, milyen dózisban van előírva a methotrexate. Célszerű lenne az orvos véleményét kikérni, aki felírta.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az Aspirin Protect a Tanydon-nal nyugodtan kombinálható, a Nebivolol hatását esetleg csökkentheti (ez közepesen erős kölcsönhatás, és nem egyértelműen bizonyított), azonban a Methotrexate-tal kombinálva nagy óvatosság szükséges. Az aszpirin ugyanis csökkentheti a methotrexate vesén keresztüli ürülését és a fehérjekötődést, így növeli annak koncentrációját, ami toxikus hatásokhoz vezethet. Ez attól is függ, milyen dózisban van előírva a methotrexate. Célszerű lenne az orvos véleményét kikérni, aki felírta.
    Köszönöm a választ! Akkor a vakcina miatt vett gyógyszer aggályos lehet egy másik gyógyszer miatt. Frankó.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Methotrexate heti 1 napon 7x2,5 mg.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Methotrexate heti 1 napon 7x2,5 mg.
    Az 17,5 mg. Ez viszonylag magas dózisnak számít, legalábbis autoimmun betegségek esetén (ezeknél 25 mg a javasolt max. dózis hetente), más indikációval viszont (hematológiai kórkép) ennél nagyobb dózisok is előfordulnak. Az említett toxicitást 50 mg-nál írták le. A helyzet az, hogy nekem nincs személyes tapasztalatom a metotrexáttal, így szerintem biztonságosabb lenne a reumatológust megkérdezni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az 17,5 mg. Ez viszonylag magas dózisnak számít, legalábbis autoimmun betegségek esetén (ezeknél 25 mg a javasolt max. dózis hetente), más indikációval viszont (hematológiai kórkép) ennél nagyobb dózisok is előfordulnak. Az említett toxicitást 50 mg-nál írták le. A helyzet az, hogy nekem nincs személyes tapasztalatom a metotrexáttal, így szerintem biztonságosabb lenne a reumatológust megkérdezni.
    Köszi a választ, továbbítottam az infót. Én a háziorvossal tudok beszélni hétfőn, elég normálisnak tűnik (csak telefonon beszéltem vele eddig), talán tud választ adni.