Oldala 201 of 221 ElsõElsõ ... 101151191199200201202203211 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,001 to 2,010 of 2204

Topic: Off topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,063
    Given: 1,079

0 Not allowed!
    Új pizzázó nyílik a városban, kaptunk róla szórólapot a postaládába. 16! dollár egy pizza. Abból 2 pizzát veszek a másik helyen... és maradna pénzem még 4 liter kólára is. Mi kerül egy pizzán 16 dollárba? Nem értem.

Ha van 16 dollárom, akkor:

Veszek másfél dollárért egy adag fűszeres-fokhagymás pizzaszószt.
    Veszek 8 dollárért 650 gramm szeletelt pepperonit (pizzára való fűszeres szalámit).
    Veszek sajtot 5 dollárért.
    Veszek 2 darab szeletelt kenyeret másfél dollárért. (40 szelet kenyér9

Ugyanannyiba kerül, mégis, 1 héten át ehetnénk az asszonnyal ketten a pirítós-pizzát.

Nem tudom felfogni hogy ki és miért fizetne valaki 16 dollárt egy pizzáért.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Lehet, hogy nagyon finom...

Ami nyilván nem éri meg, hacsaknem valaki a jövedelméből kényelmesen megél, számottevő megtakarításai vannak, rendszeresen tud viszonylag sok pénzt befektetni, nincsenek olyan céljai amik anyagilag nagyon megmozgatnák...

ebben az esetben lehet, hogy egy 160 dolláros pizzát is megkóstolnék!

Az más kérdés, hogy van-e elég ilyen jellegű kereslet a 16 dolláros pizzára a környéken, vagy nem fog jól menni a bolt. Majd a pizza, akarom mondani a piac eldönti...

Alternatív magyarázat: pénzmosoda

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez az, ez a megye nem arról híres hogy sok pénze van az embereknek, ételosztáson százával állnak sorba. Van sok olcsóbb gyorsétterem, pizzás hely, meg van néhány drágább is. Nem tudom hogy tud majd ez az üzlet megélni, főleg hogy van nagyon jó olcsó másik pizzázó, tőlük az utca túloldalán.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 142

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Új pizzázó nyílik a városban, kaptunk róla szórólapot a postaládába. 16! dollár egy pizza. Abból 2 pizzát veszek a másik helyen... és maradna pénzem még 4 liter kólára is. Mi kerül egy pizzán 16 dollárba? Nem értem.

Ha van 16 dollárom, akkor:

Veszek másfél dollárért egy adag fűszeres-fokhagymás pizzaszószt.
    Veszek 8 dollárért 650 gramm szeletelt pepperonit (pizzára való fűszeres szalámit).
    Veszek sajtot 5 dollárért.
    Veszek 2 darab szeletelt kenyeret másfél dollárért. (40 szelet kenyér9

Ugyanannyiba kerül, mégis, 1 héten át ehetnénk az asszonnyal ketten a pirítós-pizzát.

Nem tudom felfogni hogy ki és miért fizetne valaki 16 dollárt egy pizzáért.
    Mert étterem, vagy pizzéria.

Néha nekünk is jólesik elmenni egy étterembe, és enni valami finomat, akár az itthoni költség többszöröséért is.
    Kb. fél évente egyszer megengedjük magunknak ezt a kisebb luxust.

Lehet, ha 16$ a pizza nem megy, akkor majd olcsóbb lesz.
    Nálunk a város egyik közepes-de jó-pizzériájában 3700 egy jobb feltétes pizza...(ez kb 10-11 $)
    De megélnek így is.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem más a mentalitásom, az asszony mondjuk kifizetne érte annyit.

Drága ételnél mindig eszembe jut New Jersey, ahogy a jómódú helyi arc bevitt minket az étterembe, hogy "ez jó hely", de amikor megnéztük a menüt, egy darab hús 50 dollárba került. (+borravaló a pincérnek). Aztán csodálkozott hogy hirtelen senki nem volt éhes. Neki annyi pénz semmi volt, de a többieknek az a sült hús az 1 napi kereset, vagy tán még több is. Úgyhogy ő evett, 1-2 ember valami olcsóbbat rendelt, mindenki más meg ült és nézett maga elé.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 142

0 Not allowed!
    Nekem más a mentalitásom, az asszony mondjuk kifizetne érte annyit.

Drága ételnél mindig eszembe jut New Jersey, ahogy a jómódú helyi arc bevitt minket az étterembe, hogy "ez jó hely", de amikor megnéztük a menüt, egy darab hús 50 dollárba került. (+borravaló a pincérnek). Aztán csodálkozott hogy hirtelen senki nem volt éhes. Neki annyi pénz semmi volt, de a többieknek az a sült hús az 1 napi kereset, vagy tán még több is. Úgyhogy ő evett, 1-2 ember valami olcsóbbat rendelt, mindenki más meg ült és nézett maga elé.
    Nos így én is jártam...

Nem messze van egy-utólag kiderült- extra hentesbolt...
    Nézegettem a steak-alapanyagokat, és megakadt a szemem egy tökömtuggyabioizé vagyu(?) T-bone steak-en...
    98500Ft/kiló...(kilencvennyolcezeröztszáz) na akkor igen lehidaltam....
    Majd" fél havi fizetésem egyetlen kiló húsért...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A pizza nalunk is draga, a dominos pizza 20 font, olcsobbak olyan 15 font korul vannak.

Bolti pizza 2 es 5 font korul mozog

Neha belefer egy pizza rendeles. A dominos pizza magaba draga, de ha tobbet rendelsz vannak jo ajanlataik. Havi 2-3 alkalommal szoktunk vacsorat rendelni. Neha megeri, hogy nem kell a fel delutant fozessel tolteni, foleg hetvegeken. Inkabb kimegyunk egy nagy setara egesz nap este meg rendelunk. Neha kell egy kis luxus

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 488
    Given: 892

0 Not allowed!
    45 centis pizza (tehát nem a hagyományos, hanem az a nagy), ha a szélét megtöltik sajttal, akkor valami 5400 forint. Ha nézem az árfolyamot, akkor az kb. 16 dollár, picit még drágább is. Igaz ha olyat rendelek, akkor azt két napig eszem. Nem nagyon költök semmire, így ezt a luxust néha megengedem. Sőt bevallom, nemrég a munkahelyi Szép Kártyáról rendeltem egy rakás dupla sajtburgert, krumplival és ketchuppal. Idén már csak nem kezdem el a koleszterin és zsír csökkentését, majd esetleg az lesz az újévi fogadalom. (Amúgy ha jól számolom, az a pizza rövid idő alatt harmadszor drágult. Kíváncsi vagyok, meddig megy ez nekik így, az emberek egy idő után biztos nem fogják megvenni.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na igen, de akkor meg arra gondolok hogy van itthon liszt, oregánó, sajt, fokhagyma és egyéb fűszerek, aztán megcsinálom a pizzatésztát is. Bár észrevettem hogy az a része a hízlaló a pizzának, azért szoktam inkább sima két szelet kenyérrel elkészíteni. A múltkor 3 napig saját pizzatésztás pizzát ettem, aztán rögtön feljött néhány kiló, a liszt nem viccel ha hízlalni kell a jóétvágyú embert.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na igen, de akkor meg arra gondolok hogy van itthon liszt, oregánó, sajt, fokhagyma és egyéb fűszerek, aztán megcsinálom a pizzatésztát is. Bár észrevettem hogy az a része a hízlaló a pizzának, azért szoktam inkább sima két szelet kenyérrel elkészíteni. A múltkor 3 napig saját pizzatésztás pizzát ettem, aztán rögtön feljött néhány kiló, a liszt nem viccel ha hízlalni kell a jóétvágyú embert.
    En most pont kenyer dietan vagyok es attol fogyok )))