Oldala 19 of 19 ElsõElsõ ... 9171819
Eredmény 181 to 184 of 184

Topic: Ingyen energia - Napenergia

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló maghar Hozzászólás megtekintése
    Függőleges tengelyű szélkerékhez háromfázisú légmagos generátor kevés pénzből építve,ma végre kiöntöttem a mágnesek közti részt gyantával,úgyhogy a generátort késznek tekintem,csak 3 évig készült Felhasznált anyagok:rézdrót 15000-ft,műgyanta 2000-ft,ferrit mágnes 8000-ft továbbá kidobott féktárcsa 2db,némi zárt szelvény és menetes szár ezeket kukáztam.150/perc fordulaton kb 17v feszültséget ad,autóaksit fog tölteni.60/perc fordulaton pedig tudja tölteni a 18650-es aksikat.Még egy komplett biciklit fogok elhasználni az áttételhez és a szélkerékhez,meg némi műanyag csövet félbevágva.Csatolmány 9122Csatolmány 9123Csatolmány 9121Csatolmány 9124Csatolmány 9125Csatolmány 9126
    Le a kalappal elotted. azert ez nem kis munka. Gratulalok

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Köszönöm.Nem volt könnyű de csak azért mert nem nagyon értek sem a fémhez sem az elektronikához.(fával dolgozom)Találtam két jó könyvet ami alapján el tudtam készíteni.https://www.scoraigwind.com/pmgbooklet/itpmg.pdfhttps://www.scoraigwind.com/pirate%2...May%202003.pdf

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Es mekkora teljesitmenyre lesz kepes szerinted?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Az sok mindentől függ,a rézdrót vastagságával és a menet számával lehet az áram erősséget beállítani akár 220v os generátort is lehet készíteni.Én egy olyat akartam építeni ami másodpercenkénti 1 fordulaton 24volt leadására képes,hogy tudjak autóaksit tölteni.De mikor félig kész volt rájöttem hogy soha nem lessz pénzem neodím mágnesekre,úgyhogy maradt a ferrit mágnes így másodpercenként 2,5 fordulaton kb 17 voltot ad le,ampert meg még nem mértem.