Oldala 24 of 26 ElsõElsõ ... 142223242526 UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 254

Topic: Önellátás

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 3

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    400 négyszögöl/fõ (1440 m2)?
    Egy ötfõs családnak már 7200 m2. Ha hozzávesszük a kenyérgabona- és a takarmányigényt, akkor 2-3 hektár alatt esélytelen(nek tûnik). 1 hektár felett pedig egyszerû ember nem is vehet földet a földtörvény szerint.
    Másrészt egy ekkora területet megvédeni mindenféle "kártevõtõl" nem kis feladat, plusz még megmûvelni...
    Így van. Ehhez még hozzá kell venni a tüzelõ kérdését, hogy a téli minimál luxus meglegyen. :-)
    Hosszú ideig csináltam, hogy hétköznap dolgoztam a melóhelyemen, hétvégén pedig fát vágtam az erdészetben, mellette minden limlom hulladékfát, raklapot összeszedtem télire. Így nem kellett pénzt adni a melegért.
    Nálunk úgy 70-100 mázsa elmegy egy fûtési ciklusban.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Volt, hogy túlültettem a cukkinit, nagyjából 4-5 mázsa termés lett folyamatos szedés mellett. Reggelire, ebédre, vacsorára cukkini volt. Fõzeléknek, kirántva, sütve, savanyítottam hordó számra. Csak, hogy kárba ne vesszem.
    Az egész család meggyûlölte a tökféléket. Ha valamelyik rokon jött látogatóba, rögtön kapott egy láda cukkinit vagy csillagtököt.
    Akkor három négyszázas telket mûveltem. Az egyik veteményes volt, a másik gyümölcsös, a harmadik szõlõs. Az õszi szüretre már kezdtem lesántulni.
    Mellette meg ott voltak a tyúkok, nyulak, késõbb kecskék. Mindezt persze munka mellett.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "alapszintû elsõsegély / egészségügyi problémákat képes kezelni"
    Elvégeztem az egészségügyi alapmodult, az általános természetgyógyász modult, kitanultam a köpölyözést és fitoterápiát tanulok.
    Emellett vallom, hogy vannak olyan esetek, amikor szükségesek a gyógyszerek. Azokon belül is az antibiotikumok, fájdalom-és lázcsillapítók, gyulladáscsökkentõk.
    Eddig háromszor vettem részt elsõsegély nyújtó tanfolyamon, ahol fõleg a defibrillátor kezelése volt a fõ téma.
    Végigcsináltam 45 évesen egy tûzoltó alapkiképzést, hogy megismerjem a tüzet és az abból való mentést.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Van valakinek a *******vidékrõl növénytermesztési tapasztalata? A szõlõtermesztés azért dominál, mert másra (zöldség, gabona termesztésre) nem jó a talaj, vagy más az oka?
    Egyébként prepper szempontból jó lehet az a környék, vagy nem? Nem tóparti nyaralókra gondolok, hanem inkább valamilyen zártkertes részre.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    A szõlõtermesztés azért dominál, amiért a világ összes déli fekvésû, dombos vízpartján elõszeretettel telepítik A szõlõ nagyon napfényigényes, és a vízfelületrõl visszatükrözõdõ fénnyel dupla dózist kap. Emellett legtöbbször a nagy vízfelületek jó irányba befolyásolják a mikroklímát, azaz kevesebb a nagyon-nagyon durva fagy, és a hõhullám. Ez utóbbi faktor mostanában már nem feltétlenül igaz.

A talajra tényleg kevésbé igényes a szõlõ, de a talaj meg olyan dolog, hogy sivatagból is lehet termõföldet készíteni, csak akarni kell.

Prepper szempontból annyira talán nem rossz, de igazából a "határhegyben" gondolkodnék, azaz felmenni addig vonulatig, amelyik a *********nél kezdõdik, és nagyjából pécselyig tart. A partmenti részt és a ********* közötti utat választja el ez a vonulat, és mivel ténylegesen hegygerinc, kevésbé forgalmas terület. **********nál van egy út keresztben, az lemegy a partig, azon kívül földutak vannak, ha ügyesen választasz zártkertet, olyan 10-15 km-es településmentes zónád lehet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Köszi a választ.
    A domborzat alapján én is a *******e és ********* közötti, a parttól 5-10 km-re lévõ zártkertekre gondoltam. A part közeli ingatlanok az ár miatt se jöhetnek szóba nálam.
    Eredetileg nekem ********-megye jönne be (a ********* nyugati része), de az asszony nem prepper, nála csak egy "****** nyaraló" ötlettel lehet elõállni. Talán a világjárvány után megváltozik a hozzáállása - már ha túléljük.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Van valakinek a *******vidékrõl növénytermesztési tapasztalata? A szõlõtermesztés azért dominál, mert másra (zöldség, gabona termesztésre) nem jó a talaj, vagy más az oka?
    Egyébként prepper szempontból jó lehet az a környék, vagy nem? Nem tóparti nyaralókra gondolok, hanem inkább valamilyen zártkertes részre.
    nekunk volt szolonk katalantoti melett, mar reg eladtuk, de eleg jo reszen volt, a kali medence nagyon jo hely szolo termesztesre, a tanu hegyek mind vulkani eredetuek es szuper minosegu termo talajjal rendelkeznek.
    a kornyek viszonylag ritkasan lakott, a balaton tobbi reszehez kepest. eleg dimbes dombos, vannak lehetosegek a kornyekben.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,184
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Ha összeomlik a világrend, én biztos nem fogok elpusztulni

Érdekes riportfilm. Meglepő a 444-től...

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 545
    Given: 1,003

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ha összeomlik a világrend, én biztos nem fogok elpusztulni

Érdekes riportfilm. Meglepő a 444-től...
    Ezt anno láttam valahol itt a fórumon. A címébe azért bele lehetne kötni. Nem hiszem, hogy van éles lőfegyvere sok tölténnyel, tehát "ha összeomlik a világrend", akkor azért a helyében nem lennék ennyire magabiztos. A másik, hogy beszél az egészségi állapotáról, fizikumáról. "Ha összeomlik a világrend", akkor nem tud kimenni érte a mentőautó, nincs kórház ahova bevigyék, nincs aki felírja a gyógyszert stb.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,184
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Gondolom úgy van vele hogy a helye megvan, ha baj lesz vannak épületek, lesz még vagy 20-25 ember aki odaköltözik és erős csapatot alkotnak. Ételt megtermelik, stb. Ennyivel azért előrébb vannak mint az mondjuk aki egy pesti lakás 12. emeletén lakik. Ha a mentőautó nem megy érte, akkor valószínűleg már a városiért sem megy ki.