Oldala 26 of 32 ElsõElsõ ... 162425262728 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 251 to 260 of 317

Topic: Digitális pénz

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Ha valaki kriptotõzsdéjén van SEPA transferes feltöltési lehetõség (ez egy európai bankok közötti protokoll, ha jól értem), akkor édemes lehet arra vetni egy pillantást ahogy én csinálom a dolgokat.

1. Van egy bankszámlám és egy bankkártyám (Cib), ennek vannak díjai (nem is kevés), de ezeket ígyis-úgyis fizetem.

2. Van egy Revolut accountom, aminek ha jól tudom nincsen díja, akkor se ha most nyitsz egyet újonnan, csak ha akarsz fizikai bankkártyát tõlük. A Revolut egyenleg feltöltése bankkártyával, az körülbelül azonnali, majdnem ugyanolyan bankkártyás vásárlás, mintha a boltban lehúzom a kártyám, nekem ingyenes, de szerintem a legtöbb esetben (vagy mindig?) az.

3. A revoluton átváltom a feltöltött forintokat euróra, itt van egy átváltási díj, ami ha minden igaz világbajnok, a revolut az egyik, ha nem a legolcsóbb váltó. (de sok kicsi sokra megy alapon, kevés kiadással azért ez masszívan megéri nekik)

4. A revolutról az eurót egy SEPA transferrel elküldöm a kriptotõzsdém egyenlegét feltölteni EZ IS INGYENES és fél munkanap alatt írják jóvá (az utalás sem azonnali, és miután átért még várni kell, hogy megjelenjen, de kapok róla e-mailt)

5. Ha olyan kriptót akarok venni aminek van euró párja, akkor az ott adott megbízás teljesülése SZINTÉN INGYENES. Ezzel jobb vigyázni, mert gyakran jobban járok, hogyha az eurót USDT-re váltom, majd az USDT pár kereskedése során egy jól célzott Limit megbízással veszem az adott kriptót. A kriptók közötti váltás az 0,75%-os díjjal van a Bittrexen, ami ha jól értem soknak számít a Binance 0,1%ához képest

Ugyanitt várom a javaslatokat korrekt kriptotõzsdékre, amik fogadnak SEPA transfert (a Binance-al nem jutottam messze, ha valaki megerõsíti, hogy az is tudja, akkor nekiveselkedem mégegyszer)

Amúgy azért lett a Bittrex Global az elsõszámú kriptobefektetési helyem, mert az azonosításnál elfogadták a magyar lakcímkártyámat szemben 2-3 másik hellyel, majd kiderült, hogy a nagy tõzsdék közül kb az egyetlen, amit még nem törtek fel, ráadásul ilyen gyönyörûen tudok vásárolni, szinte komissziós díjak nélkül. Ugyanakkor ez a 0,75% bassza a csõröm, mégis 7,5* annyi, mint a 0,1... ráadásul van egy pár coin amit szeretnék, de nincs (pedig elég széles a paletta, bár sok shitcoinnal)

Remélem valakinek segített,

Várom javaslataitokat

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,198
    Given: 1,180

0 Not allowed!
    Hát, ez nekem sajnos teljesen kínai, úgyhogy nem tudok benne segíteni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Újabb digitális pénzformátum-os teszt Coinbase-en. Szintén $3-t fizet a gyorsteszt.

Megcsináltam és átváltottam Bitcoin-ra. A bitcoin most kissé megzuhant, gondolom nem sokára emelkedni fog. Talán most azért van lentebb, mert az ünnepek miatt jobban megy a gazdaság, vásárolnak az emberek. Januárban meg ki tudja mi várható...

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Helium hálózatos dolgot próbálta valaki?
    Egy munkatársam akar belevágni, nekem is bogarat ültetett fülembe mert nagy területre van rálátásom.
    Csak nem nagyon bízok ilyesmiben, főleg hogy legolcsóbban is 100e egy ilyen rádiós egység.
    Valakinek van tapasztalata vele?
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Helium? Annak mi a lényege?

A Bitcoin meg a többi most nagyon megnyekkent.

Én megint részvényt vettem, de most az is parás a kamionos sztrájk miatt.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Egy kis sebességű de nagyobb hatótávolságú (lorawan) internet hálózat építése, az egyre jobban terjedő iot eszközöknek.
    Kripto-val díjazzák ha üzemeltetsz ilyen hálózati pontot.

(Vannak akik úgy keresnek vele, hogy berendelik a gépet és mivel a nagy kereslet miatt 2-3 hónapokat kell várni, el tudják itthon adni 2-3x áron. Sokan nagyon rápörögtek, van aki 400e-ért is 3-4 gépet akar venni)
    Úgy nézem nem lesz ebből nekem semmi, esetleg kiadom bérbe a helyet az antennaárbócom

"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Úgy nézem nem lesz ebből nekem semmi, esetleg kiadom bérbe a helyet az antennaárbócom
    Gyakorlatilag megtaláltad az egyetlen módot, amellyel pénzt lehet keresni a heliummal

Az egész dolog extrém ködös, kétes alakokkal, legalábbis külföldi vonalon, a technológia maga meg hát, amolyan nesze semmi. Az IOT az tök menő, és jó, hlogy építsünk hálózatot, csak valószínűleg senki sem fogja használni, mert nem decentralizált (ha van sok modul, attól nem decentralizált, és attól sem lesz az, hogy találhatnak kerülőutat az adatforgalomnak), és nem engedélymentes. Nem biztos, hogy lesz nagy cég, amely ilyen hálózatra felengedi a gépeit.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése

A Bitcoin meg a többi most nagyon megnyekkent.
    Multinacionális cégek váltják át a tartalékkassza egy részét bitcoinra. Országok teszik hivatalos fizetőeszközzé. Az aktuális árfolyam az előadás része, de a lényeg a függöny mögött van.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 545
    Given: 1,014

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Multinacionális cégek váltják át a tartalékkassza egy részét bitcoinra. Országok teszik hivatalos fizetőeszközzé. Az aktuális árfolyam az előadás része, de a lényeg a függöny mögött van.
    Másik topicban írtad nemrég: "A pénzről szól az egész, azzal lehet visszaállítani a feudalizmust földesurakkal, jobbágysággal, csak most már digitális karámok közé szorítva. A WEF, a World Economic Forum csinálja, fent van a honlapjukon minden, reklámspotokat készítenek róla, mert van egy ilyen hülyeségük, hogy előre el kell mondani, hogy mit fognak tenni."

Tegyük fel, hogy összejönne nekik. Gondolod, hogy "hagynák" azt, hogy egy "jobbágy" ebből kitörjön bitcoinos gyűjtögetéssel? Például egy hónapja volt egy cikk az Indexen: "Összeomolhat idén a kriptopiac". Tudom csak egy híroldal, de az általában lekövethető belőle, hogy mi a mainstream üzenet.

"Egyre erősebb a nyomás a bitcoinon amiatt is, hogy a világon mind több országban szigorítanak a kereskedelmén: 2021-ben Kína országszerte ellehetetlenítette a bányászatot, megtiltotta a pénzintézeteknek, a fizetési vállalatoknak és az internetes cégeknek, hogy megkönnyítsék a kriptopénzekkel való kereskedést, és közölte, hogy minden, digitális pénzekkel kapcsolatos tevékenység illegális. A nyugati világban a Bank of England, a Federal Reserve és az Európai Központi Bank is problémát lát abban, hogy a bitcoinos tranzakciók sokszor követhetetlenek, ami melegágya a pénzmosásnak vagy a terrorizmus finanszírozásának. Eközben az iszlám világ legnépesebb országában, Indonéziában már a vallási vezetők is a sariával ellentétesnek minősítették a kriptodevizákat."

Nem része ez is az új jobbágyság előkészítésének? "Az amerikai National Bureau of Economic Research (NBER) becslései szerint az összes bányász mindössze 10 százaléka felel a termelés 90 százalékáért, miközben 10 ezer befektető birtokában van a tokenek közel harmada." Gondolom, van egy terv arra, hogy a "pórnép" a bitcoinnal se járhasson jól hosszú távon. (Úgy hosszú távon, hogy a spotjaik szerint kb. 2030-ra tervezik az új világrendet.) Mit gondolsz erről? Látsz ilyen "tervet"? Ha igen, szerinted ki lehet cselezni valahogy?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    a lényeg a függöny mögött van.
    1_r3qsBuzPzZO7DG04qx6_9g.jpg

Össze lehet számolni, hányszor tiltotta be Kína a világ legnagyobb tech-szolgáltatásait (gugli, jutub, fészi, stb.), és hány tiltás járt sikerrel.

Ha bárki nullánál nagyobb hitelt ad az index, fed, ekb, nber propagandának, akkor jó olvasgatást hozzá.

A topic keresõszavai: