0
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 1 |
Néha lehet jó áron kifogni,persze mikor találok akkor meg nincs pénzem https://www.jofogas.hu/pest/Napelem_..._124967349.htm
56w-os 6000ft/db.Persze amit ír szerintem fele sem igaz ez valószínűleg amorf napelem,biztos hogy nem jobb mint a poli vagy mono kristályos,de ennyi pénzért ajándék.Kell hozzá egy autó aksi meg egy kínai töltésvezérlő.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 1 |
Thumbs Up |
Received: 7 Given: 43 |
Nekem is van ilyen meg step-up is belőle. Egy már tönkrement, pedig nem volt strapálva, 12v-ról csinált 24V-ot routereknek.
Már 2-3 éve megy folyamatosan ez a fajta: https://www.aliexpress.com/item/1210612532.html
Egy 12->24V (hálózati eszközök) és egy 12->48V (kamerarendszer).
Csak ez nem állítható.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Inkább veszek egyelőre egy minőségi passzív hűtőládát, 13 litereset. Minimum 24 órát hűt, de akár több napot is. (Például le tudom tenni a pincébe.) Ha első körben csak annyi a cél, hogy áramszünet esetén 24-48 órát tudjak hűteni kisebb dolgokat, akkor most inkább nem akkumulátorozok, napelemezek stb. Szerintem annyi anyagi ráfordítást egyébként nem ér meg egy hűtőláda.
Last edited by P. Dude; 04-07-2022 at 05:18 AM.
Ezt fogom megvenni:
https://www.dometic.com/hu-hu/outdoo...wci-13-_-64103
Akár 10 napig is fagyasztva tartja a jeget. Egyetlen üzletben találtam meg, ott is már csak 3 db van belőle, úgyhogy szerintem még ma megrendelem.
Régebben ilyen fagyasztós dolgon én is agyaltam. Azt tartottam a legjobb ötletnek akkor, hogy fagyasztóláda gépészetét megtoldom 1 méterrel (kompresszort kihelyezem fagyasztóládán kívülre) és a láda kap 20 cm nikecell szigetelést. Anyag 20 e Ft + klímás munkadíj.
Hűvös pincébe sok napot bírna.
De utána elvetettem, mert nem csak 5-10 napban gondolkozok. Inkább építek füstölőt, savanyítok, befőzök, sütök, stb.
Szereztem egy 500 literes álló acél tartályt, abból csinálok hideg füstölőt őszre.
Azt olvastam anno, hogy a gyakorlatban nagyjából két hét a határ. Ha két hétig nincs se áram se gáz - valahol ahol addig volt, mondjuk egy mai városban -, akkor ott már nem lehet maradni és önellátásra/túlélésre berendezkedni. Hacsak nem eleve egy kommunában él az ember, ahol a közösség minden tagjának van egy AK-ja.
Persze ez inkább városi környezetre lehet igaz, mondjuk egy félreeső tanyán stb. más a helyzet. Itt városon én biztos nem készülnék egy olyan SHTF-re, ahol két hétnél hosszabb időre stabilan megszűnnek a közművek. Szerintem az pénzkidobás lenne, mert akkor már olyan brutális káosz lenne, hogy semmi lehetőség nem adódna húsfüstölésre, főzőcskézésre stb.
Persze ettől még a mostani szintemnél jóval komolyabban szeretnék készülni itt városon is, csak jelenleg nincsenek rá anyagi lehetőségeim.
Last edited by P. Dude; 04-07-2022 at 05:45 PM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ezzel a hűtőtáskával mi a célod, mire haszálod majd? Nem túl kicsi ez bármihez?
Amit például maghar belinkelt nemrég, amit ő használ vészhelyzetre, az hasonló méretű. Picit még kisebb is, mert az 12 literes.
Nekem alapból is alig van valami a hűtőben. Kenőmájas, a felbontott macska-konzerveledel, egy-egy ebéd, ilyesmik. Ha áramszünet van és ezeket gyorsan át kell tenni valahova, szerintem kényelmesen elférnek ebben a 13 literesben.
De még nem biztos, hogy megveszem, mert drága. Minden drága... Ezen a béren prepperkedni már nem nagyon lehet.
Szia!
Van Édesapámnak pár diófa deszkája, vennék vésőket hozzá, mit ajánlsz?
Valami lovas csatajelenetet faragnék. Nem bicskával kezdenék hozzá, kéne favéső, de nem tudom mi az a márka ami ár érték arányban jó.