Oldala 16 of 16 ElsõElsõ ... 6141516
Eredmény 151 to 160 of 160

Topic: Csináld magad - ötletek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Nem árt meg.
    Viszont, ha belefér a keretbe, akkor egy napelemet is vásárolj, vagy szerezz leselejtezettet, amivel az akkut tölteni tudod.
    Néha lehet jó áron kifogni,persze mikor találok akkor meg nincs pénzem https://www.jofogas.hu/pest/Napelem_..._124967349.htm
    56w-os 6000ft/db.Persze amit ír szerintem fele sem igaz ez valószínűleg amorf napelem,biztos hogy nem jobb mint a poli vagy mono kristályos,de ennyi pénzért ajándék.Kell hozzá egy autó aksi meg egy kínai töltésvezérlő.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Hmm. Akkor ehhez vennem kéne egy aksit is, gondolom.
    Az aksi az nagyon drága,még az autóba való is,a szolár meg megfizethetetlen.Én mindig lesben állok mikor a szomszédok az autóban cserélik,már 3db-ot szereztem.Kaptak egy kis desztillált vizet mert ki voltak száradva,egy töltést és még mindig használhatók.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 43

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló maghar Hozzászólás megtekintése
    Jó cuccok,én ebből vettem kettőt https://www.aliexpress.com/item/4001...rch-mainSearchfeszültségszabályzáshoz,állítható a feszültség és az áramerősség.17 voltos generátorhoz használom hogy legyen aksitöltéshez stabil 14,4 voltom.SHTF után ha tönkremegy úgy tervezem hogy autó fesz. szabályzóval fogom pótolni.
    Nekem is van ilyen meg step-up is belőle. Egy már tönkrement, pedig nem volt strapálva, 12v-ról csinált 24V-ot routereknek.
    Már 2-3 éve megy folyamatosan ez a fajta: https://www.aliexpress.com/item/1210612532.html
    Egy 12->24V (hálózati eszközök) és egy 12->48V (kamerarendszer).
    Csak ez nem állítható.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 371
    Given: 660

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    A linkelt az 12l, kb. mint egy kisebb hátizsák...
    Ebből nem sok ennél kisebb, értelmesen használható méretű van.
    Inkább veszek egyelőre egy minőségi passzív hűtőládát, 13 litereset. Minimum 24 órát hűt, de akár több napot is. (Például le tudom tenni a pincébe.) Ha első körben csak annyi a cél, hogy áramszünet esetén 24-48 órát tudjak hűteni kisebb dolgokat, akkor most inkább nem akkumulátorozok, napelemezek stb. Szerintem annyi anyagi ráfordítást egyébként nem ér meg egy hűtőláda.
    Last edited by P. Dude; 04-07-2022 at 05:18 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Inkább veszek egyelőre egy minőségi passzív hűtőládát, 13 litereset. Minimum 24 órát hűt, de akár több napot is. (Például le tudom tenni a pincébe.) Ha első körben csak annyi a cél, hogy áramszünet esetén 24-48 órát tudjak hűteni kisebb dolgokat, akkor most inkább nem akkumulátorozok, napelemezek stb. Szerintem annyi anyagi ráfordítást egyébként nem ér meg egy hűtőláda.
    Ezt fogom megvenni:

https://www.dometic.com/hu-hu/outdoo...wci-13-_-64103

Akár 10 napig is fagyasztva tartja a jeget. Egyetlen üzletben találtam meg, ott is már csak 3 db van belőle, úgyhogy szerintem még ma megrendelem.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Régebben ilyen fagyasztós dolgon én is agyaltam. Azt tartottam a legjobb ötletnek akkor, hogy fagyasztóláda gépészetét megtoldom 1 méterrel (kompresszort kihelyezem fagyasztóládán kívülre) és a láda kap 20 cm nikecell szigetelést. Anyag 20 e Ft + klímás munkadíj.
    Hűvös pincébe sok napot bírna.
    De utána elvetettem, mert nem csak 5-10 napban gondolkozok. Inkább építek füstölőt, savanyítok, befőzök, sütök, stb.
    Szereztem egy 500 literes álló acél tartályt, abból csinálok hideg füstölőt őszre.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azt olvastam anno, hogy a gyakorlatban nagyjából két hét a határ. Ha két hétig nincs se áram se gáz - valahol ahol addig volt, mondjuk egy mai városban -, akkor ott már nem lehet maradni és önellátásra/túlélésre berendezkedni. Hacsak nem eleve egy kommunában él az ember, ahol a közösség minden tagjának van egy AK-ja.

Persze ez inkább városi környezetre lehet igaz, mondjuk egy félreeső tanyán stb. más a helyzet. Itt városon én biztos nem készülnék egy olyan SHTF-re, ahol két hétnél hosszabb időre stabilan megszűnnek a közművek. Szerintem az pénzkidobás lenne, mert akkor már olyan brutális káosz lenne, hogy semmi lehetőség nem adódna húsfüstölésre, főzőcskézésre stb.

Persze ettől még a mostani szintemnél jóval komolyabban szeretnék készülni itt városon is, csak jelenleg nincsenek rá anyagi lehetőségeim.
    Last edited by P. Dude; 04-07-2022 at 05:45 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ezzel a hűtőtáskával mi a célod, mire haszálod majd? Nem túl kicsi ez bármihez?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló yeahno Hozzászólás megtekintése
    Ezzel a hűtőtáskával mi a célod, mire haszálod majd? Nem túl kicsi ez bármihez?
    Amit például maghar belinkelt nemrég, amit ő használ vészhelyzetre, az hasonló méretű. Picit még kisebb is, mert az 12 literes.

Nekem alapból is alig van valami a hűtőben. Kenőmájas, a felbontott macska-konzerveledel, egy-egy ebéd, ilyesmik. Ha áramszünet van és ezeket gyorsan át kell tenni valahova, szerintem kényelmesen elférnek ebben a 13 literesben.

De még nem biztos, hogy megveszem, mert drága. Minden drága... Ezen a béren prepperkedni már nem nagyon lehet.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 36

0 Not allowed!
    Szia!

Van Édesapámnak pár diófa deszkája, vennék vésőket hozzá, mit ajánlsz?
    Valami lovas csatajelenetet faragnék. Nem bicskával kezdenék hozzá, kéne favéső, de nem tudom mi az a márka ami ár érték arányban jó.