Oldala 7 of 7 ElsõElsõ ... 567
Eredmény 61 to 67 of 67

Topic: Jármûvekbe, jármûvekhez extra felszerelések, kiegészítõk, csomagok

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    138ff9c16d02cf2b4f738126b9614078.jpg

Nem mondhatnám,hogy víz mellett lakom,bár egy szûk csatorna van a közelben,ám most mégis rákattantam erre a hajó építõ dologra...mondjuk ez pont nem hordóra épült,de mégse annyira puritán,mint az elõzõ,de mégis otthon fellelt anyagokból épült a nagy része...
    Számolgattam,rajzolgattam,eddig mindössze a hordóknak van költsége.Én nem hiszem,hogy megépítem,mert vízre tenni nem tudom,udvaron meg ne álljon hajó,nem igaz?
    Talán valaki más nekiugrik majd

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    A napokban üzemanyaghiánytól kezdett rettegni mindenki. Néhány éve vettem két marmonkannát, abban tárolok egy tanknyi benzint, legyen otthon. Pár hónapja gondoltam, hogy venni kéne még 1-2 kannát, akkor - ha jól emlékszem - öt-hat ezer körül volt egy 20 literes fém marmonkanna. Ma megnéztem a neten, hogy hol, mennyiért lehet kapni, de csomó helyen kifogyott, ahol meg van, ott bőven 10ezer feletti az ár. Van olyan kereskedő, aki 20ezret sem restell elkérni érte.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 827

0 Not allowed!
    Venni kell egy hordót. Tankolni, átcsapolni, visszamenni, tankolni, átcsapolni, visszamenni, tankolni, átcsapolni...

A benzinre azt mondják hogy 3 hónap alatt tönkremegy, de nem megy tönkre. Akár éveket is kibír. Tehát néhány hónapot egy hordóban meg főleg átvészel.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 43

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A benzinre azt mondják hogy 3 hónap alatt tönkremegy, de nem megy tönkre. Akár éveket is kibír. Tehát néhány hónapot egy hordóban meg főleg átvészel.
    Sajnos a tapasztalatom hogy bizony pár hónap után romlik a minősége
    Egy télre leállított kisgép tavasszal gyakran karburátor tisztításra szorul mert belekocsonyásodik a benzin valami összetevője.
    Persze függ attól is hogy milyen érzékeny gépbe akarod használni.

Találtam egy üvegben egyszer 1-2 éves benzint, két részre bomlott, szépen lehetett látni olyan 1/3-2/3 arányban. Szaga is teljesen megváltozott.

Én Fuel Fit adalékot teszek az áramfejlesztő készletébe, néha felrázom a kannákat meg beindítom 10 percre a gépet, régebben egy kisgép szerviz ajánlotta hogy ők is használják és tényleg bevélt. De lehet fizettek nekik a reklámért

Vettem kettős üzemű karburátort régebben az áramfejlesztőhöz hogy átállok gázra, de még nem foglalkoztam vele. Rákerestem gázpalackra, a környéken nem találok a régi 4-5.000ft-os áron .
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 827

0 Not allowed!
    Az asszony robogójában volt vagy 3 éven át, aztán amikor sikerült bepöccinteni, akkor azzal a régi üzemanyaggal ment mint a kis angyal.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 51
    Given: 127

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az asszony robogójában volt vagy 3 éven át, aztán amikor sikerült bepöccinteni, akkor azzal a régi üzemanyaggal ment mint a kis angyal.
    Szia,

Par eve a Magyarorszagon kaphato uzemanyagnak (95-os benzin) minimum 10%-a etanol, egy resze valami mas, es csak a maradek benzin.

Szoval a benzin sokaig elall, amit ma itthon kapni benzin neven, az nem. :-(

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    a prémium üzemanyagok eltarthatósága jobb, etanolos- tartalmú benzint nem érdemes hosszabb időre benne hagyni a kis gépekben (pl. fűkasza, fűnyíró). A sima benzin és gázolaj eltarthatósági ideje (avagy javasolt tárolási ideje) 6 hónap. A prémiumok két évig eltarthatók, ez markáns különbség

forrás: https://alapjarat.hu/hasznos-infok/o...nszamu-benzint

Ezt alátámasztja a saját tapasztalatom: OMV Maxxmotion 95-ös benzin, kannában tárolva több mint egy évig nem romlott meg.