Eredmény 1 to 10 of 180

Topic: Élelmiszerválság

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 934

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló maghar Hozzászólás megtekintése
    Én is társasházban laktam,de elég hamar rájöttem hogy ott önellátásra nem sok esélyem van.Elkezdtem spórolni,2 éven keresztül dupla műszakokat dolgoztam és félretettem 2m forintot,amiből vettem egy 1000 nm-es telket ez volt 2017-ben.Volt rajta egy 50nm-es rossz állapotban lévő de még menthető faház,ezt apránként lakhatóvá tettem,mivel pénzem már nem volt. Még most sincs kész de funkcionálisan már működik a konyha,fürdő stb.Vezetékes víz nincs,5000 liter esővizet tudok tárolni innét megy a kertlocsolás,fürdő mosógép mosogatógép házi vízművön keresztül.Most próbálgatom az önellátási módszereket hogy ha baj lenne,akkorra már működjenek a dolgok.De fúrt kút nélkül nem egyszerű(Hegyen vagyok egy kútfúrás itt kb.1m forint lenne.)ezért most talajtakarással,és csepegtetős öntözéssel próbálkozom.SHTF esetén itt sem lenne sokkal jobb a helyzet,a környéken majdnem mindenki a CBA-ból oldja meg az élelmiszer ellátását,nem pedig a kertjéből
    Már ez nagyon-nagyon jól hangzik, amit eddig kiépítettél! Nekem most az lenne az elsődleges, hogy végre felvegyenek valahova jogászként normális pénzzel, mert minimálbéren már tényleg esélytelen a prepperkedés. Ha most úgy döntök, hogy normalizálom a napi kajálásomat ahogy a doki is javasolta, akkor arra már rá is megy annyi, amennyiből eddig mondjuk félretettem a konzerveket.
    Last edited by P. Dude; 04-11-2022 at 09:48 AM.