Oldala 47 of 51 ElsõElsõ ... 374546474849 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 461 to 470 of 506

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 257
    Given: 303

0 Not allowed!
    Sablonos dolog ez az egész nõnap/Valentin nap.
    Aki nõ az egész évben nõ, éreznie kell, éreztetni kell vele.
    A Valentin nap meg "divat", nem is igazán szerelmesek napja.
    Persze sablonból vettem én is virágot, de olyan semleges érzéseim voltak az egésszel kapcsolatban, szinte a vállamon éreztem a társadalmi nyomást.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Sablonos dolog ez az egész nõnap/Valentin nap.
    Aki nõ az egész évben nõ, éreznie kell, éreztetni kell vele.
    A Valentin nap meg "divat", nem is igazán szerelmesek napja.
    Persze sablonból vettem én is virágot, de olyan semleges érzéseim voltak az egésszel kapcsolatban, szinte a vállamon éreztem a társadalmi nyomást.
    Nekem inkább szokás...
    A valetinnapot nem tartjuk. ha akkor valamit ünnepelni kellene, az a Magyar Költészet napja, amikor a Balassi emlékkardot szokás átadni az arra érdemesnek...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,123
    Given: 1,134

0 Not allowed!
    Hm... de ha már el is ismerik, akkor ezzel igazolják azokat akik ellene vannak a dolognak. Hiszen a két-azonos szülõ család ellenzõi azért ellenzik a dolgot, mert azt mondják hogy LMBT-nek nevelik a gyereket. Ezt eddig tagadták. Erre most a tévében röhögve mondják el hogy ez valóban így van és hogy melegnek nevelik a fiukat.

"A színész Jesse Tyler Ferguson azt mondta Ellen DeGeneres-nek egy videóinterjúban hétfõn, hogy õ és homoszexuális "férje", Justin Mikita, a 8 hónapos fiukat homoszexuálisnak nevelik, amíg a gyermek úgy nem dönt, hogy heteroszexuális lesz - számol be a Daily Wire."

https://www.dailywire.com/news/actor...ut-drag-queens

Eleve hogy lehet valakit homoszexuálisnak vagy heterónak nevelni? Eddig az volt a melegek álláspontja hogy ez nem nevelés, nem tanulás és nem választás, hanem születéstõl fogva az az ember ami és kész. Akkor most ez a kõbe vésett állítás sem igaz és mehet a kukába? Akkor mégiscsak a régi homofóboknak volt igazuk akik azt mondták hogy belenevelhetõ ez a gyerekekbe és az volt hazugság hogy a melegek azt állították hogy ezt senki nem neveli és nem is jelentene semmit ha nevelnék is?

És akkor az átlagember a hülye, amiért nem tudja követni a folyamatosan változó narratívát.

De hozzáfûzöm amit szoktam, hogy nincs bajom a normális LMBT-sekkel, de ez ami pl. itt van a cikkben, ez már szélsõséges viselkedés, amivel gyereknek ártanak. Tehát ezt támogatni nem lehet.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 512
    Given: 956

0 Not allowed!
    Láttam én is ezt a hírt tegnap. Önellentmondásban van a színész. Mert ha a gyereket egész kiskorától arra nevelik, hogy legyen homoszexuális, akkor nem biztos, hogy késõbb önállóan úgy tud dönteni, hogy heteroszexuális lesz. Vagy legalábbis megnehezítik ezt a döntését azzal, hogy kezdettõl az ellenkezõjére nevelik.

Magát a nevelés részét én sem értem. Én úgy gondolom, hogy mindenkiben van férfi és nõi én - úgy tudom, hogy a pszichológiában is van szó errõl -, így nem problémáznám túl ezt a dolgot, hogy ki kihez vonzódik. Sõt az a véleményem, hogy érdemes jóban lenni mindkét énünkkel. Viszont semmilyen kifejezett irányba nem nevelnék egy gyereket. Nem is értem, hogy ezt hogyan gondolják.

Persze az LMBT-mozgalomnak semmi köze nincs a melegek érdekeihez.

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A nõnappal ki hogy áll? Nagy ünnep? Mi ezt sem ünnepeljük, ahogy a Valentin-napot sem. A nõnap alapja politikai, ami most is egyre inkább elõkerül, a Valentin nap meg az ajándékvásárlásról szól.

Nem tudom, ha az asszony szeretne csokit, vagy valami mást, veszek neki a boltban, ha tavasz van és látok egy csomó virágot, szakítok egyet és behozom neki. Ehhez minek nõnap vagy Valentin nap? Õ meg fõz nekem tonhalas tésztát, ahhoz sem szükséges a férfinap vagy a Valentin nap.

Párkapcsolaton belül és családon belül ez nem kéne hogy ünnepnaphoz legyen kötve, távolabbi nõismerõsöknek, kolléganõknek meg miért kéne ajándékokat osztogatni? Férfi kap azért ajándékot mert neki is van valami a lába között? Ugye hogy nem, pedig a helyzet ugyanaz lenne.

Az anyák napja/apák napja az más talán, ha nem kényszerbõl van akkor gondolom jólesik a szülõnek ha a saját gyereke pl. ajándékba rajzol neki valamit.
    A nõnapról nekem mindig Bulgakov "Ünnep szifilisszel" címû novellája jut eszembe. Kicsit lerövidítve a szöveget ide is másolom:
    „A dolgozó nõ napján, azon, amelyet minden év március 8-án ünneplünk…kitárult az olvasóterem ajtaja, és beengedte az olvasóterembe a helyi egészségügyi felcsert (nevezzük õt, no, mondjuk Ivan Ivanovicsnak).
    Ha nem számítjuk azt a körülményt, hogy március 8-a napján egyetlen öntudatos polgár sem jelenhet meg részegen, ráadásul éppen az olvasóteremben, ha nem számítjuk azt a körülményt, hogy Ivan Ivanovics felcser, mint köztudott, sohasem iszik szeszes italt, hát fogadni lehetett volna rá, hogy a felcser tökrészeg. … A gyûlés elnöke … megadta a szót Ivan Ivanovicsnak, mondván:
    Ivan Ivanovics elõadása következik a dolgozó nõ nemzetközi ünnepe alkalmából.
    Ivan Ivanovics, alkoholmámoros méltóságtól áthatva, harmadik nekifutásra rohammal bevette az emelvényt, s eképp nyilatkozott:
    Mielõtt a nemzetközi ünnepre térnénk, szóljunk néhány szót a nemi betegségekrõl!
    E bevezetés teljes sikert aratott: síri csend támadt, és a csendben elpattant egy villanykörte.
    M-gen… Drága nemzetközi dolgozó nõim… íme itt sorakoznak elõttem arcocskáitok, szám szerint nyolcvan…
    - Negyven – mondta meglepetten az elnök, a jelenléti ívre pillantva.
    - Negyven? – Annál rosszabb… Azaz jobb – folytatta a szónok … Mivel minél kisebb az adott körzet lakosságának száma,… annál kevesebb a nemi megbetegedés és fordítva. És nevezetesen a szifilisz … A proletariátus e rettegett, senkit sem kímélõ ostora … Tudjátok-e, mi az a szifilisz?
    - Ivan Ivanovics! – kiáltott fel az elnök.
    - Várj egy pillanatig. Ne vágj a szavamba. A szifilisz … olyan dolog, amit roppant könnyû elkapni! Ültök itt, ugyebár, nyugodtan, és azt hiszitek, hogy talán biztonságban vagytok? … Hihi! Frászkarikát! Itt van például egy leányzó, piros szalagot tûz a hajába, örvendezik, március nyolcadikák meg effélék, aztán férjhez megy, és ott van ni, egy szép napon mosakodáshoz lát … kifújja az orrát, és placcs! Az orra a mosdóban, a helyén pedig, már engedelmet a kifejezésért, egy lyuk!
    … Az egyik dolgozó nõ, falfehéren, elhagyta az olvasót.
    - Bocsánat. Felkértek, hát beszélek. Azt hiszitek talán, hogy az ártatlanság megóv? Ho-ho-hó! … De meg olyan sok van-e köztetek, aki …
    Még két dolgozó nõ távozott, rémült pillantást vetve az emelvényre.
    - No, mondjuk, a tartályban forralt víz van… Az, na … a hõség … érthetõ dolog , egy bögre víz … Fölöttetek: „Ne igyatok forralatlan vizet” és efféle Komintern-plakátok, elõttetek meg egy szifiliszes ivott a bögrébõl … No, mondjuk, az elnökünk…
    Az elnök artikulálatlanul felüvöltött.
    Húsz dolgozó nõ undorodva törölte meg a száját a zsebkendõjével, akinek meg nem volt zsebkendõje – a szoknyája szélével.
    - Te meg mit üvöltesz? – kérdezte a felcser az elnököt.
    - Nekem nincs semmiféle szifiliszem! – bõdült el az elnök, és olyan piros lett, mint az áfonyabogyó.
    - Csodabogár … Csak példának mondtam … No, mondjuk, õ – és a felcser reszketõ ujjával odamutatott valahová az elsõ sorba, amely nagy szoknyasuhogás közepette teljesen ki is ürült.
    - Amikor a nemzetközi nõ … eléri, már elnézést a kifejezésért, a nemileg érett kort – folytatta éneklõ hangon a szónok, aki a hõségben egyre jobban elpilledt -, mire gondol magában?
    - Trágár disznó! – kiáltotta egy vékony hang a hátsó sorokból.
    - Az egyetlen, ami holdas éjeken foglalkoztatja, az, hogy rohanjon nemi partnere karjai közé – jelentette be a felcser, végképp szétesõben.
    Ekkorra, az olvasóteremben nyögés és fogcsikorgatás kezdõdött. A padok nagy zajjal meglódultak és kiürültek. Kivonult valamennyi dolgozó nõ, többen zokogva.
    Ketten maradtak: az elnök és a felcser.
    - Nemi partnere pedig – dünnyögte a felcser imbolyogva és az elnökre bámulva -, drága dolgozó nõm, átadja magát a szerelemnek és egyéb bûnöknek …
    - Én nem vagyok dolgozó nõ! – kiáltott fel az elnök.
    - Bocsánat, ön férfi? – kérdezte a felcser, rámeresztve fátyolos szemét.
    - Férfi! – kiabálta vérig sértve az elnök.
    - Nem úgy néz ki! – csuklott fel a felcser.
    - Ide figyeljen, Ivan Ivanovics, maga olyan részeg, mint a disznó – kiáltott fel az elnök felháborodástól reszketve -, maga nekem, már bocsánat, de bemocskolta ezt az ünnepet! Panaszt fogok tenni magára a központban és még feljebb is!
    - Hát aztán, tégy panaszt – mondta a felcser, és leült a fotelba és elaludt.”

(Mihail A. Bulgakov, 1925, Kántor Péter fordítása)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elõkerült a FB-on hogy a gyereket verni kell...

Kommenteltem alá hogy az én gyerekkoromban ez miért nem volt jó és hogy nekem csak ártott hogy verést kaptam néhányszor. Erre nekem esett egy alak hogy én csak hallgassak, mert csak annak lehet véleménye akinek gyereke van, meg különben is, ütni kell a gyereket és akiknek nincs az ne ossza az észt, stb.

De miért ne beszélhetnék a SAJÁT gyerekkoromról? Ahhoz szülni kell hogy valaki saját magáról beszéljen?

Meg azt írta hogy õt is verték és hogy mennyiszer megverték és hogy õ milyen jó ember lett tõle. Ja, más emberekkel ocsmányul beszél, idegenekkel szívózik az Interneten, undorítóan röhög, passzív-agresszív, nem tud viselkedni, személyeskedik, stb. Valóban, a verés után mintaemberré vált.

Egy másik meg megszólalt, hogy ha anyám vert meg, akkor az nem jó, mert a az apáknak kell verniük a gyerekeket az anyáknak meg vigasztalniuk kell õket.

Ez is miféle érvelés? Eleve sokszor úgy kaptam hogy nem érdemeltem meg. Ha nem jogosan vernek meg, és nem anyám ver meg, hanem apám, az úgy mitõl lett volna jobb vagy helyesebb?

Ezt találtam: https://femina.hu/gyerek/gyerek-megutese/

Elvileg akkor 16 éve illegális is a gyereket ütni.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Elõkerült a FB-on hogy a gyereket verni kell...

Kommenteltem alá hogy az én gyerekkoromban ez miért nem volt jó és hogy nekem csak ártott hogy verést kaptam néhányszor. Erre nekem esett egy alak hogy én csak hallgassak, mert csak annak lehet véleménye akinek gyereke van, meg különben is, ütni kell a gyereket és akiknek nincs az ne ossza az észt, stb.

De miért ne beszélhetnék a SAJÁT gyerekkoromról? Ahhoz szülni kell hogy valaki saját magáról beszéljen?

Meg azt írta hogy õt is verték és hogy mennyiszer megverték és hogy õ milyen jó ember lett tõle. Ja, más emberekkel ocsmányul beszél, idegenekkel szívózik az Interneten, undorítóan röhög, passzív-agresszív, nem tud viselkedni, személyeskedik, stb. Valóban, a verés után mintaemberré vált.

Egy másik meg megszólalt, hogy ha anyám vert meg, akkor az nem jó, mert a az apáknak kell verniük a gyerekeket az anyáknak meg vigasztalniuk kell õket.

Ez is miféle érvelés? Eleve sokszor úgy kaptam hogy nem érdemeltem meg. Ha nem jogosan vernek meg, és nem anyám ver meg, hanem apám, az úgy mitõl lett volna jobb vagy helyesebb?

Ezt találtam: https://femina.hu/gyerek/gyerek-megutese/

Elvileg akkor 16 éve illegális is a gyereket ütni.
    Az ilyen érvelésre mondta George Bernard Shaw, hogy "attól, hogy nem tudok tojást tojni, még megítélhetem, hogy egy omlett jó-e." Egyébként mint gyerekes szülõ kijelenthetem, hogy a gyerekverés minden szempontból káros és kontraproduktív. (Úgy is mondhatnánk, hogy normális ember nem veri a gyerekét, a többinek pedig tilos.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez valami borzalom...

Ideteszem az aláírt kommentem, mert vagy megmarad ott, vagy nem.

"Ne már... Mert az eddigi hót töketlen köztársasági elnökök erőt mutattak fel? Melyik? Mikor? Göncz Árpádot kifütyülték és amiatt sírt vagy 20 éven át. Mádl egy jelentéktelen figura benyomását keltette, a többség szerintem nem is emlékszik rá. Aztán ott volt az olimpikon aki a nevét se tudta leírni és "cringe" ember volt, majd jött Áder aki mindent aláírt amit elé tettek. - A nőnek a gyereke az első... aha. Az apának nem? Ha az apának nem a gyereke az első, akkor ő milyen apa? Eleve szülő-szülő, miért kéne őket kettéosztani? A sok férfi vezető se jobb. Ha jobb lenne, akkor nem itt tartanánk. A valóság az hogy a jó vezetőnek levés nem attól függ hogy kinek mi van a lába között. Ahhoz nem herék, hanem határozottság kell, karizma, jó beszédkészség, jó szónoki készség, ész, tisztesség, gerinc, felelősségteljes munka, stb. Ami a videóban hallható az a modern feminizmus férfiakra ültetett változata. Az is pont ugyanúgy nem szerint mondja ki hogy a nő az csak jó politikus lehet, itt meg az hallható hogy egy női politikus gyenge, nem bírja a strapát meg ilyenek. A pozícióba nem is őt tették bele, hanem ő jelentkezett rá. Senki nem tartott a fejéhez pisztolyt hogy már pedig te leszel a köztársasági elnök, különben véged. Ezt ő akarta és elvállalta. Gondolom komoly pénzt kap érte, és úgyis az lesz a lényeg hogy azt csinálja mint a bajszos, elé teszik a papírt, ő meg aláírja. - Ha te a konyhában elvérzel az nem az egyenlőség hiánya miatt van. A világ legjobb szakácsai férfiak. Én is bármit megcsinálok a konyhában, sütők, főzök, bableves, palacsinta, torta, kenyér, rakott krumpi, bármit elkészítek. - A férfi sem egyedül indul az úton. Neki nincs ott az anyja, a társadalom, vagy akárki? Ne is beszéljünk az óvónőkről meg a tanárokról, amiknek már közel az egésze nő. A kritikát ki mennyire bírja azon meglepődtem, mert pont a Férfihang volt ami hisztériarohamot kapott Fókusz Ádám egy laza kritikájától. Ráadásul okos visszavágás helyett tényleg csak hisztis sértegetés lett rá a válaszcikk. Ritka nagy csalódás."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az "alfahím" megrémült a kritikától és elrejtette a videót...? Na mindegy...

Más:

Ilyen cikket nem sűrűn lehet olvasni:

Segélykiáltások az anyai bántalmazás ellen

https://index.hu/belfold/2022/01/18/...lgaltatottsag/

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Egy kis tavalyi humor: Párválasztás 2022-ben