Oldala 11 of 13 ElsõElsõ ... 910111213 UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 130

Topic: Egészségrõl általánosságban

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Köszi a választ, továbbítottam az infót. Én a háziorvossal tudok beszélni hétfőn, elég normálisnak tűnik (csak telefonon beszéltem vele eddig), talán tud választ adni.
    Remélem, megfelelő választ kapsz majd. A metotrexát beállítása azonban nem háziorvosi kompetencia, így ha nem tud segíteni, kérdezzétek meg a reumatológust.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szüleim holnap beadatják a harmadik oltást... Jó ötlet utána szedni Aspirin Protectet a vérrög kockázata ellen? Azt bárki szedheti? Rögtön az oltás napjától, esetleges oltás-mellékhatások jelentkezése esetén is?
    Szia,

Bocs, hogy nem valaszoltam (par napig nem voltam a forumon), de latom, Fekete Baro mar tokeletesen megvalaszolta.

Bel

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Bocs, hogy nem valaszoltam (par napig nem voltam a forumon), de latom, Fekete Baro mar tokeletesen megvalaszolta.

Bel
    Köszi azért. Apám valami másik gyógyszert is szed, mint kiderült. Úgyhogy a biztonság kedvéért nem kezdi el az AP-t. De jár a reumatológusához, majd őt legközelebb megkérdezi. Anyám szerintem szedheti nyugodtan akkor, maximum ha észrevennék, hogy rendetlenkedik a vérnyomás/pulzus, akkor abbahagyná az AP-t.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Abban tudnátok segíteni, hogy a glutamin (Scitec G-Bomb) mehet-e endometriózisra szedett Visanne gyógyszer mellett?

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Abban tudnátok segíteni, hogy a glutamin (Scitec G-Bomb) mehet-e endometriózisra szedett Visanne gyógyszer mellett?
    Nem találtam arra utaló információt, hogy interakció lenne közöttük.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Nem találtam arra utaló információt, hogy interakció lenne közöttük.
    Köszönöm a segítségedet megint, ez szuper hír!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ide is beírom, hátha ez olvasottabb topic, mint a régi védőoltásos:

Aki ért a témához, tudna segíteni? 2004-ben kaptam oltást kullancsencephalitis ellen, FSME-IMMUN Injectet. Megvolt az első részoltás, 0,5 ml. Aztán egy hónap múlva a második, szintén 0,5 ml. Majd kb. 11 hónap múlva a harmadik, újra 0,5 ml.

Tehát a harmadikat 2005. június végén kaptam. Viszont a későbbiekben egyetlen 3 éves emlékeztetőt sem adattam be.

Érdemes lehet IgG védettségi vizsgálatot végeztetni, hogy immunis vagyok-e még? Vagy az úgyis esélytelen 17 év után, szóval elölről kellene kezdenem az oltásokat (vagy csak beadatni egy emlékeztetőt)?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!
    Nem tudom, az egyik családtag nálunk (Magyarországon) megfertőződött egy kullancs miatt a Lime kórral, de csak néhány hétig beszélt róla hogy szédült meg rosszul volt. Aztán kapott valami kezelést és attól jobban lett.

De a kullancsos megelőző oltásokban nem tudok segíteni, azokról nem tudok semmit.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom, az egyik családtag nálunk (Magyarországon) megfertőződött egy kullancs miatt a Lime kórral, de csak néhány hétig beszélt róla hogy szédült meg rosszul volt. Aztán kapott valami kezelést és attól jobban lett.

De a kullancsos megelőző oltásokban nem tudok segíteni, azokról nem tudok semmit.
    Köszi, írtam az egyik magán eü-szolgáltatónak, hogy végeznek-e ilyen vizsgálatot. Korábban azt írták hogy igen, de most nem találom a honlapjukon. Lehet, hogy már csak a covid elleni védettség vizsgálatában van a biznisz... Na majd meglátjuk, mit válaszolnak.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ide is beírom, hátha ez olvasottabb topic, mint a régi védőoltásos:

Aki ért a témához, tudna segíteni? 2004-ben kaptam oltást kullancsencephalitis ellen, FSME-IMMUN Injectet. Megvolt az első részoltás, 0,5 ml. Aztán egy hónap múlva a második, szintén 0,5 ml. Majd kb. 11 hónap múlva a harmadik, újra 0,5 ml.

Tehát a harmadikat 2005. június végén kaptam. Viszont a későbbiekben egyetlen 3 éves emlékeztetőt sem adattam be.

Érdemes lehet IgG védettségi vizsgálatot végeztetni, hogy immunis vagyok-e még? Vagy az úgyis esélytelen 17 év után, szóval elölről kellene kezdenem az oltásokat (vagy csak beadatni egy emlékeztetőt)?
    Úgy tudom, az oltási sort nem kell újrakezdeni, érdemes beadatni egy emlékeztetőt.