Oldala 11 of 18 ElsõElsõ ... 910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 180

Topic: Élelmiszerválság

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 372
    Given: 660

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Az ellen energiával krva nehéz jóllakni.
    Aki a valóságnak (félreértések elkerülése végett: a természetnek) ezzel a részével még nem találkozott és nincs személyes tapasztalata róla, az gyakran így reagál és ezzel nincs is gond. Akkor van passogás, amikor pl. államvizsgán a 81 tételből amiből 3-at kell húzni, 2-nél eltalálom előre hogy azt fogom kihúzni. Szóval óvatos lennék az olyan kijelentésekkel, hogy ennek a mindennapi gyakorlatban nincs nagyon komoly haszna.

Röviden:

Energetikai munkát végezni: jó!

Energiával dolgozni és fizikailag is tenni az nwo ellen: nagyon jó!

Csak fizikai tevékenységet végezni: meh!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Aki a valóságnak (félreértések elkerülése végett: a természetnek) ezzel a részével még nem találkozott és nincs személyes tapasztalata róla, az gyakran így reagál és ezzel nincs is gond. Akkor van passogás, amikor pl. államvizsgán a 81 tételből amiből 3-at kell húzni, 2-nél eltalálom előre hogy azt fogom kihúzni. Szóval óvatos lennék az olyan kijelentésekkel, hogy ennek a mindennapi gyakorlatban nincs nagyon komoly haszna.

Röviden:

Csak fizikai tevékenységet végezni: meh!
    Még az előzőhöz:

- Egy rakás ország megszüntette a covid-szabályokat mind belföldön, mind a beutazókra vonatkozóan (tavasszal 18 ilyen ország volt, azóta gondolom sokkal több).

- Nem tudhatjuk, hogy hány alkalommal kerültünk el komoly háborút. Egy példa: megválasztották Trumpot, és így Hillary Clinton nem tudta szétkúrni a Közel-Keletet és Észak-Afrikát. Ezt önmagában az akadályozta meg, hogy Trump lett az elnök. (Amúgy talán az USA-ban van a legtöbb "értő" ember, és közülük elég sokan magas szinten dolgoznak az enerdzsivel.)

- A járványcirkusz nem úgy jött össze ahogy akarták. Tavaly decemberben már nyilvánosan méltatlankodott a Rockefeller-vezér, hogy sem az emberiség 40 %-át nem tudják beoltani 2021-ben, sem a 70 %-ot 2022 szeptemberéig. Így kénytelenek voltak váltani a háborús forgatókönyvre, ami egyébként nekik sem ideális.

- A háború is beállt. Az elején mindenki harmadik világháborúról és atombombáról beszélt, arról hogy februárban már szomszédok leszünk Oroszoroszággal és meg sem fog állni. Most pedig 4 hónappal később ott tartunk hogy áll a front, és már az amcsi lakosság sem foglalkozik a háborúval, helyette a problémákról teszek fel kínos kérdéseket a demokratáknak (gazdaság, élelmiszer, stb.) Attól függetlenül valószínű hogy lesz egy nagyobb pusztítás, mert egy pozitív, egészséges, felemelő társadalom ebben a rendszerben már kevés eséllyel építhető.

- Talán még sosem fordult elő a történelemben, hogy ennyi ember ismerte fel (egyénenként eltérő mértékben) az ellenséges napirendet. (Gondolj bele, hogy mennyivel jobban állunk például a középkorhoz képest.) Annyian kezdtek el képben lenni, hogy a rizitesek kénytelenek voltak háborúra váltani, ill. felgyorsítani a gazdasági válságot. Lehet hogy te is, én is, és mindenki más megdöbbenne ha tudnánk, hogy az egyes országokban ténylegesen hányan utasították el az oltást. Amit ismerünk, az a média/rizitesek által közölt számok. Ha az elmúlt két és fél év hivatalos kommunikációját és média-ámokfutását nézed, akkor elég logikus, hogy ezek a számok valószínűleg köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Magyarországon elég erős az agymosás az tény, ill. rengeteg munkahelyen tették kötelezővé az oltást. De például azokban az országokban, ahol csak az egészségügyben és a szociális szférában kellett oltani, tömegek utasították el.

(És mielőtt belemennénk: nem, a fenti állítások sem vezethetőek le fizikai bizonyítékokkal. És nem is kötelező elfogadni őket. A tudatosság egy szintjén összeállnak.)
    Last edited by P. Dude; 06-26-2022 at 09:18 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Aki a valóságnak (félreértések elkerülése végett: a természetnek) ezzel a részével még nem találkozott és nincs személyes tapasztalata róla, az gyakran így reagál és ezzel nincs is gond.
    Muhaha. Megint nem figyelsz a lényegre, amely világos alapon sötét betűkkel van írva. Az energiával nem lehet jóllakni. Ez tény. Ezzel együtt ez a tény NEM jelenti azt, hogy az energiáról alkotott nézeteid esetleg hamisak lehetnek.

Az egyik diplomámat biofizikából írtam, így én pontosan TUDOM, hogy vannak a valóságnak olyan részei, amelyeket nem fog az ember a hétköznapokban megtapasztalni, ugyanis én magam mértem meg néhány ilyent. Másokkal együtt, reprodukálhatóan, hitelesíthetően. De nem ez a lényeg. Pontosabban ez a része a dolgoknak nem változtat a lényegen.

Igen, sokan, tömegesen ébrednek rá, hogy a függöny mögött mi is zajlik. Mintha a legtöbb halljakendnek olyan asszisztense meg személyi titkára lenne, aki direkt úgy alakítja a dolgokat, hogy a főnök öngólt rúgjon a nyilvánosság előtt, és saját maguk zúzzák szét a narratívát. Nem lehet tudni. Akármennyi jele is van ennek, vagy éppen az ellenkezőjének.

De ez nem változtat a tényen, hogy a biológiai rendszer fenntartásához táplálék kell. Lebecsülni a probléma mértékét, hogy meh, mert bízunk az energiában, ugyanakkora öngól, mint a másik oldalé.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 828

0 Not allowed!
    Én csak annyit tennék hozzá a beszélgetéshez, hogy ha nem lesz olaj/üzemanyag, vagy az egekbe szökik a benzin és dízel ára, akkor a mezőgazdasági munkagépek leállnak. A lóval szántás nem annyira hatékony hogy a nagyvárosokat el lehessen látni vele. Főleg hogy a mai gazdák nem is tartanak lovat és nem értenek az olyasmihez. Ahhoz hozzájönne hogy az üzemanyaghiány kihatna a teherautókra és a kamionokra is. Akkor pedig nem jut el az áru a boltokba.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Muhaha. Megint nem figyelsz a lényegre, amely világos alapon sötét betűkkel van írva. (...) Lebecsülni a probléma mértékét, hogy meh, mert bízunk az energiában, ugyanakkora öngól, mint a másik oldalé.
    Érthetsz hozzá, ha nem tudod alkalmazni, muhaha. Kettőnk közül te nem figyelsz a lényegre. De fussunk neki még egyszer, ezúttal teszek vastag betűs és aláhúzott kiemelést, ha nem ment volna át az információ:

------------------------------

"Röviden:

Csak fizikai tevékenységet végezni: meh!"

------------------------------

Ez nyelvtan és logika. Nincs benne több, mint amit olvasol a szemeiddel.

Azt jelenti, hogy fizikai tevékenységként én is gyűjtöm például a konzervet. Ezért vagyok ugyebár a prepper fórumon. Abban egyébként egyetértünk hogy a konzerv ehető, és jól lehet vele lakni? Ha igen, akkor nem értem hogy min nyűglődsz.

További fizikai tevékenységként példának okáért elmegyek tüntetni a kötelező oltás ellen, MHM-re szavazok, petíciót írok alá, jogi állásfoglalást dolgozok ki és segítek vele azoknak, akiknek a munkáltatója jogellenesen ír elő oltást. Meghozom a magam áldozatát és nem jelentkezem olyan munkákra, ahol bökdösődni kell. Stb.

Ezek fizikai tevékenységek. És önmagukban nem sokat érnek. Az energiával végzett munka pedig többet ér, ha fizikai tevékenységgel is kiegészül. Lásd a saját példámat még egyszer: ha az államvizsgán csak az enerdzsivel foglalkoztam volna, és nem tanulok semmit, az nem vált volna be. Mert a három húzásból kettőt találtam el előre, és ha a harmadikról nem tudtam volna mondani semmit, akkor hiába jeles a másik kettő, automata bukta lett volna. Helyette megtanultam mind a 81 tételt - fizikai tevékenység -, és óriási segítséget jelentett, hogy közvetlenül vizsga előtt külön át tudtam nézni azt a kettőt, amiket aztán kihúztam.

Így dolgozik együtt az enerdzsi és a fizikai szint. Hogy a fizikai szint önmagában mennyit ér, az viszont sokszor csak véletlen kérdése. Mesélhetnek erről azok a levelezős társaim, akiket egymás után szórtak ki a különböző államvizsgákról, mert mondjuk a 120 tételből (büntetőjog) belehúztak a nem frankóba.
    Last edited by P. Dude; 06-27-2022 at 10:37 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Én csak annyit tennék hozzá a beszélgetéshez, hogy ha nem lesz olaj/üzemanyag, vagy az egekbe szökik a benzin és dízel ára, akkor a mezőgazdasági munkagépek leállnak. A lóval szántás nem annyira hatékony hogy a nagyvárosokat el lehessen látni vele. Főleg hogy a mai gazdák nem is tartanak lovat és nem értenek az olyasmihez. Ahhoz hozzájönne hogy az üzemanyaghiány kihatna a teherautókra és a kamionokra is. Akkor pedig nem jut el az áru a boltokba.
    Ezért gyűjtünk tartós élelmiszert. Aki pedig tud, az maga gazdálkodik. Egyébként én - pánikkeltés ide vagy oda - ki merem jelenteni, hogy nem fogok éhezni.
    Last edited by P. Dude; 06-27-2022 at 10:34 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Amúgy ha olvastad a fenti felsorolást (#102), az a sok komoly helyzet, amikből simán lehetett volna SHTF, mind meghiúsult. Ennyire utaltam az eredeti hozzászólásomban (#99), a továbbiakat Dream_walker kolléga hozta ide egy zárójeles megjegyzésem kapcsán.

Amire tehát a 99-ben utaltam és a 102-ben kifejtésre kerül: befuccsolt a "járványügyi" intézkedések diktatúrája, befuccsolt az oltást.rror. Jelen állás szerint befuccsolt az orosz-ukrán háború eszkalálása. Nagy háborúkat kerültünk el (lásd Trump megválasztása amire senki sem fogadott), és soha ennyi ember nem ébredt még fel mint napjainkban (lásd például: valójában hányan utasították el az oltást).

Jó példa az, hogy tavalyelőtt a riziteseknek nem jött össze az USA-Irán háború, és ezzel a 3. világháború kirobbantása. Annál sokkal kevesebbért szoktak kitörni a háborúk. Annyira közel voltunk hozzá 2020-ban, hogy a szellemi (energia) kontextus ismerete nélkül, önmagában racionális ésszel és a fizikai tényezőket nézve szinte megmagyarázhatatlan, hogy miért nem lett háború. Töménytelen munkát és energiát fektettek a kirobbantásába, látható ez abból is, hogy még az asztrológiai időzítés is stimmelt stb. Ehhez képest 2022 második felébe lépünk, és nincs 3. világháború. Sőt: az események hatására soha nem látott számú ember ébredt fel (ami különösen jó, lassacskán közeledve a Szatja júgához).

A fentiekkel tehát arra utaltam, hogy jelenleg bármilyen irányba mutatnak is a fizikai körülmények, nem kell nagyobb összegben fogadni arra hogy például éhezni fogunk, és pár hónap múlva a modern történelem legnagyobb éhínsége söpör végig Amerikán és Európán, ahogy Dream_walker írta. Persze lehet, hogy végigsöpör. Ezért prepperkedünk. De ahogyan a 102-ben sorolt szarokat megúsztuk és nem lett belőlük SHTF, úgy a Dream_walker által a biofizika diploma hatására caps lockos kiemeléssel TUDOTT, ám figyelembe rejtélyes okból mégsem vett tényezők hatására ugyanúgy megúszhatjuk a súlyos éhínséget is.

Újra hangsúlyozva, hogy prepperkedni teljesen ugyanúgy kell ahogy eddig. Ahogy a 102-ben olvasható, a világ biztosan becsapódik előbb-utóbb. Amúgy is erősen kétséges, hogy a mostani felállásból lehetne-e egyáltalán új és jó világot építeni. A kérdés csak az hogy mikor, mekkora erővel és sebességgel csapódik be. Ez pedig ismét az energiával végzett munkákon múlik, nem pedig azon, hogy ki hány konzervet gyűjtött össze.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Teszem hozzá: ha szar a gondolkodás, akkor az eredmény is szar. Ha műtrágyafüggőség van, akkor ez az eredmény. Ha majd rájönnek hogy hányféle módon lehet még ganyézni, hogy nem muszáj azt a bizonyos műtrágyát használni, hogy nem kötelező folyamatosan túlterhelni a földet és visszaélni vele, és emiatt a szükségesnél 50-80 százalékkal kevesebb tápanyaggal előállítani az élelmiszert a profit miatt, akkor majd megoldódnak a dolgok.

A Dream_walkernek panaszkodó amerikai gazdák minden bizonnyal nem túl kreatívak, és nem vágják azt sem hogy az ostoba módszereikkel felelősek a betegségekért, öregedésért stb. Csak a nyűglődés megy, de az legalább folyamatosan.

Közben Észak-Amerika élelmiszere szó szerint szemét, és a mezőgazdaság előbb-utóbb bukik, hogy aztán ember- és környezetbarát megoldásokkal újuljon meg - sok más területtel egyetemben. Más út nincs. A nyugat nagy részén (főleg az USA-ban és Kis-Britanniában) a kapitalizmusnak köszönhetően egy igazi katasztrófa a mezőgazdaság és az élelmiszerekre vonatkozó jogi szabályozás. A kevés kivételek közé tartozik mondjuk Olaszország, de még az ott termelt ételek sem hasonlíthatóak össze pl. egy magyar vagy román élelmiszerrel - még a bio áruk szintjén sem. Dimenziónyi a különbség.

Szóval a nyugat élelmiszer terén mindenhogyan totális szarban van. Valójában nem csak energiával nem lehet jóllakni, de a jelenlegi nyugati "ételekkel" sem nagyon. És ez így hosszú távon biztosan nem folytatható.
    Last edited by P. Dude; 06-27-2022 at 12:51 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Rengeteg betű, rengeteg tévedéssel. Nem baj, az sem biztos, hogy én tudom jól. Sőt, rendszeresen megkérdezem magamtól, hogy vajon én tudom-e jól. A globális ébredésnek csak az szab gátat, hogy nem nagyon akaródzik tenni is valamit az embereknek, vagy éppen látszat-tevékenységeket végeznek.

És ugye tudod, hogy a biofizika nem az asztrológiával foglalkozik?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rengeteg betű, rengeteg tévedéssel. Nem baj, az sem biztos, hogy én tudom jól. Sőt, rendszeresen megkérdezem magamtól, hogy vajon én tudom-e jól. A globális ébredésnek csak az szab gátat, hogy nem nagyon akaródzik tenni is valamit az embereknek, vagy éppen látszat-tevékenységeket végeznek.

És ugye tudod, hogy a biofizika nem az asztrológiával foglalkozik?
    A #99-ben bátorkodtam kifejezni abbéli reményemet, hogy ahogyan az elmúlt két és fél évben más durva helyzetek sem eszkalálódtak, úgy talán megússzuk az élelmiszerválság általad feltételezett eszkalálódását is. Ezzel az eséllyel gondolom te is számolsz, tehát alapvetően egyetértesz a hozzászólásommal.

Zárójelben jegyeztem meg, hogy abban, hogy az említett durva helyzetek nem eszkalálódtak, óriási szerepe van az ellen energiáknak.

A fentiekhez segítségként az eredeti komment:

Reméljük, hogy ez sem jön össze a riziteseknek. Az elmúlt két és fél évben több korábban kidolgozott tervüket élesítették, és szerencsére eddig mindegyik kisiklott valahol (köszönhetően persze az ellen energiáknak).
    Erre írtad be, hogy az ellen energiákkal qrva nehéz jóllakni. A kaki ott van, hogy a jelek szerint te sem tudod hogy ezt kinek, mire és miért írtad. Aki itt van a fórumon, az minimum gyűjtöget tartós élelmiszert stb. És nehezebb esetben azzal lakna jól. Az én ilyen irányú dolgaimat is olvashattad a korábbi hozzászólásaimban. Tehát hiába adod a süsüt, hogy te csak egy "tényt közöltél", még mindig nem tudjuk hogy mit akartál mondani és miért.

Mert hát valóban, az energiával nem lehet jóllakni. Ezt vajon ki nem tudja? Hol írtam, hogy majd energiával fogok jóllakni? Nem vagyok én fényevő. A #99 arról szólt, hogy az elmúlt két és fél évben valahogyan minden SHTF-veszélyes helyzetet elkerült az emberiség. De szólj nyugodtan jefe, ha nem így van. A zárójelben pedig arra utaltam, hogy nekem van egy képem arról, hogy minek köszönhető a dolgoknak ez a viszonylag kedvező alakulása. És mivel van erről egy képem - sőt sokakkal ellentétben magam is dolgozom a projekten -, ezért bízom benne hogy történelmi éhínség sem lesz.

A beírásodnak a hozzászólásomhoz semmi köze nem volt, ennyi erővel jelezhetted volna hogy 2x2=4. Azt sem vitatja senki, tehát saját magaddal polemizálsz. Na, röviden: kedved támadt egy kicsit trollkodni, és most próbálod adni a süsüt hogy az nem trollkodás volt. Pedig azzal sincs gond, mindenkinél megesik hogy nem fér a bőrébe.

Egyébként meg teljesen másik mozit nézünk, ez már többször igazolást nyert. Most például "rengeteg tévedésről" írsz, de rejtély hogy mire gondolsz. Szerinted nem volt komoly háborús veszély az USA és Irán között tavalyelőtt? És ha az a háború kitört volna, akkor nem eszkalálódhatott volna könnyen harmadik világháborúvá? Nagy összeggel fogadtál volna Trump választási győzelmére? Nem került el a világ Trump megválasztásával komoly háborúkat, amik Hillary Clinton esetén legalábbis esélyesek lettek volna? Úgy gondolod hogy továbbra is "járványügyi" intézkedésekkel tartják sakkban az országok a lakosságaikat ill. a beutazókat? Hol? Nem tudok ilyesmiről. Vagy úgy gondolod hogy ha a média és az illetékes szervek nagyjából mindenben bizonyíthatóan hazudtak, akkor pont a beoltottak közölt számát nem nyomták ezerrel fölfelé? Esetleg az orosz-ukrán háború már világháborúvá is fajult, sőt már az atomot is ledobták csak nem tudunk róla? Mert én úgy látom hogy 4 hónapja nagyjából áll a front. Vagy szerinted nincs más lehetőség a földművelésre a műtrágyán kívül, és a szétcseszett mezőgazdasági ipar nem 50-80 százalékkal kevesebb tápanyaggal állítja elő az élelmiszereket? Vagy nem úgy tűnik neked, hogy egyre több ember látja át ilyen-olyan mértékben a turpisságokat? Esetleg kiváló minőségűnek tartod az amerikai élelmiszert mondjuk Kelet-Európával összehasonlítva?

Nagyjából az összes állításomat leírtam. Erősen furdal a kíváncsiság hogy ezek közül mi lehet az "rengeteg tévedés", és mivel tudnád indokolni hogy tévedések.

Végül a biofizikával kapcsolatban is csak ismételni tudom magamat. Egy dolog hogy tudsz (bocs, TUDSZ) valamiről, lemértél valamit. Egy másik dolog hogy a hétköznapi életed gyakorlatában tudsz alkalmazni valamit, ami - szerinted - nem tapasztalható meg a hétköznapi életben (pedig de, már ha egyáltalán egyre gondolunk). Emelem kalapom a tudásod előtt (komolyan), sőt a méréseid is érdekelnének (ha érthetek belőlük valamit). Viszont én meg tapasztalom (bizonyos mértékben) azt, ami szerinted nem tapasztalható és nem alkalmazható a gyakorlatban (ismétlem, ha egyáltalán egyre gondolunk). Ehhez az államvizsga csak egy példa volt, más dolgokat is mondhatnék. És ugyanezekkel az "erőkkel" kapcsolatban: igen, én hetente x alkalommal (a napi szint még nincs meg) aktívan dolgozom azon is, hogy haladjon a globális ébredés, ill. a világ becsapódása kisebb erejű legyen. Azt pedig készséggel elfogadom, hogy ezekben a dolgokban sosem fogjuk érteni egymást, mert ahogy említettem, másik moziban ülünk. A lényeg, hogy idővel mindenhogyan ki fog derülni, hogy ki végzett látszat-tevékenységeket.