Oldala 13 of 15 ElsõElsõ ... 31112131415 UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 144

Topic: Gazdasági összeomlás

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Nekem, ha tető van a fejem felett, friss víz, élelem, levegő, csend adott, találkozhatok a barátaimmal és a családommal, kimehetek a természetbe, de semmi más nincs, akkor még válságban vagyok.

Ha kapok ezek mellé egy laptopot és internetet, akkor már nagyjából minden rendben. Ha ezek mellett barkácsolhatok, akkor már teljesen rendben van minden

Tényleg abszolút fontos, hogy magasról lehet nagyot esni és ezt elkerüljük, egy pillanatra sem vitatkozom. Ugyanakkor szerintem akkor is fontos, hogy a pénzével szavazzon is az ember és ne csak tartsa otthon/bankban, ha esetleg hozzájut némi többlethez. Egyébként ilyen szempontból P. Dude-ot sem kell félteni, mert ha kijött volna a sor, akkor leszavazott volna a bringagyártóra és a kereskedőre, valamint leszavazott az egyetemre is. Ezek az én értékrendem szerint is jobbak, mint a kocsma-mozi-műköröm vonal :
    De jó. Ezt jó volt olvasni, nagyjából megfogalmaztad szépen röviden azt amiről én fostam a szót.

A "szavazásban" is egyetértünk. Például múltkor a ruhákkal voltam így, hogy gondosan kiválasztottam, hogy hol fogok elkölteni egy nagyobb összeget, amikor egyszerre sok új ruhát kellett vennem. (A boltos pedig meg is hálálta azzal, hogy kb. 1 hónapra félretettek nekem mindent, és az egészre adtak 10 % kedvezményt.) Vagy így vagyok a macskaeledellel is. A BioZoo hiánypótló Magyarországon, a csapatuk hozzáállása előtt is le a kalappal, így főleg tőlük vásárolok, még ha nem is olcsó.
    Last edited by P. Dude; 12-27-2021 at 09:36 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Egyébként FerFAL is hasonlót ír: "Gyakorolj önmegtartóztatást egy jobb jövő érdekében - ez az a szemlélet, amit el kell sajátítanod, ha fel akarod készíteni magad. Van egy csomó "király-cucc", amiről le kell mondjál annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen holmira jusson. Meg van más is, ami nem alapvetően nélkülözhetetlen, de valamiféleképpen fontos. Az asszony bejelentkezik a fodrászhoz egy-két havonta. Nem életbevágóan fontos, de jól érzi magát tőle, és ez emel a közérzetén. Én meg néhanap veszek egy videojátékot az Xbox-hoz, vagy hazaviszek egy filmet, amit együtt megnézhetünk. 7-10 dolcsi nem fog hazavágni, de a kikapcsolódás jól esik. Viszont egy túlélőnek az alkoholt, a drogokat, de még a cigarettát is kerülnie kell. Egészségtelenek, sok pénzbe kerülnek, aminek máshol jobb helye lenne, és függőségeket ébresztenek olyasvalami iránt, amit nem valószínű, hogy a jövőben mindig be tudsz szerezni."
    Igen, ez is jó idézet. Meg kell találni az arany középutat, hogy ne ingerszegénység legyen, de ne is költsünk hülyeségekre.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 924
    Given: 955

0 Not allowed!
    FB-on az átlagemberek írják hogy majd mindenki saját magának termeli a zöldséget, meg mindenki állatokat tart. Jó, de a pesti lakásokban is? Vagy hogy lesz majd?

Anyám mondja hogy volt boltban és majdnem elsírta magát az árak miatt, meg mert aggódik amiatt hogy mi lesz.

Közben egyre csak tolják ezt a rovar-evés dolgot is... Most jelentette be a kanadai kormány hogy 8.500.000 dollárral támogatják a rovarokból készült élelem előállítását.

https://westphaliantimes.com/canadia...od-production/

A magyar kormány most jelentette be a "rezsicsökkentés" végét. (vagy valami ilyesmi) Mindenki pánikol hogy mi lesz.

A németek és a nyugat úgy általában bajban lesz ha megérkezik a hideg.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    FB-on az átlagemberek írják hogy majd mindenki saját magának termeli a zöldséget, meg mindenki állatokat tart. Jó, de a pesti lakásokban is? Vagy hogy lesz majd?

Anyám mondja hogy volt boltban és majdnem elsírta magát az árak miatt, meg mert aggódik amiatt hogy mi lesz.

Közben egyre csak tolják ezt a rovar-evés dolgot is... Most jelentette be a kanadai kormány hogy 8.500.000 dollárral támogatják a rovarokból készült élelem előállítását.

https://westphaliantimes.com/canadia...od-production/

A magyar kormány most jelentette be a "rezsicsökkentés" végét. (vagy valami ilyesmi) Mindenki pánikol hogy mi lesz.

A németek és a nyugat úgy általában bajban lesz ha megérkezik a hideg.

Néztem a kormányinfót, eléggé ment a félrebeszélés ha rákérdeztek ellentmondásokra. Megint agymenésük volt, de nem gondolták át csak gyorsan belevágtak megint valamibe.
    A legdühítőbb hogy erre a nagyon alacsony rezsicsökkentett határra azt mondták hogy a lakosság 3/4-ét nem érinti. Inkább pont fordítva.
    Persze ezt mindenképpen meg kellett lépni, illetve elejétől kezdve így kellett volna csak nem ilyen alacsony határral.
    Villanyautós csoportban valaki kiszámolta hogy ilyen áramárral lehet a villanyautóját leteszi mert a még 800ft-os üzemanyaggal is olcsóbban jön ki.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A villanyautósokra nem is gondoltam, de most hogy mondod, ők se járnak jól az biztos...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!

FXkHYlbWAAE4mjX.jpg

Egy ideig működik a tervgazdaság, de hosszú távon a szabad piac dönt. Ez így megy 10 ezer éve, akármennyire nem szeretik egyesek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Így van. Sokan támogatták a hatósági árazást, most viszont mindenki a sokszorosát fogja megfizetni. Semmi sincs ingyen...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Így van. Sokan támogatták a hatósági árazást, most viszont mindenki a sokszorosát fogja megfizetni. Semmi sincs ingyen...
    És ez még mindig nem a piaci ár, az csak az átlag fogyasztás felett kezdődik. Hüledeznek az emberek, hogy mennyi lesz a rezsi szeptembertől, de azt vajon kiszámolták-e, hogy mennyi lesz, ha teljesen megszűnik a rezsitámogatás?
    Állítólag megrohamozták a vegyes-tüzelésű kályha forgalmazókat. Tovább fog nőni a tűzifa ára. Aki nem tudja megfizetni, PEP palackkal meg más hulladékkal fog fűteni. Jó kis szmog lesz a télen, ha addig nem rendeződnek a dolgok.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2022
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Én ettem ilyen tücsöklisztet. pohár nagyságú hólyagok jöttek ki azonnal a mellkasomon. Nem emlékszem, hogy valaha ráktól, vagy bármitől allergiám lett volna. Fenntartásokkal kevelném.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    És ez még mindig nem a piaci ár, az csak az átlag fogyasztás felett kezdődik. Hüledeznek az emberek, hogy mennyi lesz a rezsi szeptembertől, de azt vajon kiszámolták-e, hogy mennyi lesz, ha teljesen megszűnik a rezsitámogatás? (...)
    És már utalt is rá a napokban az államtitkár, hogy ha most ezt nem vezették volna be, akkor a teljes rezsicsökkentési politikát meg kellene szüntetni. Az ilyen megjegyzések a politikában azt szokták jelenteni, hogy a teljes rezsicsökkentési politikát meg fogják szüntetni.

A topic keresõszavai: