Oldala 21 of 22 ElsõElsõ ... 1119202122 UtolsóUtolsó
Eredmény 201 to 210 of 218

Topic: Fûtés

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 252
    Given: 295

1 Not allowed!
    Itt pedig a Zibro kályhára válaszolok: nem, nem vettem végül.
    Annak az égéséhez is oxigén kell, amit a lakásból vesz ki. Az üzemeltetése is elég drága, valamint miután beleástam magam a témába egészen sok és sokszínű hibával találkoztam, annyira gazdag pedig nem vagyok, hogy ilyenekkel kísérletezzek, szóval ez kimaradt.
    Mi maradt helyette? Hát nem sok semmi
    Ha nincs gáz akkor van elektromos melegítő, egy elektromos ágytakaró ~60w és mégis amire kell megfelel, alvás közben nem fagysz meg, mondjuk feltételezi van egy jó hálózsákod is hozzá.
    Ha nincs áram akkor gáz van. Jó esetben, illetve valami amivel tudsz áramot csiholni a kazánhoz, ha nem mechanikus konvektorod van, mert az megy áram nélkül is.
    A távhő az szivacs, ha az nincs és áram sincs akkor baj van. Ebben az esetben én elindulnék olyan ismerőshöz ahol van vegyes tüzelésű kazán, vagy valami kályha. Persze a legjobb ha a házadban van egy kályha, vagy cserépkályha is. Lakásban ez szívás.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 492
    Given: 910

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    (...)
    Ezt a választ is köszi! Na igen, úgy van ahogy sejtettem a magam kutakodásai után: lakásban igazából nem oldható meg a vészfűtés. Ill. csak akkor oldható meg ha van vagy gáz, vagy áram.

A probléma az lehet hogy ha nincs gáz, és a társasházban mindenki bekapcsolja az elektromos hősugárzót, akkor ahogy te is írtad: "Ennek következménye lehet egy nagyobb áramszünet is, ha jól tudom nem erre van tervezve sem a hálózat sem egy társasház elektromos rendszere." Akkor arra a mondjuk pár napra ott lenne a szülői ház.

A hálózsákokat már én is nézegettem. Száz rugóért láttam kimondottan téli hálózsákot. Az reális ezeknél a speckó 2 évszakos hálózsákoknál, nem?

Elektromos hősugárzó most is van otthon néhány, de hátha van egy jó tipped: melyiket ajánlanád? És elektromos takaróra van javaslatod? Azokat végképp nem ismerem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Most találtam egy kommentet, WestBam írta le a tapasztalatát a sziesztáról:
    Nagyon régóta van otthon szieszta, és tökéletesen működik, PONTOSAN ARRA a célra, amire ki lett találva. Nem önálló fűtésre való, nem 20 fok beállítására, nem egész ház felfűtésére, és nem 24 órás üzemeltetésre. Arra, hogy az ember ne a fagyban éjszakázzon, tökéletes, még ha vannak is hátrányai, amelyekkel számolni kell.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Nagyon régóta van otthon szieszta, és tökéletesen működik, PONTOSAN ARRA a célra, amire ki lett találva. Nem önálló fűtésre való, nem 20 fok beállítására, nem egész ház felfűtésére, és nem 24 órás üzemeltetésre. Arra, hogy az ember ne a fagyban éjszakázzon, tökéletes, még ha vannak is hátrányai, amelyekkel számolni kell.
    Akkor ez nekem mint pártatlan érdeklődőnek PONTOSAN ANNYIT jelent, hogy kettő ember kipróbálta a fórumon, és az egyiküknek "teljesen használhatatlan" volt a másikuknak meg "tökéletesen működik". Nekem meg nincs annyi pénzem hogy ezzel kísérletezgessem.

Amúgy WestBam sem önálló fűtésként próbálta ki, ha jól értettem még rövid idejű vészfűtésre sem vált be náluk.
    Last edited by P. Dude; 08-11-2022 at 09:16 AM.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 144
    Given: 1

1 Not allowed!
    Akkor ez nekem mint pártatlan érdeklődőnek PONTOSAN ANNYIT jelent, hogy kettő ember kipróbálta a fórumon, és az egyiküknek "teljesen használhatatlan" volt a másikuknak meg "tökéletesen működik". Nekem meg nincs annyi pénzem hogy ezzel kísérletezgessem.

Amúgy WestBam sem önálló fűtésként próbálta ki, ha jól értettem még rövid idejű vészfűtésre sem vált be náluk.
    Nos utána néztem, melyik a szieszta típus...

Használtunk ilyet nagymamámnál jó pár éve a pincénél.
    Hamar felfűti a helyiség levegőjét, de a falakat nem melegíti fel, így lekapcsolás után hamar kihűl a szoba...
    Folyamatos légcsere szükséges, hamar elfogy az oxigén.

Nem ajánlanám életvitelszerűen lakott helyiségbe, mert ha elalszol, és elfogy az oxigén, akkor baj lehet...
    (erre vannak szenzorok)

Kiegészítő fűtésnek, vagy irodába, műhelybe jó.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 252
    Given: 295

1 Not allowed!
    Irodában használtuk a sziesztát, hamar elfogyott a levegő (pedig 4m feletti volt a belmagasság). Mint írta varég is, a falak hidegek maradnak, míg sugározza a hőt addig jó, ha kikapcsolod hamar visszahűl a helység. Én még mindig nem javaslom vész esetére sem. Persze kint lehet melegedni mellette ahol nagyon jól szellőzik a helység, de csak addig jó, míg ott vagy vele szemben és átmelegít.
    Elektromos takaró: az árukereső nem hazudik, kb. 10e Ft-tól van olyan ami arra jó, hogy ne fagyj meg. 100w alatt fogyaszt, mellé egy egyszerűbb 10 fokos komfortú hálózsák szerintem már bőven megteszi.
    Hálózsák: 100e Ft-os kategória? Az valami expedíciós cucc lehetett, ha a helység szélvédett és valami kis hőt tudsz benne csiholni, akkor szerintem már egy 0 fok komfortos kb. 30e körül beszerezhető is tökéletesen teszi a dolgát. Érdemes azon elgondolkozni, hogy ha ennyire nagy gáz lenne akkor a legkiseb helységben összegyűlni és csak azt fűteni (ha van áram akkor hősugárzóval), ha pedig nincs semmi, csak a hideg akkor pl. egy sátrat felállítani a szobában, és abban aludni. A kisebb légmennyiséget hamarabb felmelegítitek a testetekkel.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Irodában használtuk a sziesztát, hamar elfogyott a levegő (pedig 4m feletti volt a belmagasság). Mint írta varég is, a falak hidegek maradnak, míg sugározza a hőt addig jó, ha kikapcsolod hamar visszahűl a helység. Én még mindig nem javaslom vész esetére sem. Persze kint lehet melegedni mellette ahol nagyon jól szellőzik a helység, de csak addig jó, míg ott vagy vele szemben és átmelegít.
    Elektromos takaró: az árukereső nem hazudik, kb. 10e Ft-tól van olyan ami arra jó, hogy ne fagyj meg. 100w alatt fogyaszt, mellé egy egyszerűbb 10 fokos komfortú hálózsák szerintem már bőven megteszi.
    Hálózsák: 100e Ft-os kategória? Az valami expedíciós cucc lehetett, ha a helység szélvédett és valami kis hőt tudsz benne csiholni, akkor szerintem már egy 0 fok komfortos kb. 30e körül beszerezhető is tökéletesen teszi a dolgát. Érdemes azon elgondolkozni, hogy ha ennyire nagy gáz lenne akkor a legkiseb helységben összegyűlni és csak azt fűteni (ha van áram akkor hősugárzóval), ha pedig nincs semmi, csak a hideg akkor pl. egy sátrat felállítani a szobában, és abban aludni. A kisebb légmennyiséget hamarabb felmelegítitek a testetekkel.
    A százezres a The North Face Blue Kazoo hálózsák, pehely töltettel, -10 fokig.

405008-BLU-tnf-Blue-kazoo.jpg

A másik amit néztem egy 2 évszakos hálózsák Sensofiber mikroszálas töltettel, ami visszatükrözi a test hőjét de elvezeti a nedvességet. Ennek VAUDE Sioux 400 XL Synthetic a neve, és 37 ezer Ft. Comfort 8 fok, limit 3, extreme -11.

405027-SEA-vaude-sioux-400xl-left.jpg

A sziesztát a macsekra tekintettel sem merném használni.

Akkor az elektromos takarót is nagyon fölé saccoltam, mert ezt a 30 ezreset nézegettem.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 144
    Given: 1

1 Not allowed!
    ...
    Hálózsák: 100e Ft-os kategória? Az valami expedíciós cucc lehetett, ha a helység szélvédett és valami kis hőt tudsz benne csiholni, akkor szerintem már egy 0 fok komfortos kb. 30e körül beszerezhető is tökéletesen teszi a dolgát. ....
    Múlt évben vettünk Spartan Nepal 500 hálózsákot, 14000Ft-ért, aminek -12 fok van megadva komforttartománynak.
    Tavasszal/ősszel, kb. 0-5 fokban, erdőben, sátorban használtuk, nekem melegem volt, a párom-aki rendesen fázós, most nyáron is takaró, pléd kell neki- simán átaludta az éjjeleket benne...

Jelenleg 24000Ft-ért kapható-ha van-.
    Egy hátránya akad:
    bazinagy, az ESSL 85-ös zsákom felét elfoglalja, és 2.5 kiló a súlya...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 140

1 Not allowed!
    Száz rugóért láttam kimondottan téli hálózsákot.
    Szia,

En ehhez hasonloban (ezzel kiegeszitve, de szerintem ez utobbi belterben egyaltalan nem fontos, ott mar csak nem fog esni az eso :-) ) aludtam ugy, hogy egyaltalan nem faztam, pedig reggelre a lehelletem rafagyott a "parnamra".

Amikor utoljara lehetett kapni, akkor 22 500 Ft volt ez a teli halozsak (hasznalt, jo allapotu) a tarolojaval egyutt.

ui. ettol meg nem kepzelem azt, hogy csak ezzel ki tudnek huzni egy telet, hiszen egyreszt masnap hazamentem a melegbe, masreszt egeszeseg voltam, es nyilvan megfazva/lazasan teljesen mas igenyei vannak az embernek.

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Múlt évben vettünk Spartan Nepal 500 hálózsákot, 14000Ft-ért, aminek -12 fok van megadva komforttartománynak.
    Tavasszal/ősszel, kb. 0-5 fokban, erdőben, sátorban használtuk, nekem melegem volt, a párom-aki rendesen fázós, most nyáron is takaró, pléd kell neki- simán átaludta az éjjeleket benne...

Jelenleg 24000Ft-ért kapható-ha van-.
    Egy hátránya akad:
    bazinagy, az ESSL 85-ös zsákom felét elfoglalja, és 2.5 kiló a súlya...
    Jól hangzik! Jól tetted hogy megvetted, mert már úgy nézem nem kapni.

A topic keresõszavai: