Oldala 22 of 22 ElsõElsõ ... 12202122
Eredmény 211 to 218 of 218

Topic: Fûtés

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 144
    Given: 1

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Jól hangzik! Jól tetted hogy megvetted, mert már úgy nézem nem kapni.
    Amúgy érdemes körbenézni, illetve utána olvasni a tapasztalatoknak pl. fb csoportokban.

Amire nekünk kell, arra a pehely túlzás.
    Legtöbb esetben a márkát kell megfizetni, nem a tartalmat.

Amúgy egy múmia zsákot fel lehet turbózni egy nyári zsák ráhúzásával, vagy pokróccal...

Érdemes még a pecás zsákokat is nézni, mert azok marha nagyok, de jó a hőértékük.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,074
    Given: 1,097

1 Not allowed!
    Mi Aliexpress-en vettünk két hálózsákot. Nagyon jók.

Az enyém ilyen:
    https://www.aliexpress.com/item/3256803909598374.html

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 492
    Given: 910

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

En ehhez hasonloban (ezzel kiegeszitve, de szerintem ez utobbi belterben egyaltalan nem fontos, ott mar csak nem fog esni az eso :-) ) aludtam ugy, hogy egyaltalan nem faztam, pedig reggelre a lehelletem rafagyott a "parnamra".

Amikor utoljara lehetett kapni, akkor 22 500 Ft volt ez a teli halozsak (hasznalt, jo allapotu) a tarolojaval egyutt.

ui. ettol meg nem kepzelem azt, hogy csak ezzel ki tudnek huzni egy telet, hiszen egyreszt masnap hazamentem a melegbe, masreszt egeszeseg voltam, es nyilvan megfazva/lazasan teljesen mas igenyei vannak az embernek.

Bel
    Kösz a tippet, jó hálózsák lehet ez is!

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 61
    Given: 77

0 Not allowed!
    Sátor a szobában?

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 492
    Given: 910

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    ...ha a helység szélvédett és valami kis hőt tudsz benne csiholni, akkor szerintem már egy 0 fok komfortos kb. 30e körül beszerezhető is tökéletesen teszi a dolgát.
    Köszi a tippet! Sikerült vennem 23 ezerért egy -3 fokos komfort hőmérsékletűt, 40 % akcióval és ingyenes kiszállítással.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 252
    Given: 295

2 Not allowed!
    Mostanság ismét több alternatív fűtési megoldást nézegettem. Nem elsődleges, inkább kiegészítő, vészhelyzeti jelleggel.
    Nálunk cserépkályha van, szóval nincs probléma tartós áramszünet esetében sem a meleggel, ami télen kulcsfontosságú. Mégis nézegetem folyamatoan az alternatív lehetőségeket.
    Most épp ezt találtam: VESTA fűtő. Talán egy fokkal hatékonyabb, mint pl. az UCO gyertyalámpás, amit többen is fűtőtestként használnak autós kempingezéskor. Érdekes megoldás a hő felfogására és elvezetésére a bordázott felület, amin peltier elemmel hajtott ventilátor fújja át a levegőt. Már csak egy probléma van vele: sajnos ez is a benti levegőt használja el és az égés során keletkező lebegő részecskék és CO2 is bent marad, ergo előbb-utóbb káros lesz ez is. Mindenesetre jópofa megoldás, akár ötletnek is kiváló, mivel alapvetően rettenetesen túlárazott.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 252
    Given: 295

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Szuper, tönkrement az elektromos biz-basz a kazánban.

Azt mondják hogy TALÁN azt nem kell kifizetni, de azt hogy ők jönnek és beszerelik azt igen. (De hát ők vállaltak érte garanciát, nem a kazángyár...)

És nincs is ilyen alkatrészük, hanem majd talán valamikor szereznek és akkor majd szólnak.

Tél közepén, 4 fokos nappalival és fürdőszobával ez így nem túl megnyugtató szöveg.

Emlékszem amikor 6 éve mondta az asszony hogy intézzünk gázfűtést, mert tök olcsó, 300 dollár egy télre. Abból lett 1000 felett, bőven. Meg kellett az új kazán. Meg kazánvizsgálat, meg most kazánjavítás. Ez így már inkább 12.000 körül van, az 1800 helyett. És itt ülünk a hidegben megint, ahogy tavaly is, kétszer is.

-15 fokos hidegek nappal is. Kentuckyban holnap +13 lesz.. Hát, baromira jó lett volna ott házat venni. Akkor a vízvezetékrendszerünk sem fagyott volna szét. És hát az is mennyibe került? 2 millió forint volt a cseréje.
    Itt válaszolok, mert itt van leginkább helye.
    Nem terveztél alternatívát a gázfűtésre?
    Ha áramszünet van akkor nem megy a gázkazán(ok 99%-a), ha nincs gáz akkor szintén. Most a kazán adta fel, lehet egy 2$-os alkatrész, de az egész nem működik. Én a két kezem összeteszem a cserépkályha miatt, aminek alternatívájaként a klíma is hűtő/fűtő, ha esetleg a kályha valamiért megállna, bár karban van tartatva, a kéményt pedig én is ki tudom takarítani ha esetleg belefészkelne egy madár vagy valami.
    A területed miatt kézenfekvő lenne szerintem ha lenne egy fatüzelésű mini kályhád, hangulatos is lehet és persze lehet nagy fagyban rásegíteni a gázra és szükség esetén pedig nem hagyja, hogy teljesen kihűljön a ház. Esetleg valami Mr. Heater, bár azoknál vigyázni kell a CO-val nagyon.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,074
    Given: 1,097

0 Not allowed!
    De, én akartam egy vegyes tüzelésű kis kályhát, gondolom 2000-2500 dollárból kijött volna (hő-biztosítással - mert a ház nem beton, hanem farostlemez, befújó rendszerrel). De az asszony nagyon gázt akart inkább.

Most a kazán adta fel, lehet egy 2$-os alkatrész, de az egész nem működik.
    A 600 dolláros "alaplap" nyiffant ki benne, negyed annyi energiát kap emiatt. Legalábbis ezt mondták a szerelők.

Igazából megvan mindig hogy milyen projekteket akartam volna, meg talán akarnék, de $6500 körül ment el a vízvezetékrendszer cseréjére, meg a gáz is viszi a pénzt, az új kazán is, orvos, jól kirabolt az adóhivatal, stb. Az asszony is folyton kitalál valamit. Most elbuktam egy nagyon olcsó napelemes lehetőséget is.

Ez van. :-(

A topic keresõszavai: