Oldala 8 of 9 ElsõElsõ ... 6789 UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 89

Topic: Prepper szempontok

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Al Bundy Hozzászólás megtekintése
    En szemely szerint a legvegsokig elmennek, Hogy a lanyomat megvedjem, barmilyen eszkozzel. Es en nem is tudok csapatba szervezodni, mert se csalad, se olyan baratok akik kicsit hinnenek a felkeszulesben.
    Se család, se barát, tehát elméletileg bárhová mehetsz. Yukon, vagy az északnyugati terület például elég élhető népsűrűségűnek tűnik, és van ott bőven közösség, ahol hisznek a felkészülésben, hosszú télnek nevezik, és messzi hipermarketnek.
    Én ezen a vonalon gondolkodnék, ha arról lenne szó, hogy elmenni a végsőkig.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 95
    Given: 8

2 Not allowed!
    En is azon gondolkozok, meg is van a terv, de nem kell elmenni olyan messzire, mert ott nagyon hosszu es hideg a tel. -50 fok is lehet, es meg majus vegen jegtablak usznak a folyokon, en Eszak Albertaban gondolkodok. Edmomnton az utolso nagyvaros, innen fel eszakra mar nagyon kicsi a nepsuruseg, es ott olcsok a telkek. Gazdag a vadallomany es ugyan uveghazban de mar kora tavasszal el lehet kezdeni palantat nevelni. Telen akarom megcsinalni a fegyvertartasi engedelyt, es akkor mar lehet vadaszni is.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 554
    Given: 1,038

0 Not allowed!
    Néha még mindig elkövetem azt a hibát, hogy amikor valaki "őszintén" érdeklődik a véleményemről, akkor válaszolok neki mert azt gondolom hogy tényleg érdekli a véleményem. Pedig mennyi időt meg tudnék spórolni ha nem futnék bele ilyenekbe.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Given: 2

3 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Néha még mindig elkövetem azt a hibát, hogy amikor valaki "őszintén" érdeklődik a véleményemről, akkor válaszolok neki mert azt gondolom hogy tényleg érdekli a véleményem. Pedig mennyi időt meg tudnék spórolni ha nem futnék bele ilyenekbe.
    Ezzel az a helyzet, hogy lehet valakit nem érdekel amit írsz, de másnak sokat segítesz vele, és lehet a 2 ember nem fog válaszolni. Sok esetben én sem válaszolok, de az infókat elraktározom, hasznosítom.. Csak pozitívan.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Erdekelt a velemenyed, csak nem mindig tudok valaszolni. Eleg hosszan szoktal irni, ezert hosszan illik reagalni. Fogok is csak telefonrol nem konnyu. Sajnalom, ha idopazarlasnak erezted a valaszt nekem. A tetszikeles maradt le, mert akkor meg nem mukodott.
    De koszonom a valaszodat, es tenyleg fogok valaszolni, csak turelmedet kerem. Dolgozok, kamiont vezetek, ugy nem tudok vissza irni. 14 ora munka egy nap.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    En is azon gondolkozok, meg is van a terv, de nem kell elmenni olyan messzire, mert ott nagyon hosszu es hideg a tel. -50 fok is lehet, es meg majus vegen jegtablak usznak a folyokon, en Eszak Albertaban gondolkodok. Edmomnton az utolso nagyvaros, innen fel eszakra mar nagyon kicsi a nepsuruseg, es ott olcsok a telkek. Gazdag a vadallomany es ugyan uveghazban de mar kora tavasszal el lehet kezdeni palantat nevelni. Telen akarom megcsinalni a fegyvertartasi engedelyt, es akkor mar lehet vadaszni is.
    Most ránéztem a térképen, van ott folyó is elég, ha olyan mellett meg lehet csípni területet, akkor még az áramtermelés is megoldható vízenergiából. Ha meg áram van, minden van, még fűtött üvegház is. Európában például Izlandon van a legészakibb nagyüzemi üvegház, és hát banánültetvényt csinálnak benne, mert mi a f*sz mást lehetne egy izlandi üvegházban, ugyebár, ilyen ötleteik is vannak a népeknek De a fával fűtés is megoldható, Kanadának rengeteg munkanélküli fája van, gondolom lehet belőle kivágni.

Én ilyesmiben gondolkodnék, ha arrafelé élnék. Persze ez csak az én ízlésem

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Ezzel az a helyzet, hogy lehet valakit nem érdekel amit írsz, de másnak sokat segítesz vele, és lehet a 2 ember nem fog válaszolni. Sok esetben én sem válaszolok, de az infókat elraktározom, hasznosítom.. Csak pozitívan.
    Mondjuk ez igaz, az infók elraktározása mellett én sem válaszolok mindig (olyankor igyekszem figyelni rá hogy legalább tetszikeljek). Ez meg most csak egy félreértés volt, ahogy Al Bundy válaszából látszik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Erdekelt a velemenyed, csak nem mindig tudok valaszolni. Eleg hosszan szoktal irni, ezert hosszan illik reagalni. Fogok is csak telefonrol nem konnyu. Sajnalom, ha idopazarlasnak erezted a valaszt nekem. A tetszikeles maradt le, mert akkor meg nem mukodott.
    De koszonom a valaszodat, es tenyleg fogok valaszolni, csak turelmedet kerem. Dolgozok, kamiont vezetek, ugy nem tudok vissza irni. 14 ora munka egy nap.
    Köszi és sorry, ezt benéztem. Ennyi idő után már ritkán szokott válasz érkezni - ha közben az illető volt fenn a fórumon és más témához kommentelt, tehát nem arról van szó hogy nem nézett fel a fórumra és azért nem reagált. Azt hittem most sem lesz válasz.

(Ami persze nem jelenti hogy "elvárnám" a választ - ismeretlen emberektől egy netes fórumon ez nem is lenne indokolt -, csak az előzetes érdeklődés miatt volt fura az ignorálás.)
    Last edited by P. Dude; 08-15-2022 at 05:27 AM.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    P. Dude, valamiert nem tudtam idezessel valaszolni, lehet igy kusza lesz.

Szerintem a gyerek egy nagy hajto ero, hogy soha semmilyen korulmenyek kozott ne adja fel az ember, barmilyen kilatastalan a helyzet, es igazabol mar mindent O erte tesz, megha nagykoru is lett.

En ahogy mar irtam telen elkezdem csinalni a PAL vizsgat (fegyver tartasi engedely), es kis lepesben felszerelm magam. Egyebkent itt 250 dollar es egy 2x8 oras tanfolyam

Nekem is mindig elmegy a penz, foleg a gyerek igenyeire, de emelett mindig veszek valami apro dolgot. Most hogy bereltem egy hazat megprobalok a kajara ramenni, kis keszletezessel, es tovabb bovitem a fozesi tudomanyomat. Jovore ha mar vadaszhatok, akkor a haverom megigerte, hogy eljon, es megtanit allatot nyuzni.

Ha nem is jobb vilag, de egy elhetobb vilag az biztos.

Sajnos Magyarorszag nagyon rossz helyzetben van, de en pl nem is gondolkodok haza menni. Tudom sokan nem tehetik meg, hogy mennek mashova, es kenytelenek ott boldogulni.

Ne torodj masok velemenyevel, csak azt csinald amit ugy gondolsz, hogy neked es a szeretteidnek jo lesz.

Mindenki mashogy latja a vilagot, masok neki a prioritasok.

Ehhez nem sokat tudok hozzaszolni, de minden tiszteletem a tied, hogy ennyi idosen is belevagtal, es megcsinaltad.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up

3 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Most ránéztem a térképen, van ott folyó is elég, ha olyan mellett meg lehet csípni területet, akkor még az áramtermelés is megoldható vízenergiából. Ha meg áram van, minden van, még fűtött üvegház is. Európában például Izlandon van a legészakibb nagyüzemi üvegház, és hát banánültetvényt csinálnak benne, mert mi a f*sz mást lehetne egy izlandi üvegházban, ugyebár, ilyen ötleteik is vannak a népeknek De a fával fűtés is megoldható, Kanadának rengeteg munkanélküli fája van, gondolom lehet belőle kivágni.

Én ilyesmiben gondolkodnék, ha arrafelé élnék. Persze ez csak az én ízlésem
    Vannak tervek, foleg egy Land izgat nagyon, 32 hektar, es annak a fele fenyo es nyirfa erdo. Ha van facebookod meg tudod nezni.

https://www.facebook.com/marketplace...7713296609067/