Oldala 20 of 21 ElsõElsõ ... 1018192021 UtolsóUtolsó
Eredmény 191 to 200 of 204

Topic: Macskák

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Vérre menő cicaharc...
    Miért kell megmagyarázni a másiknak, hogy téved? (Vagyis miért kell az általam jónak vélt dolog mellett ennyire kiállni?) Utána meg magyarázkodni, hogy én nem is mondtam és nem úgy értettem, stb.
    Tiszta óvoda. Most tényleg megér 5-10 bejegyzést, hogy kell-e macskát oltatni vagy nem?
    Egyik ember beoltatja tudományosan, a másik ember meg nem oltatja be tudományosan, én meg azt se tudtam, hogy kell oltás...
    Ez a kell oltás, nem kell oltás megy az embereknél is. Ott se látszik, hogy lenne haszna...

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 371
    Given: 660

0 Not allowed!
    Altatásos fogkő eltávolításra vittem a macsekot, évente érdemes. Neki most volt először. Elöl volt két mozgó foga amiket kihúztak. Hátul szerencsére szépek és egészségesek a fogai. Elöl már gyulladt is volt a szája, de ezt macskáknál nehéz észrevenni mert nem mutatják ki. Kapcsolódva az előző témához is, általában túl gyakran oltatjuk őket, viszont túl keveset foglalkozunk a fogaik egészségével. Pont fordítva lenne indokolt. Mert míg az esetek nagy részében bizonyítottan fölöslegesen oltatunk (és így fölöslegesen tesszük ki kockázatoknak a macskát), addig a legtöbb probléma a fogaknál fordul elő a macskáknál. Azzal meg sokszor nem nagyon foglalkoznak a gazdik. Most kb. azt az összeget, amit előző hónapban kifizettem volna egy fölösleges nagy kombinált oltásra 1 évvel az előző után, azt elköltöttem a fogászatra ami valóban évente szükséges a macskának.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 827

0 Not allowed!
    Nálunk most hogy megvizsgálták, kiderült hogy hiányzik egy foga. Hogy mikor esett ki neki, ki tudja. Lehet hogy az egyik alkalommal amikor a testvéreivel verekedett... Bunyóban megesik hogy elveszíti valaki a fogát.

Ja, a rossz hír az ivartalanítás után, hogy a nősténymacska utána még 6-8 héten át kiabál, mert a hormonok addig még dolgoznak benne. És sajnos tényleg üvölt továbbra is Csak reménykedünk benne hogy előbb-utóbb abbahagyja, elvégre azért vittük el és fizettük ki a sok pénzt az ivartalanításra.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Persze, biztosan rendben lesz.

Most én meg várom az éjfélt, mert ugye az altatás miatt egész nap nem evett a macsek. Éjfél körül szerintem már adhatok neki egy keveset, meg teszek ki vizet is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kiakasztanak. A múltkor az egyik 3 napon át kint volt. Annyi esze nincs hogy kiabáljon, csak a kamerán láttuk hogy volt hogy hazajött pár órára, és csak kint ült a tornácon egy szó nélkül a vaksötétben.

A másik macskánk is kiszökött a múltkor és fél napon át kint volt. Nem ám hogy a ház közelében, hanem bemegy az erdőbe. Hazajött, azóta beteg. Először tüsszögött egy kicsit, aztán rájött a köhögés is. Aztán lázas volt, de annyira rosszul van ezen a ponton, hogy nem tud nyelni. Nem iszik és nem eszik. Hívtuk az állatorvosi rendelőt, azt mondták hogy nem sürgős eset és hogy majd esetleg vigyük be szerdán. De tegnap egész nap nem ivott és vasárnap is csak reggel. Ma még csak kedd van. 3 napig bírja egy macska víz nélkül.

Tegnap reggel mintha jobban lett volna, aztán most megint rosszul néz ki.

A torka fájhat vagy nem tudom mi lehet vele. Macskainfluenza ami lehet, de attól is baja lehet ha mocskos vízből ivott. A mocsár pedig olyan, tele van féreggel a víz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát jó lenne pedig a dokihoz elvinni, minél előbb annál jobb.

Meg nehogy fertőző legyen a többi macskára.
    Last edited by P. Dude; 08-16-2022 at 04:00 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Plusz ha nem tudjátok megoldani a macsekok bent maradását, akkor viszont ott abban a környezetben, és ráadásul úgy hogy több macskátok van, valóban megfontolandó lehet hogy melyik oltás lenne szükséges. A korábban általam megadott linken (catinfo.org) minden szükséges infót megtalálsz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most elkezdett enni és inni egy kicsit. Meglátjuk hogy estére hogy fogja érezni magát. Remélem hogy nem lesz gondja. Ha eszik és iszik akkor az úgy jó jel, a köhögés és hörgés meg elmúlik. Lehet hogy macskainfluenza, ami kb. 4 napon át tart. Sima mérgezésre azért nem gyanakszom, mert másik macskánk megmérgeződött, de az máshogy néz ki. Habzó száj, hányás, hirtelen gyengeség, rángatózás, a végén meg mozdulni sem bírt a másik cica. Itt nem volt hányás, se semmi ilyesmi, csak tüsszögés, köhögés, szerintem nagyon fájhatott a torka is, nehezen vett levegőt, meg lázas volt. (forró volt a füle) Lehet hogy elkapott valamit odakint és most kezd rajta túllendülni.

Csak akkor megy ki ha kifut, de nagyon nem kellene neki. Az ég tele van sasokkal, azok meg simán lecsapnak a macskákra.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    KALIFORNIA: - Egy nő meglátott a legyengült macskát, hazavitte, aztán elvitte az állatorvoshoz ahol megnézték. A chipje mutatta hogy a cica 190 mérföldre lakik. Megtalálták a gazdáit és felvették a velük a kapcsolatot.

A gazdi mondta hogy a cicát a Yellowstone parkban veszítették el. Ami több állammal odébb található. Magyarul a Rayne Beau nevű macska közel 900 mérföldet (1400 km-t) gyalogolt hazafelé. A távot kb. 2 hónap alatt tette meg.

A gazdi elmesélte hogy a férjével a Yellowstone parkba utaztak kirándulni, a 2 macskájukkal. Az egyik macska ott elfutott és nehezen bár, de hazautaztak nélküle. Most csodának tartja mindenki hogy a cica végül hazakerült, ami érthető, mert 1400 km az igen hosszú út, főleg alig 2 hónap alatt.

Ez a történet olyant mint az Úton hazafelé című regény/film amiben 1 macska és 2 kutya hasonló helyzetben talál haza. https://www.imdb.com/title/tt0057180/

https://fox59.com/news/national-worl...to-california/

https://www.theguardian.com/us-news/...yne-beau-found