Oldala 159 of 162 ElsõElsõ ... 59109149157158159160161 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,581 to 1,590 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 506
    Given: 939

1 Not allowed!
    Bejelentkeztem a 2 éves szemészeti vizsgálatra, az éves vérvételre, a 6 havi fogászati ellenőrzésre, és a macseknak is kértem egy részletes vérvételt.

Úgy néz ki hogy a ház eladása nem jön össze, így részemről a készletezős/vásárolgatós prepperkedés nagyjából befejeződött (mivel nincs hozzá hely). Igyekszem a legjobbat kihozni a helyzetből, így most ezekbe a vizsgálatokba fektettem be.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,121

1 Not allowed!
    Én vásárolgatok, budipapír, tartós étel, meg ami kell... a hátsóudvart rendbe szedem még tél előtt, a nagyjával már elkészültem.

Kivágtam egy fát, mert a vezetéket kezdte érinteni. Sajnáltam, de ez van. Csak a tetejéből akartam vágni, de az asszony erősködött hogy vágjam ki az egészet. Hát, kívágtam... Felaprítottam és betettem az esőtől védett helyre.

Megjelölök néhány kiszáradtat is, vagy most még idén, vagy majd tavasszal kivágom őket.

Van egy listám, beleírva hogy mit kell megcsinálnom és azokat szoktam kipipálni ha végzek velük.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

2 Not allowed!
    Én spórolok, hogy kutat tudjak fúratni a kertben

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az asszony most ráállít a tartós ételekre. Most vett egy rakás lezárható tetejű műanyag tárolót a rizsnek.

Nálunk is említette két napja hogy a fúrt kutat kézire is át kéne alakíttatni, de arra én már rákérdeztem amikor beköltöztünk. Akkor a szerelő azt mondta hogy 3000 dollár, minimum. Az mára szerintem 4000, vagy 5000... úgyhogy marad az elektromos módszer...

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az asszony most ráállít a tartós ételekre. Most vett egy rakás lezárható tetejű műanyag tárolót a rizsnek.

Nálunk is említette két napja hogy a fúrt kutat kézire is át kéne alakíttatni, de arra én már rákérdeztem amikor beköltöztünk. Akkor a szerelő azt mondta hogy 3000 dollár, minimum. Az mára szerintem 4000, vagy 5000... úgyhogy marad az elektromos módszer...
    Nem bonyolult az építése, nem kell szaki hozzá, magam is megcsináltam.
    Kb. egy óra alatt le tudom tenni, ha szükséges a kézi üzem.
    Viszont a vízből inni nem mernék, mert habos, olajos kissé....
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Elmentem boltba és vettem 40 kiló kaját, téli előkészület gyanánt.

Vagy 23 konzerv, 4 literes lecsó, 2 kiló rizspehely, másfél kiló szalámi, 5 kiló sajt, 2 kilo brokkoli az asszonynak, meg egy rakás más dolog is jutott a 2 hátizsákba és a két szatyorba. 600 métert kellett gyalogolnom vele, nem volt egyszerű. A motor be is lassult tőle.

152 dollárt fizettem érte. Gondolom 2 éve még 110-ből kijött volna...

Az asszony meg étel-vödröket vett amik zárhatóak és vett hozzájuk oxigén-elszívó kapszulákat is vagy miket. Úgyhogy befőttes módszerrel oxigénmentesen lezárjuk majd a sok rizst és babot.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

4 Not allowed!
    Vettem rotakapát, azzal előkészítettem a veteményest, és feltörtem kb. 70 nm földet szintén veteményesnek.

Az őszi borsó is el lett vetve, remélhetőleg lesz csapadék a télen...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 255
    Given: 301

6 Not allowed!
    Aláírtuk tegnap az új albit.
    Nem város és nem is panel, cserébe nincs gáz de van kert
    Időben több lesz bejárni, de a lehetőségek tárháza is növekszik. Innentől kezdve minden megoldható ha az energiaárak még jobban elszállnának, vagy esetleg 1-2 közmű kiesne a játékból. Nem kevés, cserébe sok meló lesz vele, de szerintem megéri, a környezet pedig csodás. Havi +15e a bérleti díj a jelenlegihez képest, viszont nincs szomszéd és nincs parkolóhely keresgélés sem. A rezsire ötletünk sincs, hiszen nem lakunk még ott. Kell fa a cserépkályhába, aztán jövő évben majd azon is próbálok valahogy okosítani, hogy olcsóbb legyen. Szóval egy egészen nagy lépést tettünk a függetlenségünk felé. Ennél jobb már csak az lenne ha nem kellene bérelni, hanem a miénk lenne...
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 506
    Given: 939

1 Not allowed!

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

1 Not allowed!
    Megérkezett 2 db megrendelt kempinglámpa: Olight Olantern (az egyik USB-ről tölthető, a másik elemmel működik). Ezzel úgy gondolom, elegendő lámpám van. Gyarapítom az élelmiszerkészletet: vettem Nutellát, mézet, tartós tejet, konzerv rizses húst. Rendszerezem a felszerelést, minden dobozt ellátok felirattal, mi van benne.