Oldala 15 of 15 ElsõElsõ ... 5131415
Eredmény 141 to 144 of 144

Topic: Gazdasági összeomlás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A legbiztosabba érdemes fektetni. Lutri minden, az arany ára is esett, az ezüsté is, a Cripto se jobb, a Bitcoin 67ezerről 20 köré zuhant és nem bír feljebb menni. Pedig annak idején 400ezerről beszéltek hogy felmegy, sőt 1 millió dollárt említettek. Hát nem úgy néz ki. A tőzsdébe megroppanás után érdemes beszállni, volt olyanból most, de csak egy kisebb. Viszont van esély erősödésre az ünnepi bevásárlások miatt.
    Tied a pénz és a döntés. Én csak azt mondom, hogy a tőzsdézni olyan, mint szerencsejátékot űzni. Lehet, hogy bejön, de hosszútávon a kisbefektetők nagy része pórul jár. Ha nem így lenne, akkor már nem lenne tőzsde, meg szerencsejáték.

Nálam okosabbak szerint a tőzsdén nem akkor kell venni, amikor esés van (mert még nem biztos, hogy az alján van az árfolyam), hanem akkor mikor emelkedni kezd. De nem létezik tuti tipp. Sokan beragadtak február 24-én, akik előtte azt gondolták, hogy ismerik a dörgést. Tulajdonképpen Te is amiatt realizáltál 8000 dollár veszteséget, mert azt hitted, hogy majd visszamászik a árfolyam a megszokott szintre.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

3 Not allowed!
    Szóval, nem tudom feltűnt-e nektek, de már állampapírokat raknak lélegeztetőre, és nem a harmadik világban, hanem Japánban meg Angliában. A "biztosra menést" el lehet felejteni, nagyon úgy fest a helyzet, hogy minden tőzsdei összeomlások öreganyja közeledhet. Kötvények, részvények bukó, arany bukó (kivéve a saját birtoklású fizikai), ingatlanbefektetés bukó (miből is fognak bérletet fizetni a lakók, ha minden bukó?), és igen, vélhetően a bitcoin is lejjebb mehet még (a kriptó szinte biztosan, mivel az tulajdonképpen olyan, mint bármely nemzeti pénz), de azt legalább akármikor átviheted az országhatárokon, és senki engedélye nem kell, hogy használd.

A jövőt senki sem ismeri, de egészen meglepődnék, ha néhány évnél, fél évtizednél tovább ki tudnák még tolni ezt az egészet, amit most pénzrendszerként ismerünk. Egy-két felugrás még simán lehet, de az örvény elkezdte lehúzni a hajót.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 921
    Given: 954

0 Not allowed!
    A tőzsde remeg, de azért ma csináltam egy köteg pénzt. Meglátjuk hogy mi lesz. Feljebb megy és eladom az egészet és X profittal zárom az akciót. Ha esik újra veszek. Csak ne vágna szét tőle az ideg.

Emlékszem 2018-ban is beszéltem anyámmal, kérdezte hogy mi a tervem. Mondtam neki hogy 50-55 éves korig úgy elélni hogy viszonylag jó egészségben legyek, kb. minimálbéren, ne legyen nagy baj. Mondta hogy ez hülyeség, mert túl alacsonyra teszem a lécet. Aha... ahhoz képest még csak 41 vagyok, van hogy minimálbért se keresek, és a világ bármelyik pillanatban összeomolhat. Gazdaságilag, vírusügynek sincs még vége, de lehet hogy atomháború is lesz, nem tudhatjuk. Szóval a mostani helyzethez képest +17 év nyugodt élet szuperjól hangzik, nem? Kár hogy a mostani helyzetben az most csak kósza álmodozás lenne...

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 805

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Aha... ahhoz képest még csak 41 vagyok, van hogy minimálbért se keresek, és a világ bármelyik pillanatban összeomolhat. Gazdaságilag, vírusügynek sincs még vége, de lehet hogy atomháború is lesz, nem tudhatjuk. Szóval a mostani helyzethez képest +17 év nyugodt élet szuperjól hangzik, nem? Kár hogy a mostani helyzetben az most csak kósza álmodozás lenne...
    Tervezni, menetelni előre, és úgy tenni mintha nem jöhetne bármikor az SHTF. Ezzel nem veszíthetünk.

A topic keresõszavai: