Oldala 30 of 32 ElsõElsõ ... 202829303132 UtolsóUtolsó
Eredmény 291 to 300 of 312

Topic: Digitális pénz

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 475
    Given: 866

0 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A bitcoin mégis hogyan lenne a nasdaq-hoz kötve? Az egyik egy pénz, a másik meg egy tőzsde. Honnan veszel ilyeneket?

A bitcoin nem más, mint az állam és a pénz szétválasztása.
    A nyomtatott sajtó pedig elhozta az állam és az egyház szétválasztását néhány száz éve. Ennek máig tartó, világszintű hatásai lettek. A bitcoinnal ugyanez lesz, erre lett kitalálva.
    Na ezt inkább ebben a topicban kérdezem. Én azt nem értem, hogy ha a bitcoin olyan független, akkor mi váltja ki a szabadeséseit? Van garancia arra, hogy a zuhanásait majd mindig felemelkedés fogja követni hosszú távon?

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Én azt nem értem, hogy ha a bitcoin olyan független, akkor mi váltja ki a szabadeséseit? Van garancia arra, hogy a zuhanásait majd mindig felemelkedés fogja követni hosszú távon?
    a) A technológia független, a befektetők mentalitása viszont nem.
    b) Nincs. Be is tilthatják az egészet bármelyik nap és onnantól nem tudsz adózni utána.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    A FED bejelentette a kamatemelést, a tőzsde megreccsent, de a crypto megugrott. Mondjuk én nem értem hogy hogy megy ez, mert véletlenszerűnek tűnik. Bejelentik hogy értéktelenedik a dollár, a crypto erősödés helyett gyengül. Most meg fordítva.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Na ezt inkább ebben a topicban kérdezem. Én azt nem értem, hogy ha a bitcoin olyan független, akkor mi váltja ki a szabadeséseit? Van garancia arra, hogy a zuhanásait majd mindig felemelkedés fogja követni hosszú távon?
    Semmire sincs garancia. De a matematika elég erős trendeket mutat, és a számoknak jobban lehet hinni, mint az embereknek. Felhasználóból több lesz, de a készlet nem változik.

Mi váltja ki a részvények szabadesését? A Facebook nem a Wall Streeten működik, hogyhogy akkor mégis esik a tőzsdén? Minden tőzsdei cikk valamilyen dolog, amely bizonyos összeget ér meg valakinek. Rengetegen egy sima befektetésként tekintenek a bitcoinra, és ha van egy hír, amelyet negatívként értelmeznek, akkor átgondolhatják, hogy tényleg megér-e nekik annyit, amennyit ráköltöttek. Ha a válaszuk nem, akkor eladnak, akár ár alatt is. Így jön létre az esés.

A bitcoin ráadásul egy pénz, amely jelenleg a valódi pénzzé válás fázisainak a határán jár. Ilyenkor természetes az ugrálás, hiszen a piacnak rá kell jönnie, hogy mi is ez az újdonság itt. A piac pedig emberekből áll. Szóval az embereknek kell először tanulni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szóval a Bitcoin úgy lett megalkotva, hogy kiveszi a képbõl a nemzeti kibocsátású pénzeket, a központi bankokat, és a közvetítõket.

Nem, ez olyan, mint egy saját malacpersely, értékálló cuccal töltögetve. A számla/fiók/tagság hasonlatok sántítanak, mert itt CSAK a tulajdonos felelõs a pénzért, nem kell engedélyt kérni semmire, de nincs is kihez fordulni.
    Én még mindig a dolog filozófiáját nem értem. Hogyan venné ki a képből a nemzeti kibocsátású pénzt, ha a kettő között elválaszthatatlan kapcsolat van? Fogom a forintomat, beteszem az atm-be, és konkrétan abból vásárolok bitcoint. Szimpla, hagyományos adásvétel. A forinton nem almát vettem a boltban, hanem bitcoint az atm-en.

Szó szerint nem tudok semmilyen más módon bitcoinhoz jutni, mint a nemzeti kibocsátású fizikai pénzemmel. Ha minden bank/pénztár stb. hasonlat sántít - ahogy Dream_walker írta -, akkor hogyan kell elképzelni a két pénz közötti kapcsolatot? Fizikailag "hova lesz" az a pénz, amit én betettem az atm-be én bitcoint vásároltam rajta? Azt mondjátok ezt nem úgy kell elképzelni mint egy banknál, hogy beteszem a pénzemet, majd kapok egy papírt arról, hogy adott számlán van a forintom. De akkor hogyan?
    Last edited by P. Dude; 10-21-2022 at 08:54 AM.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 59
    Given: 71

0 Not allowed!
    "Szó szerint nem tudok semmilyen más módon bitcoinhoz jutni, mint a nemzeti kibocsátású fizikai pénzemmel.'

Dehonnem!
    Szolgáltatással, (Bérgyilkos, kurválkodás)
    Árueladással, kereskedelemmel. (kábszer, szervkereskedelem)

A bank kb megmondja mennyivel vág le, de a bitkoinból időről időre kiveszik a hasznot.
    Lásd a grafikonokat, mikor lezuhan a görbe akkor fölözik le röhögve a tejfelt.
    Nem is értem miért nem látják az emberek annyit vesznek ki csak, hogy a koin még életben maradjon, de sokszorosát nyúlják le mint a bankok a kezelési költséggel meg a kamatokkal..
    Ráadásul még infrastruktúrát sem kell kiépíteniük, és a dolgozók a "bányászok" végeznek minden munkát, nem jár szabadság, betegállomány, nem adóznak, abból amit lenyúlnak nem épül út, kórház....
    A bitkoin rossz! Jó idea, lehetne jó is, de rossz!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Rozsomák Hozzászólás megtekintése
    A bitkoin rossz! Jó idea, lehetne jó is, de rossz!
    Köszi hogy bemutattad ezt a nézőpontot is. Érdemben hozzászólni nem tudok mert nem értek hozzá, ezért szoktam itt kérdezgetni.

Off: Egyébként te befejezted a prepperkedést, vagy mi újság?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    Szegény Crypto megint megzuhant. Csúnyát esett, ezúttal bőven $18.000 alá.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 59
    Given: 71

1 Not allowed!
    Az váltja ki, hogy az a pár befektető, aki indította és betette a pénzét, (mondjuk 30 milliót fejenként) mikor összeomlás nélkül ki tudja venni a hasznát, kiveszi (mondjuk 300 milliót fejenként, dollárban, és persze továbbra is benn marad a 30 millió dollár tőkeként), tehát elad, mikor már nem ad el, akkor lassan megint vásárolgatnak tehát felmegy az értéke (a vesztesek a piramis alján lévő kisbefektetők.)
    Minden hullám erről szól.
    Last edited by Rozsomák; 11-09-2022 at 04:24 PM. Indoklás: Kimaradt a lényeg

A topic keresõszavai: