Oldala 4 of 4 ElsõElsõ ... 234
Eredmény 31 to 35 of 35

Topic: Prepper filmek-videók vegyesen

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 110
    Given: 1

0 Not allowed!
    Itt is egy rövidfilm.
    Még nem néztem meg, de majd pótolom este

https://telex.hu/kulfold/2022/10/29/...ge-felkeszules
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up
    Received: 823
    Given: 874

1 Not allowed!
    Ez mennyire prepper téma? Bizonyos szempontból biztosan, mert egy kis csoport ami önellátó, benn laknak a vandonban, mindentől távol.

Észak-Nevadában egy falu, a neve Jarbidge. 100 mérföldre (160 km) van a legközelebbi másik település. Összesen 18 állandó lakosa van, ami nem sok ahhoz képest hogy egy ponton közel 2000 fő élt ott, mert aranyat találtak a környéken, de ahogy fogyott az arany a hegyekből, úgy fogyott vele a lakosság is. Vagy 30 kilométerre van a falutól a legközelebbi kövesút. Mindenfelé hegyek, erdő, állatok, vadon.

Érdekes hogy a UPS és a FedEx kocsik kijárnak oda.

A lakosság egymásnak segít, van aki önkéntes tűzoltó, az egész falu akcióba lép ha valakinek baja esik, van aki az utat egyengeti, autót szerel, van benzinkutuk, fogadójuk, moteluk, stb. Iskola is volt, de 21 éve bezárt. Van éttermük, kocsmájuk, ajándékboltjuk. A vendéglős utalt arra hogy van aki problémás a faluban, de annak is segítenek, mert ő is a faluhoz tartozik és ugye az ember nem válogat ott ahol összesen 18 ember van, mert ugye a falu összes lakosára igaz hogy egymásra vannak utalva.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jarbidge,_Nevada

https://www.google.com/maps/place/Ja...bnIz?entry=ttu

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up
    Received: 823
    Given: 874

0 Not allowed!
    Jólvanezígyben egész csokáig foglalkoztak a témával:

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 410
    Given: 728

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Tegnap este elkezdtem a Sweet Home első évadát, ez is Dél-Korea. Még a magyar top 10-es listára is felkerült, és nemrég jelentették be hogy készül a 2-3. évad.

"Egy olyan világban játszódó történetről van szó, melyben az emberek szörnyekké változhatnak, hogy saját egyéni vágyaikra reflektáljanak. A főhős egy magányos farkas középiskolai sportoló, aki új lakásba költözik, ahol bizarr és sokkoló körülményekkel találja szemben magát."

A pilotot néztem meg tegnap, nekem tetszett. Sőt kimondottan érdekes és egyedi volt.
    Ó... Anno ugye nem volt több szezon, aztán elfelejtettem. Most nézem Netflixen, hogy aztán lett még 2 évad. Na most akkor viszont újra kéne néznem az 1-től, mert nem nagyon emlékszem már...

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 410
    Given: 728

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Ó... Anno ugye nem volt több szezon, aztán elfelejtettem. Most nézem Netflixen, hogy aztán lett még 2 évad. Na most akkor viszont újra kéne néznem az 1-től, mert nem nagyon emlékszem már...
    Második évadot kezdtem, hát azért ez egy elég kemény dráma is... Első évadban a kedvenc karaktereim nagy része meghalt, de azért még van aki talpon.

Több színész nagyon jó, egyre jobban szeretem a dél-koreai műveket. (Ezt talán át lehet tenni a Szórakozás részhez. Nem tudom... Van benne prepper vonal is, terveznek, dolgoznak a túlélésért.)