Oldala 217 of 220 ElsõElsõ ... 117167207215216217218219 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,161 to 2,170 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 104
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Sajnálatos, hogy nem egy külön panel mellett döntöttél.
    Ha ajánlasz valamit meghallgatom, igazából nem tudtam mennyire jó ötlet de ki akartam próbálni már csak azért is, mert sajnos mindenki elvárja hogy bármikor hivni tudjon és a legrosszabbkor tud lemerülni a telefonom így gondolkodtam már egy powerbankon régebb óta. A naptól felmelegedésen én is gondolkodtam, de pont azon lepődtem meg, hogy nem tűző napra téve is tölti tulajdonképpen, bár lehet emiatt volt ennyire lassú (de legalább hátha nem gyullad rám?).

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 165
    Given: 202

4 Not allowed!
    Nem mondom, hogy nem fog tölteni, bár az én és sokak tapasztalata az, hogy egy ekkora napelem panel kb. arra elég, hogy a powerbank töltés jelző LED-jét villogtassa, esetleg pár száz milliampert töltsön a több ezres akkuba. Aztán lehet a tiéd már fejlettebb és akár működik is. Nekem blitzwolf napelem panelem van, sajnos már nem lehet kapni. Jelenleg a dekában a 15W-os a legnagyobb, nekem 21W-os panel van. Ezzel már lehet annyi áramot termelni, hogy akár szórt fényben, vagyis felhős időben is töltsön. Télen napos időben sem igazán tudtam ezzel a kis panellel használható mennyiségű áramot nyerni. Töltött, de a feszültség kb. 3-4 V körül volt csak, ergo a töltendő eszköz elektronikája még nem kapcsolt be tőle (powerbank). Érdemes nézegetni alza, emag, hasonló webshopokat, hátha ki sikerül fogni jobb áron egy nagyobb panelt.
    Ha nem kell a mobilitás (nekem a kempingezés miatt kell, hogy összehajtható, hordozható legyen), akkor jobb választás lehet egy "rendes" napelem panel plusz egy egyszerű kis töltésvezérlő és egy 12V-os munkaakku. Igaz ez végösszegre drágább, de ezt tudod használni szint bármire, minden 12V-os eszközhöz, minden usb 5V-os eszközhöz (persze az akkura kötve egy megfelelő DC-DC konvertert), esetleg ha vásárolsz egy 12V-220V-os invertert akkor akár egyszerűbb kis fogyasztókat is tudsz róla működtetni. Hobbinak drága, de ha szükségét érzed ezek olyan dolgok, amiket egyszer kell összerakni, utána már ha szükséges, mint pl. most az ukránoknál, hogy nincs áram, akkor viszont aranyat érhet.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igazad lehet, azt hiszem komolyabban kellene tesztelnem, először is teljesen lemeríteni, hogy láthassam valójában mennyit is ér az a napelem rajta. Ugyanakkor sajnos nem akarom szétbontani a gumiborítás miatt sem, így nem igazán tudom hogyan mérjem akár a napelem által leadott feszültséget normál eszközökkel (multiméter), esetleg egy usb kábelt meg tudnék bontani a powerbankból kimenő feszültség monitorozására, de igazából engem is az érdekelne a led villogtatásán kívül ér-e bármit is a panel rajta. Mint írtam én úgy vettem észre, hogy igen, de ez kissé csak érzésre bemondás rendes mérések nélkül. Egyébként a decathlonos linkeket köszönöm, eszembe sem jutott, hogy ott is lehetne valami hasonló.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Merítsd le amennyire lehetséges, hagyd pihenni, aztán merítsd le ismételten valami kisebb áramfelvételű fogyasztóval.
    Ha már tök üres akkor tedd ki a napra és ha úgy találod, hogy fel lett töltve valamennyire, akkor köss rá egy nagyobb fogyasztót, hogy azt tudja-e tölteni huzamosabb ideig. Talán ebből lehet a leginkább következtetni arra, hogy van-e értelme napra tenni.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

3 Not allowed!
    Na! Eltelt egy hét, nem tudom mennyi értelme van fényképeket csatolnom ezzel a szar webkamerával de tehát főleg ezeknek az N18650CP típusú akkumulátoroknak a töltését akartam megoldani vele, miután WestBam tanácsára jobban belegondoltam valóban lemerítettem amennyire tudtam főleg az akkumulátorok töltésével és a huawei hotspot mobil routerem töltésével, stb. amíg el nem kezdett 31-én villogni hogy na ő akkor ennyi volt. Egy hetet hagytam kinn az ablakpárkányon úgy, hogy a beosztásom miatt csak minden második-harmadik nap tudtam csak ránézni kb. kétszer nyúltam a hét alatt hozzá mindkétszer csak villogott ha rákötöttem az akkumulátort tölteni, ma reggel pedig az fogadott, hogy már 10 perce tölti elméletileg. Tehát mindenki döntse el maga, hogy mennyi értelme van ilyen időtávokban ilyen kis energiának de szerintem egy hét alatt azért igen is vesz fel a napelemből valamit. Komolyabb teszteket nem igazán tudok végezni vele ha nem szedem szét, de az hogy egyik nap még nem töltötte a rákötött fogyasztót mai nappal pedig már igen, az engem meggyőz minden esetre. Kizárólag ott volt a párkányon, nem nyúltam hozzá. (Nem találom a fórumon egyébként de biztos vagyok benne hogy már írtam ezeknek az akkumulátoroknak a kibontásáról, aztán lehet öregszik a memóriám.)

Azt azért hozzátennám, hogy körbenézve a linkelt decathlonos cuccok között meg jobban a neten, szerintem a 15 ezer forintot nem érte meg visszanézve.
    Csatolt képek Csatolt képek
    Last edited by sukran4fish; 02-07-2023 at 08:01 AM.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
    Azt azért hozzátennám, hogy körbenézve a linkelt decathlonos cuccok között meg jobban a neten, szerintem a 15 ezer forintot nem érte meg visszanézve.
    Kiestem az időből hogy szerkesszek de nem azt akartam ebből kihozni hogy érdemes vásárolni ilyet, mert szerintem nem sok értelme van a napelemnek rajta, de arra már kíváncsi voltam, hogy csinál-e valamit egyáltalán. Kb. azt a durván 10 percet bírta amíg megírtam a hozzászólást. (Vajon fél év alatt talán fel is töltené az egészet...?)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

1 Not allowed!
    Egy darab rendes napelemet megvenni egy átalakítóval. Ha jön az áramszünet, akkor is lehet tölteni a mobilt, laptopot, stb. A picik nem tudom mennyire lehetnek használhatóak. Nagyon vészhelyzetre túrázóknak gondolom jó ötlet.

MPF támogató Arroyo2077's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2022
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 92

3 Not allowed!
    A hónap fogása egy Vosztok automata Komandirskie K-31 volt. Hozzá vettem egy fekete MIL-TEC taktikai szíjat

IMG_20230327_154102_823.jpg IMG_20230327_154110_575.jpg
    Last edited by Arroyo2077; 03-27-2023 at 01:53 PM.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    A túrázók használnak vészhelyzetben 15-25W vagy feletti napelemeket. A nagyobbak nyáron már felhős időben is adnak némi áramot, ezek hasznosak prepper szempontból. Persze az igazi egy nagy napelem tábla, töltésvezérlő és egy munka akku, de ez csak fix helyen megoldható rendesen, kevésbé mobilis megoldás. Ha van rá keret mindenképp érdemes egy ilyen pici rendszert összerakni. Nekem sajnos nincs rá lehetőségem, de amint lesz tuti ez lesz az egyik, amit kivitelezek, hogy esetleges probléma esetén offgrid is legyen áramom (telefon, notebook, rádió, stb. töltésre pont megfelel).

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Vettem egy CB rádiót mert a pop msi nano SDR eszközömhöz úgyis akartam egy 30 mhz alá hangolt antennát és manapság mindent aranyárban mérnek, kontaktsprayvel kitisztítottam és jól működik. Sajnos csak FM üzemmód, de 10 ezer királyi valutáért szerintem jó vétel volt. Premier Cb-1000 Kép nem az enyém, de ilyen mint a csatolt képen, labortápról hajtom meg 14.5 volton.

UI: A powerbankról azóta leszedtem a napelem részt és külön felragasztottam az ablakra, a vezetéket meg bevezettem a házba. Így messzebb, árnyékos helyre tudom rakni magát az akkumulátort.
    Csatolt képek Csatolt képek