Oldala 19 of 21 ElsõElsõ ... 91718192021 UtolsóUtolsó
Eredmény 181 to 190 of 209

Topic: Iskola, tanulás, iskolai oktatás, oktatásügy

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Tehát a jelenlegi - lesajnált - oktatási rendszer kompatibilis a társadalmi állapotokkal. Visszatekintve saját gyerekkoromra (közel 50 évesen) látom a lassú alakulást (fejlődést?) a nyugati minták irányába, csak abban nem vagyok teljesen biztos, hogy ez a helyes irány.

Egy másik testnevelő tanár - a gyerekeim iskolájában - a VB döntőt nézette tesiórán, ahelyett, hogy mozogtak, vagy játszottak volna. Tanár és tanár között nagy különbségek vannak.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Szóval, nem az történik, hogy jön a csoda, megváltoztatja a rendszert és mindenkinek jó lesz. Hanem jön a csoda, mi megváltozunk, amitől megváltozik a rendszer, és mindenkinek jó lehet.
    Az időutazós filmekben szinte mindig felmerül az a probléma, hogy a főszereplők a múltba utazva kínosan ügyelnek rá, hogy nehogy akár csak valami kis apróságot is megváltoztassanak, mert az hatalmas változásokhoz vezethet a jövőben.

A filmek világán kívül pedig soha senki nem veszi észre, hogy egy kib*szott aprócska kis változtatás a mindennapokban (mondjuk minden nap EGY kis változtatás, pozitív irányba), mekkora hatású dologgá növekedhet a jövőben.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,111
    Given: 1,128

0 Not allowed!
    26 éve tart a korrupció

A Metropol információi szerint félmilliós vesztegetési pénz kell ahhoz, hogy azok a diákok is felvételt nyerjenek az Eötvös József Gimnáziumba, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük. A hírek szerint a törvénytelen beiskoláztatást az igazgató és az iskolához tartozó alapítvány vezetője működteti.

Lapunk információi szerint a hatóságok is vizsgálódnak már a korrupciógyanús ügyben, amelynek Moss László igazgató mellett a másik érintettje Kálmán Gábor, az Eötvös Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője.

Az elit budapesti gimnázium az élen jár a tanártüntetésekben

„Olyan munkakörülményeket szeretnénk, amelyek biztosítják az iskolában a gyermekekért dolgozó minden felnőtt számára a szabad légkört és az elviselhető munkaterhelést. Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot” – nyilatkozta tavaly februárban Moss László, az ismerten liberális kötődésű Eötvös József Gimnázium igazgatója arról, miért vesznek részt az általa vezetett intézmény tanárai az általuk csak polgári engedetlenségnek titulált törvénytelen sztrájkban. Úgy tűnik, az igazgató úrnak a maga számára sikerült megoldást találnia az „egzisztenciális kilátástalanságra”.

https://metropol.hu/aktualis/2023/01...elit-gimnazium

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az egyik mesterséges intelligencia program letett egy egyetemi vizsgát, holott még csak kezdeti szinten van.

https://www.yahoo.com/entertainment/...004430435.html

https://www.businessinsider.com/whar...-give-b-2023-1

Már nem kell sok ahhoz hogy a mesterséges intelligencia is tudjon tanítási órákat tartani.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt a kedves tanárnéni elmondja hogy neki diplomája van tehát ő mindent is jobban tud, meg különben is a szülőknek nincs tanári diplomája és ők emiatt tök hülyék a gyerekneveléshez, ráadásul a tanárnak nem az a dolga hogy azt tanítsa ami a szülők szerint elfogadható, hanem azt "ami jó a társadalomnak". És persze hogy mi a jó társadalomnak azt majd a ballib/progresszív tanárok és kormány mondja meg.

Videó:
    https://twitter.com/noprezzie2012/st...56373401423873

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Meglepően korrekt cikk a Telexen:

Orvosi igazolások: az orvosnak teher, a szülőnek utánajárás, az iskolák mégis elvárják

"A gyerekorvosok munkaidejének több mint a fele az iskolai hiányzások miatti igazolások kiállítására megy el, miközben ilyenkor sokszor nincs is szükség semmilyen orvosi ellátásra – derül ki az általunk megkérdezett orvosok és szakmai szervezetek véleményéből. A jogszabály nem egyértelmű, de az iskolák házirendjének módosításával lenne arra lehetőség, hogy a szülők több napot igazolhassanak. Van olyan település, ahol az orvosok megállapodtak az iskolákkal, és már betegség esetén is elfogadják a szülői igazolásokat. Egy általunk megkérdezett gyerekorvos szerint a lógásokat nem akadályozza meg az, ha a betegség miatti hiányzást minden esetben orvosnak kell igazolnia, hiába várják el ezt az iskolák.

„Az orvosi igazolások megszerzése úgy megy, hogy a beteg gyerek bemegy, megmutatja magát, a recept mellé kap egy papíralapú biankó igazolást, megmondja a doki, hogy milyen feltételekkel és mikor mehet suliba. Itthon meg ráírjuk aznap a dátumot, amikor megy” – így foglalta össze lapunknak az egyik szülő, hogyan szokták igazolni az iskolában, ha beteg a gyerek."

https://telex.hu/belfold/2023/03/22/...das-papiralapu

A kérdés újra az, hogy ha a tanár épp nem akar tanítani és sztrájkolni akar, akár egy vagy két héten át, azt ő kivel igazoltatja? Orvossal? Senkivel, ő csak úgy kimaradhat, hiányozhat. A diákoknak viszont nincs kegyelem, ha hiányzik egy óráról bevágják neki azt a hiányzót. Egy napot hiányzik, beírják. Aztán jön a büntetés is...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 35
    Given: 12

1 Not allowed!
    Szerintem ez eddig is nagyjából így volt.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló darxide21 Hozzászólás megtekintése
    Szerintem ez eddig is nagyjából így volt.
    Szia,

Hat, en pl. tisztesseggel tanultam az evek soran, de konkretan az irodalom erettsegire egyetlen napot keszultem, a tortenelem erettsegire meg egyetlen percet sem. Alapvetoen azert, mert a matek osszevont erettsegi-felvetelit ereztem fontosnak, ezert erre keszultem.

Szoval tul sok megtanult adatot se irodalombol, se tortenelembol nem mondtam/irtam; de az evek alatt kialakult gondolkodasmod, altalanos muveltseg eleg volt arra, hogy mindegyikbol 5-ost kapjak.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 35
    Given: 12

0 Not allowed!
    Nem tudom, te mikor érettségiztél, 2007-ből én már másképp emlékszem. Illetve sógorom is nemrég (2 éve?) tette le, nem egy okos gyerek, de beseggelte, amit kellett és így sikerült neki. Nem tudom, hogy milyen jegyeket kapott, de az biztos, hogy gondolkodnia nem sokat kellett.