Eredmény 1 to 4 of 4

Topic: Helyszíni felderítő készlet

MPF támogató Arroyo2077's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2022
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 92

0 Not allowed!

Helyszíni felderítő készlet

Megvételre keresek harcigáz detektáló papírt, helyszíni felderítő készletet. Csak működő egységek érdekelnek gyűjtemény nem érdekel.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up
    Received: 717
    Given: 795

0 Not allowed!
    Én ilyen készletről még soha nem is hallottam. Ha olyan elszabadul, akkor van még értelme mérni? Úgy tudom hogy azok pár másodperc alatt végeznek az áldozatokkal. Vagy akkor lehet mérni ha valakin gázálarc van és azt akarja megtudni hogy van-e még a levegőben a veszélyes gázból?

MPF támogató Arroyo2077's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2022
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 92

1 Not allowed!
    Ez csak akkor működik ,ha sejthetően van valami a levegőben és már van rajtad megfelelő felszerelés. A néphadsereges felderítőcsomagok bonyolultak, kevergetni kell mindenféle löttyöt, hogy kihozza mi van a levegőben. Viszont a NATO-nál már lakmuszpapíros megoldások vannak amik öntapadósak , a cbrn, hazmat gúnyák is olyanok ,hogy van rajtuk hely ezeknek a detektoroknak, de pl. ha autóban utazol és kiragasztasz egyet a kocsid szélvédőjére azonnal tudsz cselekedni, amit a papír elváltozik. A MIRA safety oldalán láttam ilyeneket nem őrült drágák, de nem is olcsóak. Azért nem rendeltem még, mert nem tudom átengedik e a vámon.
    Last edited by Arroyo2077; 12-19-2022 at 11:26 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 25

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Arroyo2077 Hozzászólás megtekintése
    Megvételre keresek harcigáz detektáló papírt, helyszíni felderítő készletet. Csak működő egységek érdekelnek gyűjtemény nem érdekel.
    A harcigáz bevetése tilos még háborús körülmények között is
    Már a második világháborúban sem használtak harcigázokat egyik oldal sem, látva az első világháborús katonák súlyos haláltusáját amiket a harci gázok okoztak
    Talán Szíriában alkalmaztak egyszer a háború alatt vegyifegyvert de az sem volt fair munka úgy nézett ki mint valami tüzijáték meg valami havazás együtt, én láttam videón de nincs fenn
    https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of...rian_civil_war
    Nem valószínű, hogy bevetne bármely ország is harci gázt, elavult, vegyifegyver bevetése már viszont annál valószínűbb bár az sem jogos még háborús körümények között sem, vegyél inkább vegyvédelmi ruhát
    http://www.kovox.hu/html/vegyvedelmiruhazat.html