Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 13 of 16 ElsõElsõ ... 31112131415 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

2 Not allowed!
    Sok dologtól függ. A szomszéddal jobban ki kéne építeni valami cserekereskedelmet. Tudom hogy sokat vadászik, meg horgászik, meg azt is tudom hogy sokszor nem is tudja már hová tenni a sok húst meg halat, úgyhogy meg kéne kérdeznem hogy akarnának-e ételt eladni vagy cserélni.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 805

1 Not allowed!
    Ja, inkább az eü. problémára értettem. Hogy manapság már sokkal több orvosi, vagy éppen alternatív kezelésre/gyógymódra van lehetőség - főleg Amerikában -, mint 19 éves korodban volt. Lehet, hogy a probléma már megszüntethető.

Ettől függetlenül a cserekereskedelem a szomszéddal jól hangzik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LOTS Hozzászólás megtekintése
    Fúrattam egy 80 méteres ipari kutat. Van néhány fegyverem, telepítek egy gyümölcsöst
    Emberi fogyasztásra is alkalmas a kutadból nyert víz?

Milyen összetételű gyümölcsösben gondolkodsz? Hagyományos, vagy bio-gazdálkodásra alkalmas fajták, amelyek permetezés nélkül is teremnek?

LOTS
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Emberi fogyasztásra is alkalmas a kutadból nyert víz?

Milyen összetételű gyümölcsösben gondolkodsz? Hagyományos, vagy bio-gazdálkodásra alkalmas fajták, amelyek permetezés nélkül is teremnek?
    Iható a víz. Gyümölcsöst még nem agyaltam ki...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 25

0 Not allowed!
    Jó kérdés mit értenek itt prepperkedésen és mi is ez a szó valójában
    Kissé kényelmesnek tűnik ez a téma így elnézve a normál túlélési módszerekhez képest amivel azért tisztában kellene lenni mivel ha egy szép nagy tornádó majd elvisz mindent akkor se konzerv se ivóvíz se fűtés csak a gyönyörű természet és akkor ott hal meg mindenki azonnal, túlélési ismeretek hiányában

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    A szó a felkészülés. Amiről te beszélsz az meg a bushcraft/bozótmívesség. Az előző a konzerv, tiszta víz, otthonvédelem, önvédelem, napelemek, önellátásra berendezkedés, stb. A másik az egy szál bugylibicskával menedéképítés egy erdőben.

mivel ha egy szép nagy tornádó majd elvisz mindent
    Van rá 1 a millióhoz esély. Viszont aki nem felkészülő annak meg a tornádó el sem vihet semmit, mivel nincs semmije.

csak a gyönyörű természet és akkor ott hal meg mindenki azonnal, túlélési ismeretek hiányában
    Aki egy erdő közepén van hóviharban és -30 fokban, az lehet bushcraft-os de biztos hogy megfagy reggelre. De ha csak egy tornádóról lenne szó, akkor az még nem egy poszt apokaliptikus helyzet, csak egy kisebb helyi katasztrófa lenne. Az ember elmegy a bankba és vesz egy másik házat vagy valami. Ki az akinek elviszi a szél a házát, vagy leég a háza, mire egy bicskával beveszi magát egy erdőbe és ott éli le a további életét?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akkor itt a szó nem a túlélésről szól hanem a teljes önellátásról, ez akkor farmerkodás
    Mindegy aki nincs tisztában az alapvető túlélési szabályokkal az még komoly gondban találhatja magát előfordulhat az is
    A 22-es hangtompítós távcsöves kispuska meg annyira már nem a bozótmívességről szól
    Nem fogsz megfagyni erre van az ásó, hogy beásd magad, csinálhatsz sátrat, takarót levelekből és ott van még az aluminium izolációs takaró is
    Last edited by DerWolf; 08-18-2023 at 12:21 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Nem, én nem vagyok gazdálkodó, kertem sincs, elég rossz nálunk a föld. Prepperkedésről van szó, ami arról szól hogy X ideig kihúzza az ember. Jön 1 hetes áramszünet, mert leszaggat mindent a vihar, vagy annyi hó esik hogy elzárja a települést. Megmérgeződik a víz néhány hónapra. Jön egy lebetegedés, 1 évre kiüt a munkerőpiacról, nem tudsz dolgozni. Ilyesmi az alapja.

Nekem van házam, nem vagyok csöves, erdőm van, de nem szoktam benne kommandózgatni, mert minek tenném. Bár van aki szereti csinálni, bozótmívesség, túrázás, kintalvás, teljesen jó az is akinek ez a hobbija, támogatom azt aki teszi.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Értem akkor te valahol messze lakhatsz várostól
    Csöves
    Ez nem hobbi hanem felkészülés egy esetleges legsúlyosabb helyzetre ami tarthat max pár hétig.Ez katonai jellegű túlélés,egyébként nem tudom mi az a "bushcraft"
    Gondolom azoknak az új angol gyűjtői szóhasználata az elmúlt 30 évben akik hobbiszerűen szeretik az életüket szélsőséges körülmények közé kitenni
    Én nem szeretem kitenni magam ennek sportszerűen hobbiból csak nem árt fejbentartani pár dolgot és felkészülni a legrosszabbra de támogatom én is a bevackolást is de értem a szituációk lényegét (ami az USA-ban nagy divat volt is erről egész sorozat dokumentumfilm, bár amikor már a fickó megvett valami egykori víztározó betonaknát ami kb 50 méter széles volt lefelé meg vagy 100 méter mély akkor már én is elkezdtem ezen nevetni)
    Last edited by DerWolf; 08-18-2023 at 10:33 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Nem mondanám legsúlyosabb helyzetnek. Ha van egy csőtörés és nincs víz 1 hétig amíg meg nem javítják az nem súlyos helyzet ha valakinek van egy hordó vize. Inkább csak előrelátás ha kisebb-nagyobb gond adódna.

A "bushcraft" az ami inkább közelebb áll a katonai túléléshez, az erdőben menhely ásás, menedékhely építés, túlélőkéssel, tűzcsiholás kövekkel, stb. Amiket speciális alakulatoknak is tanítanak.

erről egész sorozat dokumentumfilm, bár amikor már a fickó megvett valami egykori víztározó betonaknát ami kb 50 méter széles volt lefelé meg vagy 100 méter mély akkor már én is elkezdtem ezen nevetni
    A Doomsday Preppers sorozat, de az nem katonai túlélőműsor volt. Szerintem semmi gond nincs ha valaki megvesz aknát, bunkert. Van aki életvitelszerűen él ott. A túlélő sorozat a Bear Grylls és hasonlók voltak, ahol a saját pisáját is megitta, de van a műsoráról egy rakás leleplezővideó, a nagyját csak eljátszották. Nappal a dzsungelben rohangáltak hogy mennyire éheznek, aztán bevackoltak, de valójában estére elhúztak a közeli hotelbe kaviárt vacsorázni és ott aludtak.

A Doomsday Preppers sorozatnál is volt néhány botrány, hogy a műsor készítői megpróbálták butának, hülyének, elmebajosnak beállítani a szereplőket, valótlanságokat állítottak róluk, manipulálóan vágták össze a jeleneteket, stb.

A topic keresõszavai: