Oldala 211 of 220 ElsõElsõ ... 111161201209210211212213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,101 to 2,110 of 2200

Topic: Off topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Olvastam önkéntes segítőt, aki Afrikába utazott. Elég brutális dolgokat ír az ottani mentalitásról. Olvastam már régebben is ilyen történeteket vallásoknak dolgozó Afrikába utazó segítőktől. A legutóbbit egy nagyon liberális valaki írta aki azért utazott oda mert feketéken akart segíteni. De azt írta hogy abszolút nem érti ott a többség a "jövő" fogalmát, a mának élnek, esetleg talán azt értik hogy "holnap", de azon túl abszolút semmi.

Az egyik amit elmondott hogy valaki össze akarta ott magát szedni, saját kis kályhát tapasztott agyagból, dolgozott rajta, aztán minden fillérjéből vett lisztet és egyebeket és sütött 30 kenyeret, hogy majd eladja és csinál belőle egy kis profitot. Kiült, de rögtön megjelent az apja, letolta hogy 30 kenyérrel ül ott, pedig éhezik a család, úgyhogy fogott 20 kenyeret saját magának, a maradék 10-et meg a gyerekeknek és elvitte az összes kenyeret. Úgyhogy a srácnak ennyi volt a pék-karriere. Utána többet nem sütött kenyeret.

Meg hogy az adományok követelése a mentalitás. Meg szegények, de pl. varázslásra, kuruzslásra, szellemidézésre bármennyi pénzt összekaparnak.

De azon gondolkoztam hogy ha ez a helyzet, akkor miért nem lehet egy őket megszólító oktató könyvet írni? Talán nem a Bibliát kéne terjeszteni, meg nem a nyugati könyveket, hanem specifikusan lehetne egy olyan könyvet írni, ami kifejezetten hozzájuk szól, és ami javítana a hozzáálláson. Ami tanítaná őket arra hogy mi a profit, mi a takarékoskodás, mi az a jövő hét, jövő hónap, következő év. Ha sok tízmilliárd dollár megy Afrikába, akkor egy ilyen könyvet is el lehetne juttatni minden családhoz. Legyen egy vastag füzet. Valami ami úgy van leírva ami nekik is tetszene. Rendben, nem 120-az az átlag IQ, de olvasni tudnak, iskoláik vannak, illetve pékek és hasonló munkások lehetnének, sikeresek, keresnének pénzt, és úgy már lenne náluk egy kis fejlődés, pozitív irányba. Nem csak az hogy az egyik nap van mit enni, a másik nap nincs, de "jóvanazúgy".

Az ENSZ-nek a Vörös Keresztnek, a vallásoknak meg a többinek nincs annyi agya hogy valami tervet kiötöljenek? Legalább próba szinten...

LOTS
    Guest

3 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ami tanítaná őket arra hogy mi a profit, mi a takarékoskodás, mi az a jövő hét, jövő hónap, következő év.
    Ilyen könyv Magyarországon sem ártana. Mert jelenleg az van, hogy "provident" segítségével lehet menni wellness-re januárban.
    A magyar lakosság nagy része fizetéstől-fizetésig él. Ha valamiből egy kis nem várt pénzhez jutnak, akkor az el kell tapsolni felesleges dolgokra.
    Nagy gyár dohányzójában láttam, hogy a szalag munkások olyan telefonokat görgettek, amit nem futott volna ki egy havi fizetésük, de egymástól kéregették a sodort cigit. Jártam egy fazonnál döngölt padlós romos házban, de volt bent 2 lapos tv, notebook, több okos telefon meg tablet.
    Nem vagyunk jobbak mint az általad említett afrikaiak. Csak itt több pénz van a nagyobb felesleges marhaságokra.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

2 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LOTS Hozzászólás megtekintése
    Ilyen könyv Magyarországon sem ártana. Mert jelenleg az van, hogy "provident" segítségével lehet menni wellness-re januárban.
    A magyar lakosság nagy része fizetéstől-fizetésig él. Ha valamiből egy kis nem várt pénzhez jutnak, akkor az el kell tapsolni felesleges dolgokra.
    Nagy gyár dohányzójában láttam, hogy a szalag munkások olyan telefonokat görgettek, amit nem futott volna ki egy havi fizetésük, de egymástól kéregették a sodort cigit. Jártam egy fazonnál döngölt padlós romos házban, de volt bent 2 lapos tv, notebook, több okos telefon meg tablet.
    Nem vagyunk jobbak mint az általad említett afrikaiak. Csak itt több pénz van a nagyobb felesleges marhaságokra.
    Nem a könyvre van szükség
    Arra, hogy a fiatalokkal megértessék a szülők, tanárok, hogy nem minden igaziz, amit a médiában látnak.

Illetve attól, hogy valakinek drágább cuccai vannak, nem jobb ember, hanem a látszat a fontos neki...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    A hajléktalan-ellátásban ahol dolgozom, az esetek nagy részében azt látom, amit TMIB leírt az afrikaiakról. Nincs "jövő" fogalom, ha megjön a fizetés egyből elköltik piára/drogra stb.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Nem a könyvre van szükség
    Arra, hogy a fiatalokkal megértessék a szülők, tanárok, hogy nem minden igaziz, amit a médiában látnak.

Illetve attól, hogy valakinek drágább cuccai vannak, nem jobb ember, hanem a látszat a fontos neki...
    Jól mondod, ha egy (vagy több) kiadvánnyal, előadással fel lehetne világosítani az embereket, akkor rég nem itt tartanánk. Aki úgy szocializálódott, hogy minden pénz elfogy a hónap végére, azon nem segít, az sem, ha megtriplázzák a fizuját. A spórolási hajlamot gyerekkorban kell kialakítani. De a mai világ nem spórolásra ösztönöz, hanem fogyasztásra. Ebből az állapotból szinte lehetetlen kirángatni az embereket.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    De azon gondolkoztam hogy ha ez a helyzet, akkor miért nem lehet egy őket megszólító oktató könyvet írni? ..specifikusan lehetne egy olyan könyvet írni, ami kifejezetten hozzájuk szól, és ami javítana a hozzáálláson.
    Nincs baj a hozzáállással, és nincs baj azzal sem, hogy nincs információjuk. Merthogy van. Az afrikai sz*rfészkek nem azért sz*rfészkek, mert nem tudják, hogy mit kellene csinálniuk, hanem azért, mert olyanok a törvényeik, hogy nem teszik lehetővé a kitörést. Azért olyanok, mert így a maroknyi elit pénzügyileg rendkívül jól jár. Ezért van az, hogy Botswana lassan túltesz Magyarországon, Zimbabwe meg majdnem kőkori körülmények közé süllyedt. Nem ugyanazok a törvények. Ahol pedig nincs biztosítva a magántulajdon, meg a fair üzletelés lehetősége, ott senki sem fog létrehozni semmit, mert nincs értelme, mert úgyis elveszik tőle.

Ha egy ország, egy társadalom fejlődő gazdaságot akar, akkor a fejlődő gazdaságok törvényeit kell bevezetnie, más út nincsen. Zimbabwe soha sem lesz Botswana, ha zimbabwei törvényei lesznek. Kizárólag akkor tud Botswana szintjére jutni, ha átveszi a botswanai törvényeket.

Magyarország soha nem fogja utolérni Ausztriát a magyar törvényekkel. Az ausztriai törvényekkel lenne erre lehetőség.

Egy nap alatt megszerezheti a vállalkozáshoz és az előrelépéshez szükséges információt bárki a jutub meg a tiktok videókból. Néhány hónap gyakorlással tudássá válik az információ. Csak nem ér semmit, ha nem lehet alkalmazni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Így van, bár akkor lehetne azt is mondani az afrikai országok vezetőinek hogy amíg nem lesznek X törvények, nem lesz nemzetközi segély sem. Sőt, tilos lesz pénzt vagy bármit adakozni. Igaz hogy a lakosságnak nem tetszene ott, de hosszú távon sokkal jobban jönnének ki belőle.

Viszont a könyv akkor is hasznos lenne. Csak egy kis lépés, a pénzeket nézve tényleg csak filléres ügy, mégis lenne 1-2% aki elgondolkozna rajta. Az a tömeg meg lehetne egy az új Afrika magja.

Nem tudom hogy a net milyen, de ahogy hallottam 1-2 éve, sok helyen csak úgy van net hogy valaki több napi fizetését odaadja valami helyi cégnek, hogy rádughassa a telefonját/gépét egy órára. Persze nem Dél Afrika elit negyedében, hanem a lepukkantabb országok kisvárosaiban és faluiban.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 25

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LOTS Hozzászólás megtekintése
    Nagy gyár dohányzójában láttam, hogy a szalag munkások olyan telefonokat görgettek, amit nem futott volna ki egy havi fizetésük, de egymástól kéregették a sodort cigit.
    Ja most felveszed azt a 200 ezret aztán 10 év múlva januárig fizetheted vissza azt a Providentet csak annyi a kamat
    Konkrétan ha a maffiától vennék fel uzsorakamatot körülbelül ugyanígy járnék csak a különbség annyi, hogy a provident legális mert ez egy ilyen ország
    Mégis milyen cigit kéregettek egymástól? Én úgy tudom aki dohánygyárban dolgozik az vagy ingyen vagy nagyon olcsón kapja a cigit
    A magyar cigaretta minősége katasztrofális, kapadohány még a drágábbik fajta cigi is, talán a fehér Marlboro az elmegy de vettem egyszer szükségből Pall Mallt konkrétan szívhatatlan volt úgyhogy el is dobtam az egész dobozzal
    Külföldön már több mint 20 éve nagyon drága olyan 1000 Ft környékén volt egy doboz cigi aztán jöttek ide külföldiek, egyből felvásárolták az egész boltot több kartonszámra vették a cigarettát és komolyan örvendeztek, hogy itt milyen olcsó a cigaretta (akkor volt olyan 500 Ft környékén egy doboz cigi)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem értem mit számít az hogy ki milyen testalkat. Nálunk az izmosakat lelövöldözik.
    Az NRA nem csinál felvonulást. Az NRA éves gyűlést tart, fegyverbemutatókkal.
    2020-ban a szélsőbalosoknál az a BLM-nél volt esélyes, pont azért mert a fegyveres átlagemberek nem mentek utcára és nem is igazán védték magukat néhány kivétellel.

Haha azt mindjárt gondoltam
    Már hogyne számítana a testalkat kérdése ez az elsődleges a küzdősport tudás mellett itthon
    Azért nyomhatod a fekvőtámaszt nem baj ha erősíted magad

Nem, az az "ex-katona" egy BLM szélsőséges volt. Nem AK74-essel lőtt hanem egy SKS puskával. Talán Dallas-ban történt, egy fehér-ellenes rasszista búcsúlevelet is hátrahagyott, amiben leírta hogy fehéreket és rendőröket akart ölni. És meg is tette.
    Én akkor azt olvastam, hogy exkatona volt aki behülyült szokásosan mint oly sok társa aki már megjárta a frontot valahol és valóban hagyott egy levelet, hogy fehéreket és rendőröket akart ölni
    Én láttam a videót úgy szalagáltak a rendőrök mint a kis hangyák azt se tudták mit csináljanak a szituációval
    Láttam a post mortem fotót is rárobbantották az egész falat bele is halt, bár szerintem egy SWAT egység is elintézte volna na de így is meglett
    Nem SKS volt hanem Saiga AK-74 (én úgy emlékszem valamennyire még modernizálva is volt de annyi törmelék volt rajta, hogy nemsok minden látszott a fegyverből)
    Egyébként mostanság az SKS nagyon népszerű az USA-ban, gondolom olcsó ára miatt

"mégis bunyóba vagy dulakodásba keveredsz" - A 70-80 éves nyugdíjasokat simán szétverik. Most akkor ők is járjanak gyúrni, meg kokszoljanak, tolják a kokaint is mellé, hogy pörögjenek tőle, mert esetleg lehet hogy megtámajda majd őket valaki egyszer? Ráadásul ők inkább célpontok mint egy 40 éves akárki.
    Nem nagyon tudok arról, hogy az utcán vagy szórakozóhelyen 80 évesek lennének, ha az utcán sétálsz vagy lemész bulizni inkább te leszel veszélyben

"Nemtudom melyik vonalat képviselted a bőrfejűeknél ment a bunyó keményen" - Soha egyetlen verekedést sem láttam, azon kívült hogy kicsit összekaptak az egyik koncerten. Persze kivéve az erőszakot már itt az egyik-másik politikai rendezvényen. De a repülő követ nem állítja meg az izom, a másiknál meg csak néhány ember osztotta egymást, a többség távolról nézte a történteket.
    Jó kérdés melyik alternatív vonalhoz tartoztál

Tőlem az erőszak mindig távol állt. 10 éves korban kinőttem azt a dolgot.
    Persze én se vagyok az de az erőszakos emberekkel csak erőszakkal lehet fellépni mert vagy lezúznak vagy hülyének néznek

"Nem fogod tudni kidumálni magad ha a másik kifejezetten agresszív és verekedni akar" - Megtettem az esetek 90%-ában. A videóim arról szólnak. Soha nem törték csontom sem.
    Ha valaki meg akar verni az meg fog, mert bunkó és kész

"Sőt voltak akik kifejezetten rühellték azokat akik nem álltak ki saját magukért" - Az meg sosem érdekelt hogy a kötekedő erőszakos emberek mit rühelltek és mit nem. Az ember úgy áll ki magáért hogy lenyugtatja az idiótákat. Hogy ők ezt gyengeségnek veszik-e az meg mindegy. Valójában ők a gyengék, ha csoportosan keresnek egy valakit akiről úgy gondolják hogy nem tud majd védekezni, csak hogy egymásnak bizonyítsanak. Rugdossák a nyugdíjast a buszmegállóban meg ilyenek.
    Nem nekik kell megfelelni hanem majd a saját társaságod fog konkrétan elfordulni tőled ha nem állsz ki magadért

"Többre becsülték azt aki odaállt bunyózni" - Marian Cozma-t aztán jól megbecsülték. :-( Őt megszúrták, aztán kint meg védekezett volna, mire a szívébe is kapott kést.
    Ja meg a nagyon rendes és megbízható olaszos kidobó is megkínálta egyből egy gyomrossal ahogy az a nyomorult szaladt felfelé a lépcsőn menekülve a gyilkosai elől
    Jó kérdés miért késelték meg, talán azért mert ez tradició és kultúra része egyeseknél

"Előfordulhat, hogy utána megkeresnek na de neked is van baráti köröd nem?" - Haha, persze. 1. itt nincs 2. Magyarországon volt, az osztálytársaim többnyire, akik legalább annyira nem szerették az erőszakot mint én. Volt egyszer hogy elkaptuk azt akik körbeálltak és rámtámadtak. Jól kiálltam magamért, volt verekedés. Másnap a haverral is volt egy csörtéje. Aztán ugyanazok 1 hét múlva elkaptak és újra megütöttek. Persze nem ám hogy "gyere verekedjünk", hanem áll mellettem és minden előjel nélkül ütött. Hogy tisztelnék azokat akik verekednek velük, abban semmi valóság nincs. Ezek nem tisztelnek sem Istent, sem embert.
    Miért nincsenek barátaid? Ha ilyen rendezvénykre járkálsz akkor azért kellene lenni pár barátnak
    Nézd ez előfordul de nem lehet annyiban hagyni soha

"Nem késelhetsz meg valakit azért mert megüt, üss vissza" - Ne engem taníts hogy ki késelhet és ki nem. Tanítsd a másikat hogy nem ütünk meg embereket.
    Nem késelhetsz azért mert megütnek ez nagyon nem fair műsor, és ha késelsz csak azért mert megütnek akkor ha utána téged is megkéselnek majd ezért akkor ezen nem kell csodálkozni
    A bunyó az bunyó, nem kell olyan komolyan venni, hogy egyből késelj főleg nem egy embernél

"Az sem kedvelt tevékenység amikor többen mennek rá egy emberre" - ? Szó szerint a galerik 3-4-5 fős csoportokban mennek 1 emberre. Így volt 25-30 éve is, meg most is ez a divat.

Ismerős a téma főleg tradiciós néphagyomány barátainknál de akkor sem fair munka az sem

"Egy embernek egy a párja" - Filmekben szokott úgy lenni. Meg a rosszfiúk egyenként állnak ki a hőssel verekedni, megvárják a sorukat. A valóság viszont nagyon más.

Tudom, láttam már én is, ahogy 4-en ütnek vagy rúgdosnak egy embert de börtönkörülmények között is 1:1 arányban szoktak a meccsek lemenni

"De ez már történelem, ma már rendőrt se látni" - Ha baj volt, régen se lehetett. Soha egyetlen alkalommal sem láttam amikor kellett volna. Ha hívtuk nem jöttek ki. Persze amikor késtem az iskolából és hajtottam a biciklivel mint az őrült a hajnali sötétségben hogy elérjem az utolsó buszt, akkor persze pont ott voltak a vasúti átjárónál. Meg is állítottak, megfenyegettek, húzták az időt. Mondtam nekik hogy az utolsó busz megy, a vonat meg sehol, hiába piros a jelzőlámpa. De csak szövegeltek tovább. Aztán én meg hazatekertem a biciklivel, mert lekéstem miattuk a buszt. De ezek sosem voltak ott amikor ránk támadtak valami suttyók az utcán vagy szórakozóhelyen/fesztiválon. Akkor nem volt rendőr sehol.
    Talán még a 90-es években és vége felé volt rendőr az utcán ma már nincs
    Ez így szokott lenni, hogy rendőr általában soha nem ott van ahol kellene lennie
    Rossz a BTK, ha keményebb törvények lennének az visszatartó erő lenne mindjárt mindenkinek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Első világháborús Emeriken trencs dásztör másolat 5500-ért vettem darabját
    Annyira nem jó azért mint eredeti elődje és a kés sem éppen erre van tervezve de elfér a zsebben aztán tele lehet vele vágni egyből vágni nagyobb embert is, lesz fájdalom annyi bizonyos
    Annyi, hogy valamennyire meg kell tudni hozzá tanulni bunyózni mert attól, hogy a kezeden van kiüthetnek még símán
    IMG_20230825_064830.jpg