Oldala 3 of 3 ElsõElsõ 123
Eredmény 21 to 30 of 30

Topic: Szürke víz tisztítás / hasznosítás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up
    Received: 718
    Given: 795

0 Not allowed!
    Így van, ami tartalmaz azt úgy hívják hogy szennyvíz! A szürke víz az úgy tudom hogy például esõvíz, meg amibe bele mosod a kezed. Amit nem innál meg, de öntözhetsz vele a kertben vagy leöntheted vele a WC-t.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    De a szürke víz nem tartalmaz fekáliát.
    Bizony nem
    De Doom nem is a szürkevízrõl, hanem kifejezetten a kaksiról írt, így én is kifejezetten arra válaszoltam

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 43

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Bizony nem
    De Doom nem is a szürkevízrõl, hanem kifejezetten a kaksiról írt, így én is kifejezetten arra válaszoltam
    off: Bocs, nem láttam mire írtad (nem látszik nekem).
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Már elég régen néztem ide. Nos az ivóvíztisztítás engem is érdekelt, de mivel itt sem találtam megbízható információt, félretettem a témát. A szürke vizet e Kegyedi leírás hatására csináltam meg a vikendházban. Nem vált be. Nagyon büdös és koszos volt, pedig két tartályos ülepítõt tettem le. Lehet különbözõ bohóckodásokkal tisztábbá varázsolni, de nem éri meg a befektetett munkát. Nagyon macerás. Még a családi házban sem csinálom meg az esõvízre, mert inkább ellocsoljuk a kertbe. A komposzt wc-rõl is lemondtam, pedig a kertben volt a pottyantós. Büdös, akárhogy is fûrészporozod. Nem lakásba való. Ezeket a hülye dolgaimat a hétvégi házban éltem ki, mert ott rá voltam szorulva. Se áram se víz, se telefon, csak erdõ.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 43

0 Not allowed!
    Végre valósi tapasztalat .
    Én is komposztvécét, alomszéket (vagy hogy is hívják) tervezek elsõ körben, persze enyhe elszívással, hogy ne a lakásba menjen a szag.
    Mindenki azt írja, hogy nincs szaga, de nehezen tudom elképzelni. A vízöblítéses wc helye ki van építve (annak a helyére kerül), így bontás nélkül át lehet állni ha nem felel majd meg. Szürke víznél én is tartok attól hogy szaga lesz gyökérzónás tisztításnál, ráadásul szúnyogtelep is lehet belõle .
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Esővíz-gyűjtő hordó

Csak egy újabb dolog a prepper készletemben, gondoltam hogy bemutatom... A víz a legfontosabb, és nem csak az ivóvíz. A szürke vizet is sok dologra lehet használni.

https://www.youtube.com/watch?v=QX3Wg4CQmfI

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát, ahogy lassan telt a hordó, úgy lett benne valami más is. Kiengedtem belőle egy vödörrel, és egy rakás féreg volt benne. Nem tudom milyen rovaré, mert a szúnyoglárva az kis fekete izé, ez viszont annál valamivel nagyobb apró fehér féreg.

Öntöttem a vízhez egy kis hipót. Esett még az eső, engedtem egy újabb vödörrel tegnap, a hipószag benne van. Féreg is van még benne, igaz már sokkal kevesebb. Hogy élik túl a hipós vizet? Az lehet a gond hogy a tetején a háló nem sűrű és simán beszállhat oda légy, meg más rovarok is...

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 104
    Given: 94

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az lehet a gond hogy a tetején a háló nem sűrű és simán beszállhat oda légy, meg más rovarok is...
    Talán varrható vagy rámelegíthető alá/fölé egy sűrűbb háló de igazából ha a hipó már ritkítja őket én nem tudom mennyire aggódnék emiatt. Mármint ha ivóviz lenne belőle akkor úgyis kell utánszűrni meg forralni vagy egyéb úton kémiailag kezelni, de talán locsolás előtt is érdemes lehetne felforralni. Nem gyűjtöttem még esővizet de az a gyanúm hogy ha nem sűrűn cserélnéd akkor idővel úgyis megtelepedne valami, gombák/mikroorganizmusok átjutnának bármi olcsó szűrőmegoldáson, nem?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mi is arra gondoltunk hogy ráragasztunk a tetejére valami sűrűbb hálót.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

3 Not allowed!
    Én szereztem használt IBC tartályokat, abban gyűjtöm az esővizet. Szűrőként geotexitiliát szögeltem egy barkácsolt fakeretre, azon keresztül folyik a víz a tartályba. Egy másik geotextilia darabbal a befolyónyílás száját fedtem le, hogy a szúnyogok és más rovarok ne tudjanak belepetézni. Öntözésre használtam. Nyár végére azért kezd algásodni a víz.