Oldala 6 of 6 ElsõElsõ ... 456
Eredmény 51 to 58 of 58

Topic: Földrengések

MPF támogató Arroyo2077's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2022
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 92

0 Not allowed!
    Szia bel! Én is ezt olvastam, de nem volt világos, miért jobb, ha egy kilotonna ház ráborul az emberre

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 53
    Given: 136

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Arroyo2077 Hozzászólás megtekintése
    Szia bel! Én is ezt olvastam, de nem volt világos, miért jobb, ha egy kilotonna ház ráborul az emberre
    Szia,

Talan ez elsosorban a panellakoknak szol, akiknek eselyuk sincs par masodperc alatt kierni - tobb ido meg nincs, es akkor mar jobb egy ajtonyilasban allni, ahol ha az egyik oldalon felakad a fodem, akkor arra az oldalra lehet lepni.

Bel

Csatlakozás dátuma
    Dec 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha jól tudom, a panelokban sok helyen fém az ajtó-félfa is, míg máshol műanyag. A bejárati ajtók viszont sok esetben biztonsági ajtó. Lehet azt választanám, de csak tipp. Jó, hogy én egy mávtelepi lakásban élek, itt egy kiadós mennydörgéses zivatarban is hullik a vakolat :p

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 888
    Given: 929

0 Not allowed!
    "Meghaladta az 50 ezret a február 6-ai földrengések halálos áldozatainak száma Törökországban és Szíriában. Mindeközben a török lakosság attól tart, hogy az ország más pontját is érheti hasonló pusztítás."

Csatlakozás dátuma
    Dec 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    "Meghaladta az 50 ezret a február 6-ai földrengések halálos áldozatainak száma Törökországban és Szíriában. Mindeközben a török lakosság attól tart, hogy az ország más pontját is érheti hasonló pusztítás."
    S mindeközben mi van azzal a több millió migránssal akiket Törökország pénzért feltartóztat?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "632-re emelkedett a péntek éjjel történt földrengésben elhunyt emberek száma Marokkóban a korábban közölt 296-ról, a 7-es erősségű földrengés hatalmas károkat és pánikot okozott Marrákesben és több más városban." - írja a magyar sajtó.

Sőt, az újabb hírek szerint már 820 áldozat van és a számok egyre csak emelkednek.

https://www.nbcnews.com/news/world/l...tes-rcna104208

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Ezer fölé emelkedett a péntek éjszakai marokkói földrengés halálos áldozatainak száma - közölte a belügyminisztérium szombat délután. A közlés szerint - amelyet a marokkói állami televízió ismertetett - 1037 halálos áldozatot tartanak számon jelenleg, és több mint 1200 sérültről tudnak."

https://hvg.hu/elet/20230909_Ezer_fo...zatainak_szama

Újabb frissítés:

"Meghaladta a kétezret a marokkói földrengés halálos áldozatainak száma az észak-afrikai ország belügyminisztériumának szombat esti közleménye szerint. Jelenleg már 2012 halottról tudni."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rengeteg halottja van az afganisztáni földrengésnek

"Zabihullah Mudzsahid tálib kormányszóvivő az X közösségi portálon a helyi katasztrófavédelmi ügynökségre hivatkozva azt írta: "2053 mártír halt meg 13 faluban. 1240 ember megsérült. 1320 ház teljesen megsemmisült". A 6,3-as erősségű földrengést, amely szombaton Herát városától 30 kilométerre északnyugatra történt, nyolc erős utórengés követte."

Frissítés:

"Dzsanan Szajík, a katasztrófavédelmi minisztérium szóvivője szerint a halálos áldozatok száma 2445-re emelkedett, míg több mint kétezren megsérültek."(MTI)