Oldala 42 of 42 ElsõElsõ ... 32404142
Eredmény 411 to 420 of 420

Topic: Zavargások, tüntetések, fosztogatók

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 888
    Given: 929

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Hát nem tudom, itt a városban nem volt olyan nagy tömeg. Persze több a semminél! Meg ugye a Mi Hazánk szerintem még mindig úgy van, hogy sokan nem igazán veszik komolyan, vagy nem is nagyon tudnak róla. Vagy éppen "szélsőségesnek" tekintik, és ezért nem foglalkoznak vele. (Teszem hozzá: én sem tartozom a szimpatizánsai közé.)
    250-500 ember itt, 1000 ember ott, aztán összeadódik a sok nagyváros. Igaz, az ilyet inkább úgy kellett volna hogy még a jó időben szervezzék, mert ha túl hideg van, szállingózik a hó, hideg szél fúj, esik az jeges eső, akkor a tömeg már kevésbé fog megjelenni rajta.

De igaz amit mondasz, a gond hogy az összefogás tudna ezzel tömeget mozgatni, de ők együtt nyomulnak a kormánnyal az oltást, lezárást meg a többit illetően. A Gődény nem tudom van-e még, ő sok emberrel tüntetett tavaly, de kétlem hogy összefogna a Mi Hazánkkal az ügy érdekében, tekintve a Dávid-csillagos tetkóját. Valahogy szerintem nem fognának össze szerintem. Az LA75 párt meg ugye 0,1% vagy ki tudja mennyire erős. Alig ismeri őket valaki - még. Igaz, ők szervezték az első tüntetést a nyitásért, vagy 300 emberrel.

Szerintem télen, meg így karácsonykor inkább lenyugszik a hangulat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak a szokásos...

874 autó égett ki Franciaországban, sokat szándékosan gyújtottak fel

"Összesen 874 autó gyulladt ki Franciaország-szerte a szilveszteri ünnepségek alatt – közölte szombaton a francia belügyminisztérium.

A rendőrség 441 letartóztatást hajtott végre, szemben a 2019-es 376-tal, és 381 személyt helyezett őrizetbe, ami a 2019-es 314-hez képest növekedést jelent.

Strasbourg városában 31 embert vettek őrizetbe kihallgatásra, miután kukákat és járműveket gyújtottak fel – jelentette a CNN.

A kihallgatottak között hat kiskorú volt, akik megszegték a kijárási tilalmat, míg a többieket állítólagos gyújtogatások miatt hallgatták ki – közölték a hatóságok.

A rendőrség hozzátette, hogy négy rendőr is megsérült az akció közben."

https://neokohn.hu/2022/01/02/874-au...yujtottak-fel/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    KAZAHSZTÁN:

Tüntetésnek mondja a Wikipédia de szerintem ez lassan polgárháború már inkább.

Az egyik hogy nem csak tüntikézés van, meg nem is csak zavargás, hanem lőnek, egy rendőrt lefejeztek.

Több tucat halott tüntető, 500 sebesült, 200 letartóztatott.
    18 halott rendőr és egyéb hatósági személy, 353 sebesült.

Több halott lett 3 nap alatt mint a BLM/szélsőbal 7 hónapos tüntetése alatt.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Kazakh_protests

A Wiki azt írja hogy a benzinár-emelés, a korrupció, a rendőri erőszak, a nemzet "elnyomása" és az emberi jogok megsértése okozták a polgárháborús helyzetet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    KAZAHSZTÁN:

Tüntetésnek mondja a Wikipédia de szerintem ez lassan polgárháború már inkább.

Az egyik hogy nem csak tüntikézés van, meg nem is csak zavargás, hanem lőnek, egy rendőrt lefejeztek.

Több tucat halott tüntető, 500 sebesült, 200 letartóztatott.
    18 halott rendőr és egyéb hatósági személy, 353 sebesült.

Több halott lett 3 nap alatt mint a BLM/szélsőbal 7 hónapos tüntetése alatt.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Kazakh_protests

A Wiki azt írja hogy a benzinár-emelés, a korrupció, a rendőri erőszak, a nemzet "elnyomása" és az emberi jogok megsértése okozták a polgárháborús helyzetet.
    Pont arra gondoltam az áldozatok aránya alapján, hogy ezek nem fegyvertelen, éhező, polgárok, akik az elnyomás ellen fellázadtak. Legalábbis nem valószínű. Azon agyaltam, hogy a kazahok évtizedekig tűrték a szovjet elnyomást, aztán egyből kapták a nyakukba a volt pártitkárt, mint új elnököt, de ezt is tűrték 30 évig, majd 2022 január 1-én megugrott az üzemanyagár és napokon belül kialakult ez a fegyveres lázadás. Szerintetek életszerű? Nagyon úgy néz ki, hogy ez a következő színes forradalom, amivel az orosz orra alá akarnak borsot törni.
    Eszembe jut a taxis blokád, aminek szinték az üzemanyag volt a kirobbantója. Nem voltak zavargások, a taxisok nem támadták a rendőröket, nem támadták a kormányzat épületeit, nem foglalták el a repülőteret. Vagy 2006-ban már komolyabb volt a helyzet, de akkor sem a repülőteret, rendőrsöt, vagy kormányzati épületeket támadtak, hanem a tévészékházat. És nem halt meg senki. Hogy nyugati példát is említsek: a francia sárgamellényes mozgalom során, ami szinté az üzemanyag áremelése miatt robbant ki sem volt közvetlen áldozat (lelőtt, agyonvert, lefejezett). De Kazahsztánban rögtön 42 hulla, pár nap alatt. Még sz USA-ban végbement zavargások során se volt ennyi áldozat, pedig ott "mindenkinek van fegyvere" Kazahsztánban tuti, hogy sokkal nehezebb fegyverhez jutni, mivel egy emberöltő óta diktatúra van. Egy szó mint száz, valószínűleg külső beavatkozás történt.
    Ami még feltűnt egy másik cikkben: https://www.portfolio.hu/global/2022...-rendet-519766
    A cikk szerint "Kazahsztánban – sok volt szovjet tagköztársasághoz hasonlóan – rendkívüliek a társadalmi különbségek. Miközben a 19 milliós lakosságból mintegy egymillióan – a Világbank 2018-as adatai szerint a lakosság 4,3 százaléka – élnek a szegénységi küszöb alatt, több kazah dollármilliárdos is a Forbes leggazdagabb embereket összegyűjtő listáján van."
    Az egyik észrevétel, hogy mivel az USA gazdagjai vannak a Forbes lista élén és ott is vannak nincstelenek szép számmal, abból az következik, hogy az USA-ban vannak a legnagyobb egyenlőtlenség a világon (matematikailag mindenképpen).
    A másik, hogy a cikkben hivatkozott Világbank adatok szerint a lakosság 4,3 %-a él szegénységben. Ugyanezen a grafikonon kijelöltem Németországot, az Egyesült Királyságot, hazánkat és furcsa módon mindegyik országban több volt a szegény. Ez is egy hajánál fogva előrángatott "bizonyíték". Úgy néz ki, hogy ezzel kapcsolatban is hazudik a nyugati sajtó.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézőpont kérdése hogy mennyire sok, a kérdés inkább az hogy mennyi lesz. Hogy a BLM-hez hány halott köthető összesen azt nem tudom, mert csak a tavalyi zavargásoknál indítottak neki egy listát, de a Wiki moderátorok letörölték az egészet arra hivatkozva hogy ez "árt a közbeszédnek" vagy valami ilyesmi. Emlékszem hogy ezen annyira felhúztam magam hogy csak ezért készítettem egy Wiki reget és rákérdeztem hogy ezt a fajta manipulációt mégis hogy gondolják.

Kazahoknál lehet csak elszakadt a cérna. Valószínűsítem hogy ha dobnának a lakosságnak magasabb fizetéseket és nyugdíjat, akkor szépen elcsendesedne az egész ügy.

Azóta kint vannak a pontos számok, 26 halott 1000 sebesült tüntető, 18 halott / 748 sebesült hatósági személy.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Abortusz-támogató zavargók vertek szét rendőrautót.

https://twitter.com/libsoftiktok/sta...23265244274688

Közben tömegével jelennek meg videók, posztok, stb. arról hogy ha a legfelsőbb bíróság kimondja hogy nem alkotmányos jog az abortusz, akkor erőszak lesz, polgárháború, gyújtogatás, stb.

https://twitter.com/libsoftiktok/sta...88874077609984

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "békés tüntetők" rendőröket lökdösnek meg ilyenek.

Sz*r ügy, mert a rendőrök ezt vagy hagyják, vagy elverik őket mint a rongyot. Ha hagyják akkor gyengének tűnnek a rendőrök, ha leverik a lökdösődőket akkor meg "fasiszta egyenruhások verik a gyenge nőket".

Videó:
    https://twitter.com/stillgray/status...97970527686656

Amúgy Kaliforniában van ez, ahol legális az abortusz és semmiben nem érinti az ott élő nőket a legfelsőbb bíróság döntése. Ballib állam, nem fog betiltani semmit.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Mintegy százezren demonstráltak csütörtökön az energiaválság miatt Franciaországban. A fővárosban negyvenezren gyűltek össze, de Lyonban, Lille-ben és Bordeaux-ban is sokan tüntettek. Többek között az infláció, a megélhetési válság és az Oroszországgal szemben kivetett európai szankciók ellen emelték fel hangjukat – számolt be róla az M1 Híradó."

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 779

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    "Mintegy százezren demonstráltak csütörtökön az energiaválság miatt Franciaországban. A fővárosban negyvenezren gyűltek össze, de Lyonban, Lille-ben és Bordeaux-ban is sokan tüntettek. Többek között az infláció, a megélhetési válság és az Oroszországgal szemben kivetett európai szankciók ellen emelték fel hangjukat – számolt be róla az M1 Híradó."
    Láttam én is. Ideje vót...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Berlinben 65 rendőr sérült meg, amikor egy betiltott Palesztin-párti tüntetést mégis megtartottak, majd a végén zavargás lett belőle. 174 ember tartóztattak le.

Gyújtogatás, kővel dobálózás is volt.

https://www.timesofisrael.com/65-ber...rn-everything/

A topic keresõszavai: