Oldala 18 of 18 ElsõElsõ ... 8161718
Eredmény 171 to 180 of 180

Topic: Élelmiszerválság

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 371
    Given: 660

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    (...)
    Na igen, drágulás az itt is van. Itt a hatósági áras cuccokkal megy a kavarás, pl. nem nagyon kapni napraforgó étolajat. Gondolom más olaj van, pl. olívaolaj, persze drágábban.

Szüleim nemrég vettek olaj nélküli sütőt, azt mondják sokkal finomabb vele a hús. Megkóstoltam: tényleg finomabb.

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 83
    Given: 179

1 Not allowed!
    Nem tudom, hogy ki látta már közületek, de a kormány kiszámolta a havi fejadagot katasztrófa esetére. Tudja valaki, hogy ilyenkor ki állítja elő vagy honnan szerzik be a listán szereplő dolgokat? Nekem a 0,3 db fogkefe a kedvencem

Mindenesetre annyi haszna volt, hogy látom, mire számíthatok és még inkább a magam ellátására kell törekednem. Ettől a fejadagtól valószínűleg bedobnám a törülközőt
    Loco en el coco

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 827

0 Not allowed!
    Esetleg kiegészítésnek saját készlet mellé. 6 tekercs budipapír. Jó, pont elég ...amíg nincs hasmenés.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 106
    Given: 1

2 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom, hogy ki látta már közületek, de a kormány kiszámolta a havi fejadagot katasztrófa esetére. Tudja valaki, hogy ilyenkor ki állítja elő vagy honnan szerzik be a listán szereplő dolgokat? Nekem a 0,3 db fogkefe a kedvencem

Mindenesetre annyi haszna volt, hogy látom, mire számíthatok és még inkább a magam ellátására kell törekednem. Ettől a fejadagtól valószínűleg bedobnám a törülközőt
    Járni jár, de jut-e majd?
    Ismervén a jelenlegi pozíciókat betöltő embereket, 90%, hogy okoskodás lenne a vége, a saját hasznukra.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!

A cikkben hivatkozott másik cikkből idézve:
    "A meghatározott igényeket ugyanis ki is kell elégíteni egy adott helyzetben. Négy lehetőség van erre: kapacitásfenntartás, kapacitásfejlesztés, tartalékolás, importálás."

ÚGy tűnik, hogy ez még csak tervezés, hogy miből mennyi kéne, ha lokális gebasz van. Ha globális, akkor nyilván az import az felejtős. Gondolom az lenne a cél, hogy a minimális fejadagot elő tudják állítani itthon.
    Ugyanaz nagyban, mint amiről itt is megy néha a diszkurzus: termelünk magunknak. Ha nincs megfelelő kapacitásunk fejlesztünk, vagy tartalékot képzünk. Egyébként megtervezzük honnan szerzünk gebasz esetén. Az utóbbira voltak szélsőséget ötletek is...

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 51
    Given: 127

0 Not allowed!

Szia,

Szerintem meg pont NEM katasztrofa esetere szamolta ki. Pontosabban lehet, hogy kiszamolta, de amire a cikk hivatkozik, abban a bekeidos igenyek vannak igen rosszul becsulve. 1 kg gyertya, 0 intimbetet???

Par evvel ezelottig kotelezo volt ilyen keszleteket tartani a kormanynak, de egyszercsak megszuntettek ezt az elvarast (gondolom, hogy ellophassak a korabbi keszletet). :-(

Bel

Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Esetleg kiegészítésnek saját készlet mellé. 6 tekercs budipapír. Jó, pont elég ...amíg nincs hasmenés.
    Ha 2 rétegű papírt osztanak, ami már a nedvesség közelségétől is széjjelfoszlik, akkor nagyon necces. Akkor jöhetnek a klasszikusok: újságpapír, lapulevél és társai, rongyok...

Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Járni jár, de jut-e majd?
    Ismervén a jelenlegi pozíciókat betöltő embereket, 90%, hogy okoskodás lenne a vége, a saját hasznukra.
    Én örülök, hogy egyáltalán foglalkoznak a témával, még ha sután is. A megvalósítást majd meglátjuk, bár remélem, hogy nem.

Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    A cikkben hivatkozott másik cikkből idézve:
    "A meghatározott igényeket ugyanis ki is kell elégíteni egy adott helyzetben. Négy lehetőség van erre: kapacitásfenntartás, kapacitásfejlesztés, tartalékolás, importálás."

ÚGy tűnik, hogy ez még csak tervezés, hogy miből mennyi kéne, ha lokális gebasz van. Ha globális, akkor nyilván az import az felejtős. Gondolom az lenne a cél, hogy a minimális fejadagot elő tudják állítani itthon.
    Ugyanaz nagyban, mint amiről itt is megy néha a diszkurzus: termelünk magunknak. Ha nincs megfelelő kapacitásunk fejlesztünk, vagy tartalékot képzünk. Egyébként megtervezzük honnan szerzünk gebasz esetén. Az utóbbira voltak szélsőséget ötletek is...
    Mondjuk azt nem értem, hogy miért sárga, ha felesleg képződik? Abból lehet tartalékot képezni. A pontosan eléggel az a tapasztalatom, hogy amikor élesben menne a dolog, akkor derül ki, hogy mégsem elég

Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Szerintem meg pont NEM katasztrofa esetere szamolta ki. Pontosabban lehet, hogy kiszamolta, de amire a cikk hivatkozik, abban a bekeidos igenyek vannak igen rosszul becsulve. 1 kg gyertya, 0 intimbetet???

Par evvel ezelottig kotelezo volt ilyen keszleteket tartani a kormanynak, de egyszercsak megszuntettek ezt az elvarast (gondolom, hogy ellophassak a korabbi keszletet). :-(

Bel
    Valóban, békeidőre, csak a fejemben összekeveredtek a mondatok Valóban igen fura összeállítás, mind táplálkozás, mind praktikum szempontjából.

Az állam tartott ilyen készleteket, amit ugye maga vállalt. Szerintem egyszerűen azért szüntették meg, mert a készlet fenntartása és a hozzá kapcsolódó logisztika már érzékeny számokat mutatott és másra kellett a lóvé. Minek költenél ilyenre, ha Európában béke van és boldogság?
    Loco en el coco

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 69
    Given: 55

1 Not allowed!

Érdekes lista ez. A gyertya és a gyufa említése arra utal, hogy a kormány áramkimaradásra is számít. Áram hiányában viszont hova teszi az ember a "3kg csontos nyers húst és vágott baromfit", ha nem működik a hűtő, illetve hogyan sütjük/főzzük meg, ha nincs áram és esetleg gáz sem? (Valószínűleg persze nem egyben adnák ki a havi adagot - már ha egyáltalán adnának valamit - de a tartósítás és elkészítés akkor is kérdéses.)

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 69
    Given: 55

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Bel
    Intimbetét helyett "0,3 kg egészségügyi vatta" szerepel a listán. De melyik nő használ manapság vattát?

Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Érdekes lista ez. A gyertya és a gyufa említése arra utal, hogy a kormány áramkimaradásra is számít. Áram hiányában viszont hova teszi az ember a "3kg csontos nyers húst és vágott baromfit", ha nem működik a hűtő, illetve hogyan sütjük/főzzük meg, ha nincs áram és esetleg gáz sem? (Valószínűleg persze nem egyben adnák ki a havi adagot - már ha egyáltalán adnának valamit - de a tartósítás és elkészítés akkor is kérdéses.)
    Jó meglátás! Ha nincs áram, akkor én inkább a vízellátás és a szennyvíz elvezetése miatt aggódnék.
    Loco en el coco