Oldala 25 of 26 ElsõElsõ ... 1523242526 UtolsóUtolsó
Eredmény 241 to 250 of 252

Topic: Edzés otthon

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 25

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ezt megcsináltam tegnap.

Jól be vagyok rozsdásodva, de azért csak összejött. Nem ártana napi szinten csinálni, aztán esetleg kicsit szintet lépni vele. Közben hallgathatnék egy podcast-et vagy valamit, hogy ne legyen unalmas.
    Naaagyon ügyes vagy
    Megnéztem a probléma, hogy egyrészt ez egy fogyókúrás edzés, neked meg tömegelni kéne izmot, a bemelegítés ezen nem túl intenzív és rosszul is nyomja a fekvőtámaszt
    Itt van a jó bemelegítés az öreg Schwarzenegger csak tudja, (annyi hibát látok, hogy a vállizület nincs bemelegítve úgyhogy ha megcsináltad a bemelegítést igencsak nem árt csinálni néhány karkörzést is mert megkopik az izület a válladban utána fájni fog, nyomhatod a porcképzőt egy ideig)

Ha a fekvőtámasz rosszul van nyomva akkor semmit nem ér
    Germán barátaink nagyon jó és hasznos csatornát csinálnak elő lehet fizetni mobilon is alkalmazásra és akkor megtanítanak profin csinálni a kaliesztetiket (kár, hogy amikor fiatal voltam nem volt ilyen csatorna)
    Így kell fekvőtámaszt nyomni helyesen nézd meg minden szögből, bakkal ugyanígy megy

Javaslom vegyél egy pár fekvőtámasz bakot 5000 Ft

meg egy fekvőtámasz táblát az is olyan 5000 Ft

a bak kíméli a csuklód aminek begyulladása általános probléma a fekvőtámaszt nyomók körében, a fekvőtámasz táblán pedig sokféle fekvőt meg lehet csinálni mivel 100-110 kilóig bírja
    https://www.ebay.com/b/Push-Up-Stands/158925/bn_1941375
    Én hallgattam zenét mindig edzés közben bár akkor az ember nem feltétlen tudja számolni a pihenőt a szettek között úgyhogy venni kell egy szimpla stopperórát is kábé 1000 Ft, 45 másodperc-1 perc a pihenő minden szett között
    Javaslom erősen lábra a guggolást is meg a kitörést is mert akkor vékony marad a lábad ha nem csinálod szintén 45 másodperc pihenővel körönként de fokozatosan csináld felfelé mert egyből görcsöt kap a láb ha nekiállsz guggolni sokat kezdésként, amennyiben lábra edzel aznap akkor nincs felsőtest edzés
    4-5 nap edzés ajánlott egy héten
    Belejössz majd csak el kell kezdeni
    Csatolt képek Csatolt képek

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 923

0 Not allowed!
    Én fogyni akarok, nem kigyúrni magam. A fekvőtámasz térdelő fekvőtámasz, nem "rendes" fekvőtámasz. Sok kihagyás után olyat kell csinálni, nem a rendes, megerőltető formáját. Semmilyen intenzív dolgot nem akarok, csak egy kicsit fogynék ha lehetne, meg főleg a kardiómon javítanék vele. Mutatsz ilyen 20 éves fickókat akik soványan fekvőtámaszoznak. Persze, 20 évesen én is úgy csináltam, csak már 42 vagyok...

Jó ha a lában vékony marad, csak a hasam is legyen mellé vékony. Az lenne a lényeg.

A guggolást meg amúgy sem erőltetném, mert vagy 10 éve megpróbáltam pár hétig és a térdem utána éveken át fájt. Sőt, a biciklizés szerintem azért nem megy rendesen azóta. Nem jó erőltetnie az embernek a térdét sem 30 éves kor felett...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Én fogyni akarok, nem kigyúrni magam. A fekvőtámasz térdelő fekvőtámasz, nem "rendes" fekvőtámasz. Sok kihagyás után olyat kell csinálni, nem a rendes, megerőltető formáját. Semmilyen intenzív dolgot nem akarok, csak egy kicsit fogynék ha lehetne, meg főleg a kardiómon javítanék vele. Mutatsz ilyen 20 éves fickókat akik soványan fekvőtámaszoznak. Persze, 20 évesen én is úgy csináltam, csak már 42 vagyok...

Jó ha a lában vékony marad, csak a hasam is legyen mellé vékony. Az lenne a lényeg.

A guggolást meg amúgy sem erőltetném, mert vagy 10 éve megpróbáltam pár hétig és a térdem utána éveken át fájt. Sőt, a biciklizés szerintem azért nem megy rendesen azóta. Nem jó erőltetnie az embernek a térdét sem 30 éves kor felett...
    Fogyni? Láttam a videóid nem vagy te kövér
    Ha térdelő fekvőt csinálsz akkor még jobban megterheled a térded úgyhogy fel kell polcolnod rendesen ha letérdelsz a földre
    A semmilyen intenzív dolgot nem akarok ez aranyos csak az a baj, hogy akkor nem is fogsz fejlődni semmire sem, valamennyi intenzivitás és terhelés szükséges a fejlődés érdekében
    Ez fekvőtámasz,szabadtestsúlyos nem terheli a szívet annyira mint a súlyzózás nem kell aggódni
    Ha kardiót akarsz javítani akkor járj el futni az javítja a kardiót, én tinédzserként lefutottam napi 6-8km-ert hobbiból esténként olyan hajszálvékony lettem tőle, hogy rossz volt rámnézni
    Nézd még csak 42 vagy nyilván nem 20 éves de menni fog a fekvőtámasz annyira még nem vagy öreg, 50 éves korig nem vagy még öreg jelenleg középkorú vagy
    Tavaly voltam 40 éves, kábé 157 fajta fekvőtámaszt lenyomtam minden probléma nélkül
    Mondjuk ha problémás a térded akkor a futás lehet, hogy kiesik így akkor megoldásként diétáznod kell ha fogyni akarsz
    Nem jó ha vékony az ember lába és nincs olyan, hogy most most akkor a lábam legyen vékony meg a hasam, ha fogysz akkor mindenhonnan fogyni fogsz nem specifikusan csak egy egy vagy két testrészről
    Ki kéne a térded vizsgáltatni ha ennyire súlyos bár jó kérdés súllyal végezted e a guggolást mert nem feltétlen kell azzal, szabadtestsúllyal is jól el lehet guggolni meg az egylábas kitörés is jó erős combokat csinál
    Lehet kapni gyógyászati boltban kompressziós térdvédőt pár ezer forint
    Nagyon jól fogja a térded akár natúrban akár edzés közben is ha az problémás de jó kérdés mi baja lehet a térdednek ezt először is tényleg ki kellene vizsgáltatni röntgennel vagy ha komolyabb akkor CT-vel vagy MRI-vel (tudom: veri hepi end dörti kepiteliszt imperialiszt USÁban másfél millió dollár egy röntgenfelvétel is mert demokratikusan csak így boldog a nép mert ha nem akkor egyből agyonlövetnek a rendőrséggel de azért nem ártana tényleg megnézetni)
    Ez itt egy erősebb verzió de van ennél gyengébb is

gyengébb

Lehet kapni porcképzőt ha az szükséges sok javulás érhető el vele minden téren ha porckopásod van de tényleg ehhez tudni kéne egyáltalán mi baja a térdednek
    Last edited by DerWolf; 09-05-2023 at 02:07 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Kizárt hogy a hasamról láttál volna videót. Persze a karom nem kövér, meg a lábam sem. De a hasamon van valamennyi zsír ami nem jó...

Az edzéstervek alapja, hogy nem szabad berozsdásodott embernek intenzív tervet adni amíg bele nem jön a gyakorlatokban. Ez egy nagyon fontos szempont amit az összes edzős videóban elmondanak.

Annak mi értelme lenne ha nekiállnék fekvőtámaszozni és egy, vagy maximum kettő után abbahagynám? Nem futok, mert sosem voltam jó futó hosszú távon sem, meg rövid távon sem.

Nézd még csak 42 vagy nyilván nem 20 éves de menni fog a fekvőtámasz annyira még nem vagy öreg, 50 éves korig nem vagy még öreg jelenleg középkorú vagy
    Lehet, csak én úgy lebetegedtem tizenévesen, hogy azóta sem vagyok 100%-on. Egy ideig kórházban is voltam, csak valahogy sosem szántam rá magam hogy arról videót készítsek. Ha akkor nem betegedek le akkor lehet hogy most úgy néznék ki mint Fekete László fénykorában. Csak nem úgy alakult a helyzet.

Nem jó ha vékony az ember lába és nincs olyan, hogy most most akkor a lábam legyen vékony meg a hasam, ha fogysz akkor mindenhonnan fogyni fogsz nem specifikusan csak egy egy vagy két testrészről
    Tudom, az lenne a legjobb.

Ki kéne a térded vizsgáltatni ha ennyire súlyos
    Az nagyjából rendben van, de néhány évig bajos volt. De azt nem szeretném hogy megint megreccsenjen-roppanjon. Meg a derekamra is vigyázni akarok.

Én csak csinálgatom ezt a tornázást, naponta, aztán majd meglátom. Ha működik, kicsit kibővítem, van elég edzős videó a Youtube-on.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem kell rögtön ezerötszáz fekvővel indítani
    Ne idegesítsél már, hogy két fekvőtámaszt bírsz lenyomni? haha Akkor hogy tudod dö ólmájti negyvenötöst felemelni?
    Megy ott több is szerintem
    De a fokozatosság lényegében igazad van, nézd ha félfekvőket nyomsz az is rendben van valamennyire be lehet erősödni attól is és ugye jobb mint a semmi nyilván
    Lényeges a megfelelő bemelegítés előtte főleg vállak és könyök terén mert egyből porckopást kapsz az meg fájni fog úgy, hogy még a karod se tudod felemelni
    Ha meg tudod akkor csináld meg a Svárcenegger videót amit feltöltöttem az egy jó bemelegítés átmozgat mindent bár némi plusz váll bemelegítés hiányzik belőle
    Félfekvőből le lehet nyomni egész sokat még kezdőknek is csak tényleg úgy nyomd a fekvőt ahogy kell szabályszerűen is bemutatva másik videón germán kaliesztetik barátaink által mert másképp semmit nem fog érni az egész még félfekvőben sem

Sajnálom a betegséget, nemtudom mi bajod volt de ma már elég sokmindenen lehet erősíteni feltéve ha az nem maradandó
    Én is fel tudtam volna magam gyúrni 110 kiló minőségi izomra talán ment volna egy országos bajnokág is biztos dehát ugye az anyagi körülmények igen meghatározóak ebben a témában, maga a munkavégzés kérdése is,mit dolgozol gyúrás mellett hogy ugye egy irodában ülsz 8 órában vagy pedig kinn az építkezésen 40 fokban hajtod magad hülyére ugye ez nem mindegy meg a sok rosszindulatú ember akinek más célja nincs csak a másik tönkretétele
    A testépítés egy nagyon irígy sport tele rosszindulatú emberrel akiket az sem fog érdekelni ha 30 évesen rákban meghalsz
    De a kaliesztetik az otthon is végezhető minimális beruházással csak néhány nem is drága sportszer szükséges hozzá és a megfelelő bemelegítés és fokozatos terhelés mert olyan porckopást és teniszkönyököt kapsz ha nekiállsz egyből tolódzkodni, hogy az életben nem fekszed ki
    Wundersőn und veri hasznos mobilalkalmazás letölthető innen, érdemes rá áldozni, kompletten A-tól Z-ig bemutatnak mindent bemelegítéstől kezdőtől a haladón a profin át
    https://www.calimove.com/
    Maga a Jutube videókkal az a gond, hogy csak nagyjából mutatják azt be, hiányosak

Van kifejezett deréktorna érdemes is csinálni: lefekszel a földre két térded felhúzod kezed magad mellett majd derekad le föl emeled oda vissza
    Aztán van négykézlábra állás mint egy kutya, ott pedig egyszerű a dolog, púpostevébe fel a gerinceddel majd lefelé engeded
    Akkor van bukfenc is az is jól erősíti a hátizmot
    Meg az orosz bukfenc is van azt meg fordítva kell csinálni, lefekszel a földre majd a lábad a fejed mögé görgeted és vissza de ehhez lendület kell
    Ez a legegyszerűbb de van hiperhajlítás is de ahhoz kell állvány (az orosz bukfenc ennek a földön végezhető verziója, orosz katonaságnál sportolóknál mai napig használatos)
    Orosz bukfenc
    orosz bukfenc.jpeg
    Nekem sportorvos mondta, hogy a bicajozás a legjobb a belső core izmok edzésére, és tényleg jó is, érezhető ha az ember néha elmegy bringázni jó az alsóhátnak
    Maga a derékkal nem lesz probléma ha az nincs túlhajtva, nem emelsz nehezet, nem görnyedsz és nem terheled szét
    Általában a derékfájás a gerincről jön nem a derekad fáj csak oda sugárzik ki ott valami gerincprobléma lesz általában ha nem múlik
    Arabok csináltak egy nagyon jó testépítő oldalt Jutúbon csak valahogy eltűnt az oldal a kedvenceim közül és nem találom ott voltak jó gerinctornák többek között majd belinkelem ha meglesz

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most így hirtelen ezt találtam ez is jó lesz, bemutatja a fő gerincprevenciós tornát majd nézd végig ha érdekel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Okostelefonra most találtam egy nyújtós programot
    Ezt érdemes csinálni mégha nem edz az ember akkor is, úgy alapvetőleg átmozgatja az egész testet de van benne némi preventív derék és gerinctréning is és edzés előtti és utáni nyújtás is
    Egész jó és ingyenes bár nekem Android rendszerem van, nemtudom Apple telefonokon megy e, Google Play-ről lehet letölteni
    https://play.google.com/store/apps/d....back&hl=en_US

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

5 Not allowed!
    2 és fél hónapja tornázgatok, minden nap.

Eredmények:

- A láb/lábujj/kéz/kézujj zsibbadás abbamaradt
    - A lábam, térdem, nem recseg-ropog
    - Több energia, minden területen
    - Lehajolás után nem szédülök
    - Kicsit hajlékonyabb is lettem, nem gond ha le kell guggolnom, hajolnom, fel kell ülnöm, stb.
    - Ugyanazt eszem mint korábban, de fogytam vagy 2 kilót
    - Az elején nehezen ment a torna, most már laza. Eleinte napi torna volt, most 3x evés, 2 evés előtt "jumping jack", + a 3. evés előtt a teljes torna az összes gyakorlattal, csak kicsit több mozdulattal hogy megérezzem. A "jumping jack"-ből a 20 is nehéz volt az elején, most 80-at tudok csinálni belőle, úgyhogy annyit szoktam mindig.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 779

0 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Ja, még valami.

- Régebben azzal is szenvedtem hogy felhúzzam a zoknim. Most már könnyedén megy. Gondolom az inak nyúltak a lábamban meg ilyesmi.